[]

Muhabbet Kuşu Uzun Yolculuk Sonrası

Birkaç gün önce kuş ile birlikte 8 saat süren bir yolculuk yaptık, normalde birine emanet ediyorduk ama çok sık git gel yapacağımız için tek kalsın istemedik.
Arabada klima en düşük ayarda sürekli çalıştı ama kuşa gelmeyecek şekilde ayarlıydı; camı hiç açmadık. Hava karardıktan sonra bir an korktu, çırpındı ama bunun dışında iyiydi yemini yedi suyunu içti vs.
Yolculuktan sonra ilk günler pek dışarı çıkmak istemiyordu; bugün itibariyle de enerjisiz duruyor, uyukluyor sürekli. Napalım, veterinere mi götürelim tekrar arabaya da binsin istemiyorum; herobaby filan veriyorlarmış bazıları versek mi biz de? Üşüyor mu acaba geceleri, kafesi mi sarsak :/

Bir kuş için bu kadar uzun ne yazdım diyebilirsiniz, ama napalim 3 yıldır bizimle kerata.

 
yarın bir veterinere telefon edip sormak bence en iyisi.


  • the last  (15.07.20 21:10:42) 
Üstünü örtseydiniz keşke yolculukta.hiç elleşmeyin dinlensin kendisine gelsin,loş bir yerde bırakın.serin oluyorsa örtün.strese girmiştir o.insan yıpranıyor orada 50 gr kuş ne yapsın.


  • duptıs  (15.07.20 21:15:07) 
kuşun durumu ile ilgili bir şey bilemedim ama en azından şunu söylemek için geldim. bizim de bir muhabbet kuşumuz vardı, uzun tatile yazlığa giderken yanımızda çok getirdik götürdük. arabada bi tetikte olurdu ama iyiydi yani hep. 11 yaşına kadar falan yaşadı. "arabayla götürdük hata mı yaptık" gibi dertlenmeyin diye yazmak istedim sadece.

siz bilen bir veteriner bulmaya çalışın isterseniz, bir şeyler ona yaramamış olabilir, gerçekten üşütmüş olabilir, ortamını da yadırgamış olabilir beraberinde. yanında uzun zamanlar yaşayan sevdiğiniz bir canlı tabii ki yazacaksınız, derteneceksiniz, normal.
  • nimberjack  (15.07.20 22:25:41) 
Seyahat sırasında strese giriyorlar. İster istemez araba ve kafes sallanıyor. Suyuna vitamin katabilirsiniz. Ortama, havaya alışınca kendine gelecektir. Telefondan kuş sesi açarak daha hızlı adapte olmasını sağlayabilirsiniz. (kuş sesi açma işi her zaman yapmayınız çünkü zavallı kuş arkadaş var diye umutlanıyor)


  • kraldan cok kralci  (16.07.20 11:17:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.