[]

motorun benzini bitti ve garajda, ne yapmam gerek?

soru açık aslında, 50cc'lik ufak bir motorum var 6lt kapasiteli. benzini bittiği için çalışmıyor ve benzin istasyonuna gidemiyorum.

benzin istasyonları sanıyorum ki, açık benzin vermiyor artık fakat en azından 1lt verirler mi gitsem?

ne yapmam gerek?

 
Normalde karakoldan yazı alman gerek ama bazı benzinciler veriyor.
Pompacı vermezse istasyon müdürü ile konuşun

  • kisa  (16.07.20 14:27:44) 
veriyorlar ya. plaka ya da tc istiyorlar ama. benzinle çalışan bir sürü alet var.


  • jelly bear  (16.07.20 14:33:42) 
bir arkadaşımın arabasının mazotu bitmişti. bakın mazot tek başına yanıcı da değil. buna rağmen karakoldan izin kağıdı olmadan vermediler. ruhsat ve ehliyet ile birlikte gidip başvuru yaptık verdiler. hoş, benzini biten arabanın ruhsatı yoktu. kendi arabamın ruhsatını verdim benim benzinim bitti dedim. araba da karakolun önündeydi. yine de verdiler sağolsunlar.


  • emfuzi  (16.07.20 14:38:16) 
ben geçen bisikletin zincirini dişlilerini temizlemek için 1 litre mazot aldım tc kimlik numarası ile verdiler, gerçi mazot benzine göre daha az yanıcı belki bu yüzden almak kolaydır benzini bilmiyorum


  • freebird5406_2  (16.07.20 14:39:05) 
araçla gittiğinde gerekli bilgileri vererek alabiliyordun ama benzin istasyonlarından satılan özel benzin bidonu diye tabir edilen, sırf böyle benzini bitmiş insanlara satmak için fahiş fiyattan satılan özel bidonda veriyolar.(yayan gidersen kesinlikle vermiyolardı illa bi araçla gidecektin sanırım o gititğin aracın plaka bilgilerini girip veriyolardı özellikle sonradan karakol olayı çıkmış.)

arkadaşların da karakola gidilcek demesi üzerine, hem karakola gideceksin uğraşacaksın, hem dediğim dandik benzin bidonunda para vereceksin masraflı olur.

benim sana tavsiyem hemen her motorun, benzin drain valfi vardır , valfi açıp deponun dibindeki pislikleri süzmek için veya depoyu sökmeden önce boşlatmak için.

bir motorcudan rica et, 1 litre drain etsin sana, parasını ver. öteki türlü çok uğraşırsın.

b planı doblo gibi aracı olan bir arkadaşından rica et, 50lik motor hafiftir atın arkaya, seni en yakın benzinliğe götürsün, indirin motoru al benzini git.

depo doluyken motoru yatırırsan benzin akıtır.
  • hem şişko hem deli  (16.07.20 14:40:08 ~ 14:48:09) 
Bi dene, büyük ihtimal verirler.


  • antihero  (16.07.20 14:53:19) 
Tavsiyelerin haricinde;

benzinin tamamen bittiğine eminmisiniz? Reserve özellikli musluk varsa yedek konuma alıp benzinciye kadar gidebilirsin.
  • John Bloor  (16.07.20 14:56:48) 
o da yeni icad,ülkenin herşeyi sıkıntı, herşeyi baş ağrısı yeminle.


  • x571  (16.07.20 15:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.