[]

Turkiye'de escinsel evliligin yasalarca taninmasi

bu pazar buna dair bir referandum yapilsa sizce yuzde kac evet yuzde kac hayir cikar?




 
Biraz iyimser olarak yüzde 5 10 arası evet der.


  • senolll  (16.07.20 05:44:51) 
@j r r 'ın aksine bence din elden gidiyor propagandası misliyle baskın gelir. zira eşcinsel evliliği hak olarak kabul görmenin oranı "sol" kesim içinde bile çok yüksek sayılmazken kalkıp sandığa gitmek için "bana ne faydası var amk" düşüncesini de yenmek lazım. yani teoride karşı olmasalar bile eyleme geçmek için ekstra bir motivasyonları olması gerekir eşcinsel eş dost vs. gibi.

hem biz türküz ana gayemiz kendi mutlu olmamız değil başasının da en az bizim kadar mutsuz olmasını sağlamaktır.
  • Ufuk  (16.07.20 06:19:36) 
j r r tolkien hayrani

kanka turkler kadar secimlere katilim orani saglayan ulke az vardir dunyada.

yuzde 5 katilim biraz absurd olmus.
  • baldur2  (16.07.20 06:30:02) 
ben yuzde 25-30 evet cikar diyecektim ama ucmus muyum?


  • baldur2  (16.07.20 06:40:46) 
abi secime 2-3 gun olmasini falan niye katiyorsun, orasin isin varsayim kismi.

kimse propaganda yapmayacak, insanlarin bunu destekleme veya karsi cikma oranini merak ediyorum. referandum degil tum ulkeye anket yapilsa diyelim o zaman.
  • baldur2  (16.07.20 06:51:06) 
bugün bir sosyal deney izledim çocukları bir odada yalnız bırakıp bir hedefe arkaları dönük atış yapmaları isteniyor bir gruba hiç bir şey söylenmiyor onların neredeyse hepsi hile yapıyor. diğer gruba ise koltukta oturan hayali bir kahraman olduğunu söylüyorlar ve onların neredeyse hepsi kurala uyarak atış yapmaya çalışıyor.
bu deney yakalanmayacağını bilsen ya da kimse görmeyecekse suç işler misin gibi bir soruyu ölçüyor ancak diyeceğim o ki bu 'görünmez denetçiler' kimi zaman din kimi zaman toplum insanları belli bir kalıpta tutar.

tüm dış etkenlerden yalıtılmış bir ankette ne çıkacağını kestirmek imkansız. karar verme mekanizmalarında sosyalliğin çok etkisi var. mesela bu konularda ses çıkaran grupların içinde asansörde yiyişen dayıları göremezsin ama varlar.

ayrımcılık görmeyeceklerini bilseler belki daha açık olurlardı.
  • Ufuk  (16.07.20 07:07:14) 
ben de maksumum %5 diyorum. halkin kendini "modern" diye tanimlayan kesimi bile aslinda son derece ortadogulu.


  • hot potato  (16.07.20 07:34:16) 
%5 max. bu cok daha onden giden ulkelerde bile hala cozulebilmis bir mesele degil ki biz gundemi bir 50 sene geriden takip ediyoruz an itibariyle.


  • cooperr  (16.07.20 07:53:58) 
şu ortamda böyle bir referandum yapılsa gitmem bile. onu geçtim, sonucunu dahi takip etmem. katılımın düşük olacağını düşünüyorum.


  • sutlu nescafe  (16.07.20 08:36:05) 
%1 ya da %2

Kalan sayılar çok iyimser. Ülkede insanların bunu kabul edebilmesine imkan yok. Bu ülke öyle bi yer değil.
  • tessera  (16.07.20 08:45:25) 
din elden gidiyor algısı her zaman diri tutuluyor bu ülkede. o nedenle yüzde 50'nin üstünde katılımla hayır oyu yüzde 85-90 olacaktır.


  • golgi aygıtı  (16.07.20 09:02:39) 
%5 maksimum. eşcinsel ilişki içerisindeki adamlar bile hayır verir.

koronavirüsü hesaba katsak da katmasak da katılım olmayacağını söylemek komik. evde kalanlar bilmiyor olabilir ama herkes zaten sokakta şu an. kimi zorunluluktan çoğu ise keyfiyetten. ayrıca türkiye'de seçimler vatan millet sakarya ruhuyla yapılıyor. propagandaya falan bakmaksızın hayır grubu mezardan ölülerini kaldırıp getirir oy vermeye. evet verecek grupta ise insanların çoğu "seçimlerin bir şey değiştireceğine inanmıyorum abi yea", "sonuçlar önceden belli zaten" gibi bahanelerle sandığa bile gitmez.
  • hadsafhada  (16.07.20 10:07:21) 
yüzde 30 falan alır.


  • sizofren06  (16.07.20 10:15:13) 
Ben yüzde 15 - 20 arasında evet alabileceğini düşünüyorum. Zaman zaman Avrupa kaynaklı araştırmalarda tüm Avrupa ve Türkiye, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan'da bu araştırmalar yapılıyor. Google'da bulursunuz. Türkiye için yüzde 20 kadar onay görmüştüm. Ancak aynı zamanda birçok eşcinsel in hayır diyeceğini de düşünüyorum.


  • howfaristhesky  (16.07.20 10:40:14) 
15% max..


  • lycoxin  (16.07.20 10:40:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.