[]

Oje kullanmayanlar

Aranızda french veya parlatıcı/şeffaf da dahil günlük hayatında hiç oje kullanmayan var mı? İlginç bir şekilde son yıllarda neredeyse 10 kadından 8'i ojeli ve insanlarda, özellikle erkeklerde ''oje kullanmayan kadın bakımsızdır, bir kadın oje sürüyorsa kendine baktığı anlamına gelir'' algısı oluşmuş durumda.




 
ellerimde çok çok nadir oje kullanıyorum. sürünce de bi gün bile dayanamayıp çıkarıyorum. Uzun tırnak / renkli tırnak kesinlikle sevmiyorum. Erkeklerin de böyle bi algısı oldugunu düşünmüyorum açıkçası. Bakımlı olmanın ojeyle hiçbi ilgisi yok ayrıca da kimse bakımlı olmak zorunda da değil. karsı cinsin begenisinin de böyle şeylerden beslendiğini düşünmüyorum.


  • patlamis misir  (17.07.20 12:59:35) 
<<özellikle erkeklerde ''oje kullanmayan kadın bakımsızdır, bir kadın oje sürüyorsa kendine baktığı anlamına gelir'' algısı oluşmuş durumda.>>

Kendi adıma yanit vereyim erkek olarak: bu doğru değil. Temiz ve bakımlı tırnaklara önem veririm ama oje temiz ve bakımli olduğunun göstergesi değil. Hatta ojesiz elleri daha çok severim.
  • biseysorcaktim  (17.07.20 13:09:30) 
Genel olarak hiçbir kimyasal kulanmıyorum. Buna oje, nemlendirici, temizleyici, makyaj malzemesi falan her şey dahil.
Erkekler de ne düşünürlerse düşünsünler umrumda değil.

  • sta  (17.07.20 13:37:16) 
ojeli , aşırı uzun, değişik şekilli tırnaklar hep bana itici gelmiştir.(erkeğim ben, melaba )

şeffaf olayı güzel ama.
  • hem şişko hem deli  (17.07.20 13:37:19 ~ 13:37:50) 
Sanırım çevrenizde ki erkekler oje sürmeyen kadınlara bakımsız gözüyle baktığı için biz erkekleri toptan böyle kurgulamışsınız kafanızda. Ama renkler ve zevkler kişiden kişiye değiştiği için o işler sizin kafanızda kurguladığınız gibi olmuyor.

Mesela ben, flörtüm ya da kız arkadaşımdan yemeğe vs gideceğimiz zaman oje sürmesini isterim. Onun haricinde de oje sürsün ya da sürmesin takılmam. Tabii bazı kadınlar (neden bilmiyorum) imkanları olsa tırnaklarını neredeyse 1 metre uzatacaklar. Çok çok uzun tırnak ne kadar bakımlı olursa olsun, ne kadar ojeli olursa olsun bana itici geliyor. Biraz uzun ve bakımlı tırnaklar her zaman +1 benim için.

Not: Erkek.
  • skzr  (17.07.20 13:47:40) 
Ayda 3-4 gün sürerim, o da her zaman değil. Tırnaklarıma etrafındaki etlerin çıkmamasını ve düzgün durmasını sağlayan bi krem sürüyorum, sağlıklı duruyolar.
Türk erkekleri genel olarak(genel olarak diyorum, hepsi demiyorum) maximum boyalı kızlardan hoşlandığı için ojeyi de severler, ojelerinizi-makyajınızı sevgilinize-eşinize gösterseniz “hmm eh işte” falan derler ama beğendikleri-etkilendikleri bi kadına baksan saçından tırnağına kadar her tarafı boyalıdır.

  • megalomaniac  (17.07.20 13:52:42) 
manikür, pedikür yapıyorum. french yapmıyorum, hiçbir türden oje kullanmıyorum. makyaj da yapmıyorum zaten. sadece yüz temizleme jeliyle yıkıyorum yüzümü. yeter bence ya. çok üşengecim ben. takı da takmıyorum. hem oje de takı da ağır geliyor bana. :d


  • batlegolas  (17.07.20 14:03:41) 
Türkiye'de oje çok ucuz :)


  • sonsuz  (17.07.20 14:13:57) 
Oje sürmeyi çok sevmiyorum. Arada elimden geldiğince manikürvari şeyler yapıyorum tırnaklarıma, yılda bir iki defa aklıma eserse kuaföre gidip manikür yaptırıyorum. Bakımsız miyim, bilmiyorum ama tam tersini yapmak beni aşırı geriyor. Tirnagim şöyle olsun, saçım böyle olsun. O toplara girmek istemiyorum. Bazen kollarım kıllı cikiyorum dışarı, ben rahatsız olmuyorsam sorun hissetmiyorum. Kişisel hijyen çabaları sağlığımı korudugum noktada optimuma ulaşıyor benim gözümde. Bazen kendimi güzel hissetmek istersem ekstra dikkat ediyorum falan. Etli tırnaklarım yüzünden bana saygı duymayacak erkekler olacaktır. Nasırlı ellerini ceplerinden cikarmadiklari sürece elestirileri kabul ederim, biraz canım sıkılır ama uzun vadede dikkate almam. Bu tip hassasiyetler bana göre değil.


  • epistemic_regress  (17.07.20 14:49:14) 
Erkekler ne düşünürse düşünsün. Ben erkeğim öyle bir algı yok bende.


  • i ve been mistreated  (17.07.20 18:18:35) 
Ekonomide lipstick effect denilen bir konu var. Özeti, ekonomik olarak stabil hissedilmeyen dönemlerde kadınların ruj kullanımında artış gözlemlenmesi. Bunla alakalı bir sürü araştırma bulabilirsiniz internette. Son zamanlarda oje gibi ürünlerinin de lipstick effecti takip ettiği yönünde bir kaç araştırma var.

Diğer taraftan bir erkek olarak, ojeden ziyade bakımlı tırnağa daha çok önem veriyorum. Hatta ve hatta uzun ve saçma sapan renklere sahip ojeler baya itici geliyor.
  • talasas  (17.07.20 18:25:31) 
Sadece yazin ayak tirnaklarima surerim.
Ellerime hic.
Ayagina corap giymis kopek gibi oluyorum surunce :))
  • janderzel zartanyan  (18.07.20 21:15:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.