[]

disiplinli olma yolları

selamlar, disiplinli olmayan birinin disiplinli olması için neler tavsiye edersiniz?




 
yavaş yavaş oluyor ya.

bu yıl "new years resolution" olarak yazmıştım disiplinli olacam diye. covid çıkana kadar falan sabah erken kalkıp iki egzersizimi yapıp başlıyordum işe. sonra covid çıkınca yattı o iş. ben de yattım sabahları daha uzun süre yatakta.

yavaş ve ufak şeylerden başlıyor dediğim gibi. birden büyük adım zaten atılmaz. ümidi kesip, benden bi halt olmaz deyip yılmamak gerek. hemen büyük işlere girişilirse ama bu şans hep var.
  • ron dennis  (15.07.20 21:59:03) 
-sanırım- belirli bir yaştan (muhtemelen ergenlikten) sonra disiplinli bir insana dönüşmek pek mümkün olmuyor, hiç böyle bir örneğe rastlamadım.

bu nedenle disipli olmaya çalışmak yerine, disiplinli olmaya gerek duymadan zaten büyük bir hevesle sıkı çalışacağınız bir şeylerle uğraşmak, diğer zoraki konularla çok vakit kaybetmemek en iyisi olabilir.
  • faati  (15.07.20 22:42:48) 
adhd varsa mesela disiplinli olamazsın. uyku sorunun varsa yorgunluktan verimli olamazsın.

o yüzden çekirdek sorun disiplin mi ona emin ol.
  • orpheus  (16.07.20 00:41:23) 
Ergenlikten sonrası kısmına pek katılmıyorum. Ergenlikte daha fazlası olamayacak kadar sorumsuz, disiplinsiz, boş bi adamdım. Şimdi beni çevremdekilere sorsan disiplin sahibi, çalışkan, azimli vs. derler.

Bence olay küçük şeylerden başlayıp her zaman yapılacakları rutin haline getirmek ve yaptığın tüm şeyleri içsel olarak vazgeçmeyeceğin bir nedene bağlamak.

Her sabah kahvaltı yapacaksan, her sabah yapacaksın. Yorgun da olsan yapacaksın. Spora yağmurlu günde de gideceksin, 3 saat uykuyla ayakta durduğunda da.

Alkolden uzak duracaksan bir yudum bile içmeyeceksin. Sigarayı bırakıyorsan dumanının altında saatlerce dursan da o sigarayı yakmayacaksın.

Zaten belli bir disipline sahip olmaya başlayınca zor gelmiyor, git gide kolaylaşan bir şey bence.
  • influx  (16.07.20 02:09:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.