[]

internetten tarım ilacı satmak

online alışveriş sitelerinde tarım ilacı satıldığını gördüm. ziraat mühendisi veya teknikeri olmayan insanlar online olarak tarım ilacı satabilirler mi? yasal olarak bi problem çıkar mı?




 
Tarım ilacı satmak için ruhsat sahibi olmalısın. Zir. Müh. Bitki koruma mezunları sınvla alabiliyor. Satan kişilerin ruhsatı vardır diye düşünüyorum. Yanlış biliyor da olabilirim ama bazı ilaçlar ruhsata tabi değil.


  • 1917  (16.07.20 11:34:04) 
Ben bana lazım olunca çok aradım ama kurumsal hiç bir satış sitesinde bulamadım, yasal olarak ruhsatı olmayan dükkanlar da satamıyor.


  • John Bloor  (16.07.20 12:42:43) 
İnternetten tarım ilacı satışı yasak, satanlar suç işliyor aslında ama bakanlık başa çıkamıyor/takip edemiyor. (Bkz aşağıda adını yazdığım yönetmelik madde 7 – (1) Bakanlık tarafından ruhsatlandırılmış olan bitki koruma ürünlerinin internet veya başka herhangi bir elektronik ortamda satışı yapılamaz)
Tarım ilaçlarını bayilik belgesine sahip olanlar belirli standartlara sahip dükkanda satabilir. İlgili kural ve standartlar Tarım ve Orman Bakanlığının "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" içinde yer alıyor, mevzuat.gov.tr den aratıp bakabilirsiniz.

  • Sulfoxaflor  (16.07.20 22:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.