[]

dövme yaptırmak

vücuduma neredeyse tüm gövdemi kaplayacak kadar dövme yaptırmak istiyorum

sorularım şunlar:

1- full body lazer epilasyon gerekli mi? dövmeden sonra iğneliyde devam edilmeli mi?

2- dövmeden sonra pişman olan ya da belli sorunlar yaşayan var mı?

3- simetrik ve belli desenlere sahip düz siyah dövme istiyorum. bazı insanlarda rengin solduğunu ya da yaşlanmayla dövmenin bozulduğunu görüyorum. illa böyle olacak mı?

 
2- (bkz: dovme bakimi) buna dikkat et. sikilip sikilmamak kisiye bagli. annenin portresini yaptirirsan sikilmazsin herhalde:)


  • baldur2  (18.07.20 03:56:29) 
3- yaslanmayla beraber maalesef. deri burusuyor bir kere. renkler solacak dogal olarak. istedigin kadar bak, istedigin kadar gunesten uzak dur. doganin kanunu bunlar kanks.


  • baldur2  (18.07.20 04:02:14) 
dövmeden sonra pişman olan var, olmayan var. bu durum genellemez bence, tamamen kişisel bir durum.

simetrik dövmeleri herkes hakkını vererek yapamıyor, yaptıracağınız kişiyi iyi araştırmanız gerek. renk solabilir - dövmecinin kullandığı boyayla ve dövme bakımınızla alakalı bir şey. yaşlanmayla da dövme bozulabilir, deriniz değişiyor / yenileniyor sonuçta. illa böyle mi olacak derseniz eh uzun vadeli düşününce (10-20-30 sene!) dövmede mutlaka az/çok bir miktar bozulma olacaktır.

yalnız anlamadığım şey şu; bu soruları sorduğunuza göre henüz hiç dövmeniz yok ve ilk dövme olarak tüm gövdenizi kaplayacak bir şey mi istiyorsunuz? bence tekrar düşünün :)
  • asisamus  (18.07.20 13:09:55) 
hiç dövmesi olmayan biri olarak bir cevap vereceğim 3. soruya. dövmeler solar çünkü vücudumuz kendi içerisine enjekte edilen mürekkebi yabancı bir madde olarak görür ve ona sürekli saldırarak ondan kurtulmaya çalışır. zamanında izlediğim dövme sildirme belgeselinde görmüştüm, internette aratırsanız benzer bilgileri bulabilirsiniz. sonuçta vücudun içine ona ait olmayan birtakım partiküller bırakıyorsunuz, o da hücresel boyutta onları yok etmeye çalışıyor. bir de hücre ve deri yenilenmesi durumumuz var, o sebeple de bir kısım solma yaşanıyormuş.

dövme sildirme işlemi yaparken lazer kullanıldığında olan şeyi detaylı olarak göstermişlerdi belgeselde, dövmenin mürekkebini daha küçük parçalara indirgiyorlar. zaten işlem sırasında tamamen silinmiyor, iz olarak görünür şekilde kalıyor. yalnız daha küçük parçalara indirgenmiş mürekkebi bu savaşan hücreler gelip daha kolay yok edebiliyorlar gibi bir şeydi galiba mantık. böylece zamanla dövmeden kalan iz de yok oluyor. tamamen de geçmeyebiliyor sanırım.

Bu durumda dövmeler insan vücudu doğası gereği solmaya mahkumlar, yani illa böyle olacak evet.

ek: şu videoda gösteriliyor anlattığım şey, ekstra açıklama olarak görmek isterseniz www.youtube.com
  • nimberjack  (18.07.20 14:14:36 ~ 18:31:40) 
2- dövmeden sonra pişman olan ya da belli sorunlar yaşayan var mı?

7 tane var bende şimdilik. Hepsi de en görünen yerlerimde büyük dövmeler. bir gün bile pişman olmadım on yıl oldu. Her dövme bir hikayesi olsun ister. Senin için bir şeyler ifade eden bir dövme yaptırırsan pişman olmaz sıkılmazsın.

Belli sorunlar nasıl sorunlar? Kafana takılan neyse sor ona göre cevap verelim. Benim biri boynumda diğer ikisi kollarımda falan ne sosyal hayatta ne iş konusunda problem yaşamadım. İşime bile yaradığı yerler oldu çoğu zaman.

3- simetrik ve belli desenlere sahip düz siyah dövme istiyorum. bazı insanlarda rengin solduğunu ya da yaşlanmayla dövmenin bozulduğunu görüyorum. illa böyle olacak mı?

Bütün dövmeler solar. Yaşlanmaya, derinin gerilmesine yani kilo alıp vermeye bağlı olarak bozulur. Sende de böyle olacak bunun kaçarı yok. Dikkat edersin tabi. 50 faktörü sürmeden çıkmazsın falan ama geciktirir yani. O yüzden belli aralıklarla düzelttirin derler hangimiz yapıyoruz o ayrı tabi ama. Siyah dövmeler diğer renklere göre daha geç soluyor. Dövmenin biraz solmuş olması da çok güzel bir şey bu arada neden dert ettin ki bu kadar? Ben istemezdim mesela öyle yeni yapılmış gibi ışıl ışıl dövme.

İlk dövme için o kadar büyük bir şey yaptırmak çok mantıklı değil bu arada. Yine de sen bilirsin tabi.

Merak ettiğin aklımıza gelmeyen bir şey olursa şey et burdan en kötü dövmecimi arar sorarız.
  • Giovanni Pipitto  (18.07.20 22:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.