[]

Moderatörlerin Dikkatine !!!

Öncelikle burayı bu şekilde meşgul ettiğim için çok özür dilerim gerçekten, ancak derdimi başka nereden anlatabileceğimi bilemedim.

Benim duyurumun biraz aşağısında "SATILIK DOBERMAN YAVRULARI" başlığında bir duyuru var. Duyurunun numarası #143341 ve "shadowhook" isimli bir kullanıcı tarafından yazılmış. Bu duyuru beni ciddi şekilde rahatsız etti. Bu şikayetimi o duyurunun altına yazmak isterdim ancak, oraya cevap yazılamıyor.

Neyse, konuya geleyim. Arkadaşın köpekleri 1 gün önce yavrulamış ve onları buradan satmak istiyor. Övmüş de övmüş köpeklerini, "yok şöyle cinsler böyle süperler, ben bunlara bi sürü masraf yapacağım, secere belgesi alacağım, chip taktıracağım, kuyruklarını kestireceğim ve tanesine 800 TL istiyorum" demiş. Bir de "BUNLAR DANDİK 300-500'LÜK KÖPEKLER DEĞİL" diye eklemiş. Üstelik bir de "merak eden hayvanseverler sözlükten telefon numaramı sorsun" demiş.

Birincisi, gerçekten hayvansever olan hiç kimse bu arkadaşa ulaşıp da bu iğrenç ticarete ortak olmaz. Çünkü hayvan sevgisi parayla ölçülmez. "BUNLAR DANDİK 300-500'LÜK KÖPEKLER DEĞİL" demek ne demek? Araba mı satıyorsun sen? Köpeğin markası mı olur yahu? Benim için senin sattığın köpekler de bir, sokakta açlıktan perişan olan, bir lokma ekmek için insanların yanına yaklaşıp da tekme yiyen köpek de bir, anlıyor musun arkadaşım? Hepsinin sevgisi aynı, o yüzden sen diğer köpeklere "dandik" diyemezsin!!! Hele de o kuyruk operasyonu dediğin şeye hiç girmek istemiyorum, çünkü gerçekten kendimi tutamayıp sözcüklere hakim olamayabilirim, çok sinirliyim şu an...

Lütfen sayın moderatör arkadaşlar, bu mecrayı böyle şeylere alet etmelerine izin vermeyin... Bakın, ara sıra ne güzel mesajlar oluyor burada sokak hayvanlarına yuva bulmak için, insanlar zulüm görmüş bir canı kurtarmak için çırpınıyor, bir şeyler yapmak istiyor. Bir yandan da böyleleri çıkıp o canlara DANDİK diyor.

Bilmiyorum arkadaşlar, nolur söyleyin, ben haksız mıyım?

 
sen haklısın, o normal.


  • hewit  (06.05.10 21:30:40) 
kesinlikle haklısın. şahsen hayvan ticaretini genel olarak çirkin buluyorum. kaldı ki bu şekilde reklam yapılması, bir canlının mal gibi görülmesi, gözümdeki etik sınırlarını iyice zorluyor.


  • tungur eezi  (06.05.10 21:47:00) 
benim anlamadigim sey, petshoplarda doberman satilmiyor mu? Satiliyorsa para verip almiyor mu insanlar? TC kanun ve yasalarinda hayvan ticareti suc mu?

Hayvanlari kavga ettirmiyor bu vatandas, satiyor. Eger herkes bu durumdan igreniyorsa, kimse almaz. Ama igrenmeyen biri varsa, aliyorsa, ve kanunlara da aykiri degilse, "Moderatorlerin Dikkati"nden kacmayan bu duyuru konusanda yapabilecegimiz bir sey yok. Haftada 1 kere bu ilani girebilir, sizde bu ilani veren kisinin kendisine bu ilandan ne kadar rahatsiz oldugunuzu belirtebilirsiniz. Ama bunu bizden silmemizi istemeniz biraz garip.
  • compumaster  (06.05.10 22:01:13) 
Evet TC yasalarında hayvan ticareti suç değil, ben de aslında hayvan ticaretini her ne kadar doğru bulmasam da, aslında buradaki eleştirim bu arkadaşın hayvan satmasına değildi. "İğrenç ticaret" lafını en çok arkadaşın, diğer köpekleri itham şekli yüzünden yazdım, gerçekten "bunlar dandik 300-500'lük köpekler değil" sözleri çok ağırıma gitti, bu arkadaşın sırf kendi köpeklerini övmek için, cins olmayan veya seceresi olmayan köpekleri ya da sokak köpeklerini bu şekilde aşağılamaya hakkı olmadığını düşünüyorum.

Eğer ilanda sadece "secereli doberman yavruları 800 TL" şeklinde bir ibare kullansaydı hiç kızmazdım inanın. Bu ilanın çirkinliği bence seçilen laflarda, yani evet ben prensip olarak hayvanların satılmasına karşıyım ama o ayrı, ona yapacak bir şey yok, hayvanseverler olarak içimiz sızlasa da, bu hayvanlar eğer satıldıklarında güzel bir yuvaya kavuşuyorlarsa diyecek pek de bir şey bulamıyorum.

Neyse, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Eğer gereksiz bir başlık açtıysam da gerçekten çok özür dilerim...
  • marcelle  (06.05.10 23:18:47) 
Tamam, bir kişinin hitabı son derece çirkin olabilir, hayvanları hayvan bile yerine koymayabilir, ama bunu okuyanın bu olaydan ne kadar alındığı bozulduğu veya ne kadar ağırına gittiği tamamen kişiden kişiye değişir.

Ben düşünce özgürlüğünü destekliyorum, benim inanılmaz uyuz olduğum olayı site kuralları içinde değerlendirmek için zorluyorum kendimi. Ondan bu knuda o kişiye özel mesajdan kızmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Hadi hep birlikte kızalım.
  • compumaster  (07.05.10 01:53:47) 
Çok haklısınız, öyle yapalım. Teşekkürler...


  • marcelle  (07.05.10 08:26:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.