[]

Pms i çok şiddetli yaşamak başka türlü bir rahatsızlığın belirtisi mi?

Yalnızca düzenli spor yaparsam sıkıntısız geçiriyorum bu dönemi. Bazen bir hafta önce başlıyor, her anlamda darmadağın oluyorum. Bu kadar şiddetli yaşıyor olmam başka bir rahatsızlığa işaret eder mi?




 
Jinekolojik muayene olmanızda fayda var bence. Bazen kistler veya hormonal bozukluklar neden olabiliyor buna. Ama hepsi normal olsa da böyle devam edebilir.
Bence yeterince çalışmıyorlar jinekoloji alanında. Bunların çoktan çözülmüş olması gerekirdi, şu zamanda yüz nakli yapılıyor yahu...

  • megalomaniac  (18.07.20 02:48:21) 
pms zaten pre-mens syndrome demek, yani regl öncesi yaşanan "dönem" böyle tanımlanıyor.
ama bunun daha ilerisi pdb var (Premenstrüel Disforik Bozukluk).

illa bir tanıya da ihtiyaç olmak zorunda değil.
çünkü pms'e de pdb'ye de bir çözüm sunamıyor hiçbir doktor.
evening primrose oil kullandım, o biraz iyi geliyor diye.
fakat bu sefer ayın genelindeki rahatlığı regl öncesi süreçte yaşamam gerekirken, bütün ay pms döneminde gibi yaşadım.

ben de aynı anlattığınız gibiyim, çok sorun yaşıyorum.
aşırı uykulu oluyorum, uykum derinleşiyor, kendimi kaldıramıyorum.
iştahım anlamsızca artıyor.
hem fiziksel, hem duygusal olarak çok hassaslaşıyorum.
normalde bir şeyin başından saatlerce kalkmayabilecek kadar iyi odaklanabilen biriyken, kafamı toplayıp bir saat bile doğru düzgün düşünemiyorum, bütün deadlineları kaçırıyorum.
düşüncelerim çok değişiyor.
ve daha bir sürü şey.

regl döneminizde bir aksama, gecikme vb. olmadıkça başka bir şeye fiziksel olarak işaret edeceğini sanmıyorum ama bir baktırın tabii.
  • blatta hiberna  (18.07.20 03:11:42 ~ 11:11:11) 
@megalomiac +1

Sizinki bambaska bisi olabilir ama yakin bi arkadasima endometriosis teshisi kondu. Aslinda Cok yaygin bir hastalikmis ancak Ben daha once duymamistim. Arkadasim su anda tedavi icin dogum kontrol hapi kullaniyor.
  • euteamo  (18.07.20 07:18:49) 
Ben de aynı durumdayım, pcos'um var ama onunla direkt alakalı değil. 30'uma yaklaştıkça şiddeti arttı bende.

Tamamen kurtulmak zor ama bana yardımcı olan şeyler:
1. Döngümü takip edip bu tarihlere önemli deadline'ları, seyahatleri, vs. denk getirmemeye çalışmak. Eşimi tarih yaklaşınca uyarmak. Bu tarihlerde kendime karşı daha affedici olmak, mümkünse daha az çalışmak.
2. Yoga ve meditasyon. Bu ikisiyle birlikte farkındalık, kötü düşüncelere sürğklendiğimde (çoğunlukla) fark edip, düşüncemi seyrini değiştirebiliyorum artık.
3. Bu dönemde uyku düzenim çok etkilenebiliyor, gece uyuyamıyorum, uyuyup gecenin bir yarısı uyanıyorum ve tekrar dalamıyorum, vs. Bu da tabii ertesi günü çekilmez hale getiriyor. Buna çözüm olarak magnezyum takviyesi kullanıyorum, sadece pms döneminde ve regl'in ilk 1-2 gününde.
4. Kafeini azaltmak (normalde günde 2, pms döneminde günde 1) ve düzgün beslenmek. Canım özellikle bu dönemde saçma sapan şeyler yemek istiyor ama direnip, kuruyemişle, fıstık ezmesiyle filan geçiştirince sonunda daha iyi hissediyorum. Cipslere, paketli gıdalara dalarsam sonu daha kötü oluyor. Aynısı alkol için de geçerli, PMS döneminde alkol almıyorum.

Megalomaniac kesinlikle haklı, bu alandaki çalışmalar doğum kontrol hapı bulununca bırakılmış gibi,çünkü ciddi bir gelir elde edebilecekleri bir alan değil. Kadınlar olarak bu konuda baskı oluşturmamız gerekiyor aslında, biz çektik, sonraki nesiller çekmesin en azından. Her ay bir haftamı yarı fonksiyonel bir insan olarak geçirmek zorunda kalıyorum.
  • gmzo  (18.07.20 09:22:38) 
PMS'te magnezyum hapına başlayın ve adetinizi başlayınca kesin. Magnezyum doğal kas gevşetici olduğu için işe yarıyor. www.medikalakademi.com.tr


  • kaset  (18.07.20 19:08:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.