[]

Suç duyurusunda bulunmalı mıyım?

200 kişinin bulunduğu bir whatsapp grubunda oldukça bozuk bir üslup kullanan kişiyi uyarmam üzerine
“Adres vercem gelemezsen seni burda pis rezil ederim, Gelmezsen s.... belanı” yazıyor (kişi küfürü alenen yazıyor ben sansürledim).
Kendisini asteğmen olarak tanıtıyor korkutmak için (muhtemelen değil.)
Ben sakin kaldıkça ve cevap vermedikçe sinirleniyor. Israrla verdiği adrese gelmemi istiyor. “Öncesi ve sonrası diye de paylaşmazsam halini adam değilim” diyerek dövmekle tehdit ediyor. Ev adresimi bulacağını söylüyor.

Benim yazdığım tek şey ise bir derdin varsa özelden yaz grubu meşgul etme... ona rağmen bu mesajları 200 kişinin önünde yazıyor.
Daha sonra 3-4 farklı numaradan arıyor. Adres veriyor ve o adrese gelmemi istiyor. Adamsan gel diyor. Ben telefonu açmadığım için mesaj yoluyla bunu yapıyor.

Sizce bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaya değer mi? Yazdıklarını asla ciddiye almıyorum. Yazdıklarından 1 gram korkmadım da. Muhtemelen klavye delikanlısı.
Suç duyurusunda bulunsam bir şey çıkar mı sizce? Siz olsanız he deyip geçer miydiniz yoksa bu kişiyle uğraşır mıydınız?
Not: adı veya pp si yok. Sadece telefon no. gözüküyor.

 
Muhtemelen bi şey çıkmaz, ama sen şikayetçi ol yine de.


  • antihero  (17.07.20 14:09:37) 
Gönder tebligatı kendine gelsin,asteğmenim dediği kısımlarıda ekle dosyaya.bos beles adamlar ses çıkarmadıkça böyle esiyorlar.senin ne işin var o grupta ayrıca,saçma sapan insanların olduğu yerde durma.


  • duptıs  (17.07.20 14:11:45) 
Bence suç duyurusunda bulunun; en azından böyle tehditler savurunca yanına kalmayacağını öğrensin. İnsanlara hiç ses çıkarılmadigi için bu hale gelip kendilerini kurtlar vadisı ağası sanıyorlar.


  • fraise  (17.07.20 14:14:21) 
değer mesela eğer değil ise, kendini assubay olarak tanıtmak güzel bir suç.

eline savcılıktan resmi bir belge gelince işler değişir.
  • orpheus  (17.07.20 14:15:23) 
@duptıs hocam grup oldukça resmi bir grup araya çürük elma girmiş nasıl olmuşsa.


  • adwokat  (17.07.20 14:16:23) 
Kesinlikle yapmalısın.
Avukat hakkını aramıyorsa millet ne yapsın

  • kisa  (17.07.20 14:21:35) 
Bana sanki şiddetin dozajını fantezileriyle özellikle artırarak seni gitmemeye zorluyor gibi geldi.

Yapılacak en aptalca şey (ettiği lafları yedireceğine inansan dahi) çağırdığı yere gitmek. Salağın teki gururu incindi diye benimle güç sınayacak, gidicem oraya ve muhtemelen milletin önünde çingene gibi kavga edicez öyle mi? Rezillik. Planlı ve buluşmalı kavganın her türlüsü gerizekalılık.

Suç duyurusu++
Kalan ömrü boyunca tanımadığı insanlara atar yapmadan önce iki kere düşünür artık.
  • IncredibleMau  (17.07.20 14:27:15) 
ortada bir tehdit var ve mis gibi kanıt da oluşmuş yazılı şekilde ve siz şikayet etmeli miyim diye soruyorsunuz. Muhtemelen polis kapısına dayandığında kuzenim yazmış diyerek özür dilecek vs ama siz yine de suç duyurusunda bulunun yoksa sizi daha da ezik görüp üstünüze gelebilir.


  • solo  (17.07.20 14:52:26) 
Asteğmenlerde ilginç bir öz güven oluyor. Bazıları kendilerini dışarıdayken kışlada sanıyor, bazıları da kışla içinde kendilerini general zannediyor. Bu kişi de onlardan biri olabilir. Ben olsam dava açardım, gerçekten asteğmen çıkarsa ordudan atılmasını sağlamak için her şeyi yapardım.


  • dissendium  (17.07.20 14:56:15) 
Ceza alabilir. Hagb çıkar ama en azından bir daha yapamaz. Karar tamamen sizin.

Asteğmen değildir zaten. Olsa açıkca yazmaz.
  • ihanet kac kisilik  (17.07.20 15:29:52) 
Şimdiye kadar dava etmemiş bile olmanız çok garip.

aynı gruptan dava dilekçesinin başlığının resmini atın bakalım sonra neler oluyor :)

öncesi ve sonrası diye siz paylaşım yaparsınız.

Anıra anıra sizi arayıp geri çekmenizi "Rica edecek" . en kötü ihtimal küfürün dozunu arttırır. onları da ek belge ile sunarsınız.
  • janavarorion  (17.07.20 15:30:59) 
Tabi ki bulunmalısın, gayet sonuç da alırsın. Ben kesin uğraşırdım hiç üşenmem.


  • aquarium  (17.07.20 16:18:33 ~ 16:18:50) 
1-2 kez yazsa uğraşmam bak dalgana itle köpekle muhattap olmam derim de 2-3 gün sürdüyse 4-5 farklı numaradan aradıysa ya araya tanıdık sokar anladığı dilden çözerdim sonra da gruptan herkes önünde özür diletirdim, ya da suç duyurusunda bulunurdum. tanıdık varsa birinci yöntem süper bu arada 2-3 sene yeter ona, yoksa dava edin yanına kâr kalmasın.


  • garavel  (17.07.20 16:50:27) 
Ben de ilk başlarda uğraşmazdım kesin. Durumun gidişatına göre eğer abartıyorsa şikayet ederdim(Şikayet etmem için bayağı abartmış olması lazım)

Sonucu buradan da paylaşın lütfen. Ayrıca ne kadar resmi olursa olsun 200 kişilik grup nedir ya. Ne resmiliği Allah aşkına :D 4x10 bench press grubu mu?

Demek ki o kadar da resmi bir grup değilmiş ki girmiş araya böyle bir tip.
  • bitchesaintshit  (17.07.20 17:00:54 ~ 17:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.