[]

ne yapılır bu durumda?

zemin katta oturuyorum. evin hemen dibinde (1.5-2 metre) kamelya var. yaşlı kadınlar sabah 8'den akşam 10'a kadar muhabbet ediyorlar burda. ben de rahatsız oluyorum. konuştukları her şeyi duyabiliyorum. hava sıcak, pencereyi açmak zorundayım.

şimdi çıkıp desem rahatsız oluyorum diye, işe yaramaz. çünkü hep aynı kadınlar yok. bina 12-13 katlı, her katta 6 daire var. bayağı bir insan oturuyor burda. 5 m^2 çim bir bahçesi var. geçenlerde üzerimi değiştiriyorum, perde açık kalmış, tam görüş açısında bu çim alana bir kadın plastik sandalye atmış oturuyor. şükür ki beni görmedi. görseydi "imdat sapık var" diye bağırırdı.

siz naparsınız bu durumda?

edit: evin yakının da park da var. 200-300 metre mesafede.

 
Kamelyanın etrafını kapattır örtüyle falan. Bir de yazı as yüksek sesle konuşmayınız diye.


  • pass  (16.07.20 15:29:22) 
büyük streç film al ucuzundan, bi gece in aşağı sar bütün kamelyayı, oturaklara da meyve suyu falan, dök içeri sıcak olur sinek dolar oturamazlar zaten yapış yapış.


  • marlonbranda  (16.07.20 15:31:43) 
power ranger +1

kamelya varsa vatandaş oturur konuşur.
  • fezagezgini_4  (16.07.20 15:51:23) 
kendilerine durum uygun bir şekilde izah edilir, ama muhtemelen olumlu bir dönüş alınmaz.

bu durumda geceden oraya meyve suyu falan bol şekerli bir şeyler dökmek karıncaların toplanmasına falan sebep olabilir. sinekler de aynı şekilde. hatta ağaçlık bir şeyse arı bile getirilebilir.
  • emfuzi  (16.07.20 15:54:56) 
Benim de yan apartmanda bütün gün dükkan önünde höt höt muhabbet eden bir emlakçı familyası var. Bir kere uyarınca pardon deyip aynı tas aynı hamam devam ediyorlar. İkinciye uyarsam kendi dükkanımız değil mi sana ne diyecekler ve karakolluk olacağız. Cam kapalı oturup pişiyorum gündüz. Teyzeleri kamelyadan uzaklaştıramazsınız.


  • wish i could find a way to disappear  (16.07.20 16:28:19) 
arka planda televizyon yada müzik aç.


  • sizofren06  (16.07.20 16:55:20) 
Zemin kat neden diğer katlara göre daha uygun fiyatlıdır? Çünkü sokaktan geçen, kapı önünde dinelip sohbet eden, sokakta top oynayan, çekirdek çitleyen herkesle komşu olursunuz bu yüzden de zemin kat diğer katlara göre daha düşük fiyatlıdır.

Yukarıda meyve suyu dökün, streç film sarın vs diyenler olmuş, bunların hiç birisi fayda etmez hatta bir süre sonra gıcık kapılan kişi olursunuz inadına yaparlar. Bunun yerine ya klima taktırın, ya evi değiştirin, eğer site ise site yönetimi ile görüşüp belli saatlerden sonra o mekanın kullanılmasının yasaklanmasını talep edin karar aldırın vs.
  • solo  (16.07.20 17:00:52) 
Maalesef bunun tek çaresi taşınmak. Bahsettiğiniz şeyin aynısı başımıza geldi ve az kalsın babam katil oluyordu. Hele yaşadığınız bölgede kültür seviyesi düşükse kaçın gidin oradan. Yoksa bir gün ya katil olursunuz ya Allah korusun vefat edersiniz.


  • Başkalaşım  (16.07.20 18:51:00) 
@beyaz power ranger
@fezagezgini_4
@wish i could find a way to disappear
@bir garip melek
@solo
+1
klima taktırır camı açmak zorunda kalmam, veya kendi dairem de değilse, başka bir yere taşınırım.
yönetime bildirseniz de kimse iplemez, bir yaptırımları yok sonuçta, en fazla kapıya bir yazı yapıştırır, toplantıdan toplantıya da "haa evet lütfen" denir geçer.
alçaktaki katların ortak problemidir, yapabileceğiniz fazla bir şey yok, hayat tecrübesi der bir dahaki tercihinizi buna göre yaparsınız.
  • gkhncnzdgn  (16.07.20 19:50:50 ~ 19:51:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.