[]

Yeni Doğum Yapmış Kedi

Merhaba,

işyerinde baktığımız kedimiz doğum yaptı. 5 tane nurtopu gibi çocuk oldu ellerinizden öper.

sorularım;

- Dün doğum yaptı. biz kullanmadığımız bir konteyner içine içi bez dolu bir kutu hazırladık ve orada doğum yapmasını sağladık. şu an minikler emiyor annelerini. kutunun önüne mama, su koyduk (kitten mama aldık) ama yemiyor. yememesi normal mi ?

- bizim onun için hazırladığımız yerden bebekleri taşıma ihtimali var mı ? 30 bin metrekare fabrika bir yere girerse sittin sene bulamayız.

- şuan içinde olduğu kutu ve bezler doğum yaptığından dolayı pis durumda. değiştirmek istiyoruz. taşısak yavruları bize tepki gösterirmi ? veya yavruları elledik diye reddedebilir mi ?

- anneye kittem mama veriyoruz doğru mu yapıyoruz? başka bir şey ile beslemek gerekiyor mu ?

- başka dikkat etmek gereken bir şey var mı ?

şimdiden çok teşekkürler.

 
Kuru mama yemiyorsa yaş mama deneyebilirsiniz her gün olmamak koşulu ile. Kediler yavruları insan elledi diye reddetmiyor diye biliyorum. Hemen değil belki ama değiştirin bence. Kendini güvende hissetmezse taşıyabilir.


  • elorelia  (17.07.20 11:48:16) 
Öncelikle iyiki varsınız yavrucaklarla ilgilendiğiniz için.

Kediler ilk doğum yaptıklarında yavrularla ilgilenip, plesantayı vs yedikleri için hemen acıkmazlar 24-48 saat o baya besleyici olur onlara, sütte yapar. Şimdilik yememesi normal.

Rahatsızlık duyarsa taşıyabilir, çok rahatsız etmezseniz sorun olacağını sanmıyorum. Güvenmiş ki hazırladığınız yere doğum yapmış.

Şimdilik ellemeyin, taşırsanız kokunuz sinerse reddedebilir. Bu havada ıslak kalmaz, kirini de anne yalayarak temizler. Çok temizlemek zorunda kalırsanızda anne üstlerinden kalktığında eldiven takarak bebeklere dokunabilirsiniz. Kokunuzun sinmemesi önemli.

Kitten mama konusunda doğru yapıyorsunuz, emzirme döneminde anne nekadar besleyici şey yerse o kadar iyi. Kitten mamalar yavrular için yağlı ve yüksek kalorili olur o yüzden aynen devam.

Gözlemleyin, herşey yolunda giderse size ihtiyacı olmaz zaten. Gözleri açılana kadar anneleri onları emzirir yalar temizler. Emmeyen, dışlanmış gibi olan yavru görürseniz onu eldiven ile diğer yavruların yanına yatırın. Başka aklıma pek birşey gelmedi.
  • FAtE  (17.07.20 11:57:49 ~ 11:58:59) 
rahatsız edilmez ve korkmazsa taşımaz. ilk gün yemeyebilir veya bazı kedi deli gibi yiyebilir hepsi normal. ama 1 günden fazla önüne koyduklarınızı hiç yemiyorsa o garip.
başkaları da yemek veriyor veya başka bir yerden gidip karnını doyuruyor olabilir.

kutu bez vs değişimi tamamen annenin huyuyla ilgili. size tıslamıyo aksine gurluyor sevdiriyorsa korku belirtisi göstermiyorsa temizlikten vs sorun olmaz. geriliyor korkuyorsa dokunmayın. insan kokusu sindi anne terk etti diye bişey pek yok. genç anneler bazen hormon azlığından korkudan bırakıp gidebiliyor sadece.
  • orpheus  (17.07.20 14:03:19 ~ 14:06:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.