[]

raspberry pi 4 web sunucusu olarak kullanılabilir mi?

8 gb ram'li raspberry pi 4 (quad core cpu, 8 gb ram) web sunucusu olarak kullanılabilir mi? bağlantım 400 Mbps download, 50 Mbps upload. üzerinde çok fazla trafiği olmayan birkaç tane (10 diyelim) wordpress sitesi çalışacak. raspberry ile bu ev bağlantısı yeterli olur mu? raspberry 7/24 çalışırsa bir süre sonra kararlılık sorunları ortaya çıkar mı?




 
kullanılır eski modellerde yanlış bilmiyorsam ethernet ile usb aynı kanal üzerinden gittiği için darboğaz yapıyordu bu sürümde birbirinden bağımsız yapmışlar.


  • nahtoderfahrung  (15.07.20 22:31:44) 
8gb ramli raspi yerine benzer paraya i5 işlemcili ufak bir ssdli kasa toplasan çok daha verimli olur.

çok daha düşük donanımda banana pi (1ghz işlemci 512m ram) sbc raspbian üzerinden hiç kapanmadan ve kilitlenmeden aylarca nas olarak çalıştı. ben de şaşırdım. tabi hızı yavaştı.
  • orpheus  (16.07.20 00:39:50 ~ 00:40:04) 
Ağırlıklı olarak 50mbps'lik upload tarafını kullanacaksınız. Bu da Rpi için oldukça düşük bir hız. Ancak hızdan ziyade anlık olarak açılan yeni bağlantı sayısı çoksa cihazı patlatabilir. Fiziksel olarak 50mbps'lik hız limitiniz olduğu için ben sorun olacağını düşünmüyorum. Ayrıca bu cihazları cluster yapanlar var. Bir de o incelenebilir.

@orpheus'un kasa önerisine karşılık elektrik tüketimi,ses ve soğutma kaygılarından dolayı rpi tercih edildiği tahmin ediyorum.
  • ned flanders  (16.07.20 09:18:35 ~ 09:19:11) 
Çok yüksek trafik olmayacaksa gayet de güzel kullanılabilir elimde 2 adet pi var böyle çalışan 7/24 çalışıyor bana mısın demiyor namussuz. Bu arada ben aktif soğutucu da kullanmıyorum öyle grafik vs işi olmadığı için, ısınma derdi de yok yani.


  • solo  (16.07.20 09:49:18) 
@orpheus @ned flanders

Evet, temel olarak ses ve ısınma kaygılarından dolayı raspberry pi alternatifini düşündüm.

yanıtlar için teşekkür ederim. :)
  • faati  (16.07.20 11:14:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.