[]

React - typescript syntax'ı hk.

algılamaya çalışıyorum da, başarılı olmaadığım yer çok.


render() {
const productsUIEvents = {
openDeleteProductsDialog: () => {
console.log('alow?');
}
};

gibi bir fonkisyonum var.

bunun altında da aşağıdakini return ettiriyorum;


return '<a href="#" class="btn btn-sm btn-light-info btn-text-primary btn-hover-primary btn-icon" data-toggle="tooltip" data-theme="dark" title="Detay">\
<i class="ki ki-eye icon-md"></i>\
</a>\
<a href="#" class="btn btn-sm btn-light-warning btn-text-primary btn-hover-primary btn-icon" data-toggle="tooltip" data-theme="dark" title="Düzenle">\
<i class="ki ki-gear icon-md"></i>\
</a>\
<a href="#" class="btn btn-sm btn-light-danger btn-text-primary btn-hover-primary btn-icon teklif-sil" data-toggle="tooltip" data-theme="dark" title="Sil"\
onClick="blablablabal">\
<i class="ki ki-bold-close icon-md"></i>\
</a>'


istiyorum ki, en aşağıdaki "a" nın içinde onClick'ime, yukarıdaki openDeleteProductsDialog fonksiyonunu çalıştırayım. ama nasıl aktif edebilirim? vallahi çözemedim.

 
ben de bugünlerde react ve typscript üzerine çalışıyorum ve sizden daha fazla bilmiyorum. ancak a tag'inin içindeki onclick'e metodun ismini doğrudan vermektense this.productsUIEvents.openDelete şeklinde çağırmayı deneyin. this JS ve React için çok önemli ve biraz da değişik bir kavram.

bu arada neden "a"? onclick veriyorsanız a button ya da button görünümlü başka bir şey vermeniz daha iyi olur. <a href="#"> in iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum.
  • biseysorcaktim  (17.07.20 09:38:14) 
<a onClick={productsUIEvents.openDeleteProductsDialog}>

veya parametre vermek gerekirse:

<a onClick={() => productsUIEvents.openDeleteProductsDialog(parametre)}>
  • lemmiwinks  (17.07.20 09:42:40) 
Jsx kullanmiyor musun?


  • lemmiwinks  (17.07.20 09:43:54) 
aslında kod kısmındaki karmaşadan biraz kurtarmak için;

codeshare.io

şöyle paylaşayım ben en iyisi.

bu şekilde ReactDOM kullandığımda

Target container is not a DOM Element

hatası alıyorum.

datatables.net'i, react'e implemente etmeye çalışıyorum.
  • tchuck  (17.07.20 10:36:28) 
Boyle bir seyi calistirmak mumkunse bile hacky bir yontemi vardir muhtemelen. Jquery’yi react ile kullanmamak daha mantikli olur ama mecbursan da sonradan dom’a eklenmis bir sey icinde react component’indeki koda erisebilir misin emin degilim. Index.html’e direkt eklersen productsUIEvents‘i eski yoldan react ile alakasiz cagirabilirsin. Tabi productsUIEvents‘in react tarafina bir bagimliligi yoksa.


  • lemmiwinks  (17.07.20 10:59:39 ~ 11:00:25) 
medium.com

Jquery/plugin ve react ayrı ayrı dom manipulation yapıyor. React'in lifecycle hooklarını çok kullanmadım ama linkte benzer sorunlar yaşanmaması için yöntemleri yazmış.
  • IncredibleMau  (17.07.20 11:42:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.