[]

Uzun süreli ilişkiler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mesela üniversitede tanışıp 6-7 yıl sevgili olduktan sonra evlenenler hakkında veya evlenmeden devam edenler. Ya da başka türlü tanışılmış 10-15 yıllık ilişkiler vs. Birbirlerini aldatmadıklarını varsayıyoruz. Bu kişilerin hayatı kaçırdığını düşünüyor musunuz? Bu insanları enayi bulanlar da var malum. Böyle bir ilişkiniz olsun ister miydiniz?




 
böyle bir ilişkim olmasını isterdim. fakat günümüz şartlarında bahsettiğiniz uzunlukta, sağlıklı bir diyaloğa sahip, "kaliteli" diyebileceğimiz bir ilişki yaşamak bana ütopik geliyor.


  • a darkness coming  (16.07.20 16:28:19) 
Sacma sacma insanlarla bircok iliski yasamaktansa tek dogru insanla uzun sureli iliski yasamayi tercih ederdim. Gerci sonradan karsina cikan duzgun insanin degerini anlamak icin de once sacma insanlarla takilmis olmak gerekiyor olabilir.


  • instant crush  (16.07.20 16:57:20) 
Üniversiteyi bitirdim, işe başladım, bir yıl sonra tanıştık. Şimdi yanımda :) ondan önce çok sevgilim olmuştu. Doğru insan oymuş.


  • howfaristhesky  (16.07.20 16:59:53) 
İstemem. Tanıştığın her insandan yeni ve bambaşka şeyler öğrenmenin hazzı bambaşka.


  • ruhen hastayim ben  (16.07.20 17:26:15) 
instant crush +1


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (16.07.20 17:32:47) 
İsterdim tabi, benim evliliklerim bile o kadar sürmedi :)


  • antihero  (16.07.20 17:48:00) 
Soruya cevap degil ama 10-15 yillik iliskide kesin ara verilmistir ve en azindan bir taraf digerini aldatmistir. Sadece instagram'da, facebook'ta iliski güzellemesi yapmak icin sürenin uzunlugundan bahsediyorlar gibi geliyor.


  • chitosan  (16.07.20 18:00:37) 
Gayet de var böyle insanlar. Bence çok da güzel, kıskanmıyor değilim.

Siz bir ilişkiye başlarken "aman bir iki seneye biter nasılsa" diye mi yaklaşıyorsunuz anlamıyorum hehe. Eğer mutlularsa, doğru insanı erkenden bulmuşlardır demek. Ne güzel.
  • aguen  (16.07.20 19:01:49) 
İlişkinin iç yüzünü bilmiyorum ama tanıdığım bir çift gayet iyilerdi. İmreniyorum açıkçası.


  • ekşi duyuru sever  (16.07.20 19:28:54) 
Benim de bu şekilde tanıdığım bir çift var. Çok mutlu ve huzurlular, güvenli bağlanmanın keyfini çıkarıyolar.
Abuk sabuk psikolojik eziyete dönen ilişkilerdense güvenebileceğim biriyle uzın süreli ilişkiyi tercih ederim.

  • elma  (16.07.20 21:55:29) 
Uzun ilişki insanıyım diyeceğim ama komik olacak(Neyse) Ben öyle olmayı çok isterdim(isterim)


  • bitchesaintshit  (16.07.20 21:58:13) 
acik iliski olursa olabilir.

soyle bir cift taniyorum falan uzerinden genellemelere varmayin zira insanlarin hayatlarinin disariya yansittiklari kismi instagram kadar gercek.
  • hot potato  (16.07.20 22:00:58) 
öncesinde başka sevgilileri olmuşsa olabilir. bu partner bulma, değiştirme olayları büyük enerji isteyen şeyler. en azından bazı şeylerden hevesini almış olup buna daha fazla enerji harcamamak insanın enerjisini flörtleşmek, kur yapmak gibi şeylerden alıp daha faydalı yerlere yöneltmesine yardımcı oluyor.
onun da heyecanı farklı tabii ama bir yandan kaybedilen büyük bir zaman ve enerji var.

  • bohr atom modeli  (16.07.20 22:59:35 ~ 23:00:05) 
instant crush +1


  • anais  (16.07.20 23:01:46) 
Eger kendilerini, dunayi ve baska insanlari tanimadan iliskiye daldilarsa yillar sonra cok sikintili, kavgali ve aldatmali ayrilabilirler veya hapis olduklari bir evlilikte mutsuz devam edebilirler.

Benim gozlemim iyi bir uzun iliski icin sevgiliden daha cok kanka olmak lazimdir. Saglam iletisiminiz varsa cinsel cekim bitse bile bir cozum uretirsiniz.
  • cleric  (17.07.20 10:38:45) 
3-4 seneden uzun, evlenilmeyen ilişkilerde, genelde evlenilmez
ayrıldıktan sonra ilk bulduğunla da 1-2 sene içinde evlenirsin klasiktir.

çok uzun ilişki, çok uzun evlilik gibi bir kıstasım yok ama
lisede tanışmış, üniversitede tanışmış ve hala beraber (yaşım 39) olan insanlara üzülüyorum.
Kadınlarla böyle bir sohbetim olmadı, o tarafı bilemem ama
erkeklerde hep bir "ah be yaşayamadık" derdi var.

O konu da biraz komşunun tavugu hikayesi, "ah be yaşayamadık" diyen adam hayatı american pie zannediyor, aslında yaşayamadığı şeyler
- Yılbaşı akşamı 5 erkek evde boş boş yılbaşı kutlamak
- Feci turist götürücez diye, 4 erkek bir pansiyon odasında kalıp, gece birbirine yoğurt sürmek
gibi gibi, boş hayal kurup, sap sap takıldığın akşamlar

ama ona sorarsan, Dan Bilzerian hayatı yaşayacağını sanıyor.
  • Corc  (17.07.20 10:46:45) 
ben o insanlardan biriydim 18-28 yaş aralığında dediğiniz gibi açık ilişki olmadan, aldatma olmadan, ara verme olmadan geçirdik. ancak 18 yaş ile 28 yaş arasında çok büyük fark var, insanın tam kendini tanıdığı, büyüdüğü yaşlar.. aynı yolda büyüyürek ilerlemek her zaman mümkün olmuyor, açıkcası çok erken yaşlarda başlayan ilişkilerin böyle uzun sürmesini ve evlilikle sonlanmasını doğru bulmuyorum artık. bırakın doğruyu- yanlışı algılamayı, kendinizi tanımanız bile çok zorlaşıyor, açıkcası pişman değilim ama daha tecrübeli olmak fena olmazdı...18 yaşında sevdiğin şeyle 10 yıl sonra hala aynı şeyi sevmeyebiliyorsun ve bu yüzden kendini kötü hissedebiliyorsun vs. zor bi süreç...

ayrıca kanka olmak cinsel çekimin bitmesi de çok koyuyor insana, daha 30 yaşına gelmemişsin cinsel çekim bitmiş, sabaha kadar muhabbet edebilirsin her derdine koşarsın ama cinsel çekim yok, e yaşın daha çok genç hayat böyle mi geçicek diyosun ama bi yandan yaşanmış yıllar var vs.. zor zor bulaşmayın hiç :D
  • takunyali kokos  (17.07.20 10:50:20 ~ 10:53:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.