[]

Çizilen tampona boya,tamir yapmak

tamponu kaldırıma sürttüm. derin bir hasar var boyada. kendim yapmak istiyorum. macun ve boya ilgili sorularım var.

macun nasıl bir şey olacak ? çok çeşit var.

boya sprey boya alınacak, spreyi boya kodu ile internetten mi vereyim sanayide yapanlara mı yaptırayım. araç 2002 model olduğu için boya kodu ile alınan yama gibi durur mu ? araç rengi gri.

 
Konu hakkında el becerisini de geçtim, bu kadar az bilgi sahibi isen, hem astarı yüzünden pahalıya malolacak hem de ortaya çıkan eser seni tatmin etmeyecektir.
Profesyonel destek almanı öneririm.

  • Mirket  (18.07.20 11:25:22) 
Basit görünen karmaşık işler bunlar.

Macun, serleştiricisi ile yanlış miktarda karışırasa sonuç kötü olur. İnce zımpara çalışması gerekiyor, o apayrı bir iş. Macundan zımpara çiziklerini gidermek için ayriyeten ince farklı macun çalışılıyor. O da su zımparası ile düzeltiliyor. Bu arada macunlu alan ile boyalı alan arasında seviye farkı kalmamalı, bu da apayrı bir iş.

Macun kuruduktan sonra sprey atarsın ama ya macunlü kısım kabarık kalır, ya seviye düşük kalır. Yani her aşamada yapacağın bir hata ancaj boya bitince ortaya çıkar, muhtemelen maymuna döner tampon. Boya akmasından bahsetmiyorum bile.
  • rezilrusfaadam  (18.07.20 11:47:26) 
arkadaşlar sağolun uzun uzun yazmışsınız ama şu şu lazım deseniz daha makbule geçerdi. gerisi benim sorunum .ayrıca baş parmak kadar yere 500 lira verecek bütcem de yok . yoksa bende biliyorum anahtarı adamın eline verip al koçum diyip 1.000 lirayı bayılmayı.


  • x571  (18.07.20 15:26:29 ~ 15:26:45) 
Evet yama gibi durur. Bütün tampona zımpara>macun(gerekiyorsa)>tekrar zımpara>astar>boya işlemi yapmadığınız sürece yama olduğu belli olur. Profesyonel bir şekilde yapamazsanız da boya atar bir süre sonra eskiye döner. Sanayide bir boyacıda tamponu komple boyatmanızı öneririm, hem maliyet hem de işçilik olarak uğraşacağınıza değmez.


  • captainimsi  (18.07.20 15:27:51) 
Uzun uzun yazdık. Ne lazımsa onu yazmadık evet, bu bildiğin meslek. Yaptığında, ortaya çıkacak olan iş, hasardan daha çirkin görünür. Meslekleri hafife almayın. Ben senelerdir geniş çaplı hobi olarak araba toplarım, halen boya altı işçiliğim, kaportayı boyaya hazırlamam yeteri kadar iyi değil. Bütçen yoksa beklet, ileridr yaptırırsın. Tampon çiziği atla deve değil. Boyacı bile yapmaz o işçiliği, kaportacıya yollar, mqcun işi bitince boyar.


  • rezilrusfaadam  (18.07.20 18:22:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.