[]

araba seçimi -- fiesta / focus/ megane coupe / golf / i30 sport / jazz / yaris

arabadan hiç anlamıyorum. duyuruların bir kısmını okudum ve fiesta alacağım gibi. dizayn olarak en çok onu beğendim ve sanırım oldukça da az yakıyor. ama yine de siz bilenlere danışmak istiyorum.

bütçe: 45.000 tl - 0 araba alacağım.
üniversite yeni bitiyor. ilk arabam olacak sayılır.
güzel gözüksün. dizel olsun az yaksın. mümkün olduğunca sorun çıkarmasın, çıkarırsa da ucuza tamir olsun. kolay satılsın. (sanırım herkesin klasik istedikleri)
hız merakım yok. beni taşısın yeter.

sıklıkla önerilen;
yeni ford fiesta / yeni renault megane coupe / vw golf

yolda bi iki kere gördüğüm, gözüme hoş gelen fakat hakkında hiç bir şey bilmediğim seçenekler;
hundai-i30 sport / honda-jazz

ekşi duyuru'da çok gördüğüm;
yaris

hakkında hiç bir şey bilmediğim;
yeni focus

öneriyi yapanlardan bir de sebep alırsam sevinirim.. zira gözüme en hoş gelen fiesta, ve hiç de fena araba değil gibi..

 
ben kendi otomobil sorunumu hallettim (opel corsa'yla) şimdi akıl vereyim:p

45.000 liran varsa git golf al.
  • canimnicknameyazmakistemiyor  (06.05.10 21:07:30) 
fiesta. i30'u geçin zaten hyundai köşede kalsın. honda jazz anlam veremediğim şekilde pahalıdır. vw golf fazla yakar. yaris hatun işi gibi görünür (fiesta'ya rakip olabilecek tek arabadır bana göre), megane coupe ve focus ile fiesta'yı karşılaştırmak bence abes, zira klasmanları bile farklı, ikisi de iyi arabadır ama ben fiesta'yı tercih ederdim (ucuz, az yakar, küçük, güzel).

özetle, fiesta harika bir tercih.
  • gonion  (06.05.10 21:30:16) 
kendi arabam yaris dizel. bende ayni senin durumunda almistim. butcem biraz daha kucuktu. istanbulda 17-18 kurus uzun yolda 13 kurusdan az yakiyor su anda. 2 senedir kullanirim daha gik demedi hic masrafi yoktur. biraz bagaji kucuktur, oda gerektiginde arka koltuklari kapaniyor arkada bir hangar oluyor. tavsiye ederim fakat benim butce 45000 olsa auris veya golf bakardim. fakat yaris de isini gorur butcenden 10000 de cebinde kalir genc adamsin yersin icersin onlada:)


  • ra s al ghul  (06.05.10 21:53:51) 
slogana dikkat "das auto"
kesinlikle golf al. araba budur kardeşim.
koyun kurdun yol fordun diyorla işte yalan o sakın inanma en masraflı bakım ford en fazla yakan ford. kalite ve mühendislik alman ve japon arabalarında mevcut. alternatif: honda veya toyota
  • seyduna6687  (06.05.10 22:01:13 ~ 22:03:10) 
Bir mekanik teknisyeni olarak konuşuyorum, bir anda 45.000 tl sayıp bir araba almak kolaydır, ama uzun vadede zarar edersin.. arabayı aldığın gün satmaya kalksan, kafadan 5.000 tl zarardasın bir kere..

Aldın diyelim; araba sıfır km.. Periyodik bakımlara gitmek zorundasın, yoksa araban garanti kapsamı dışına çıkar. Bu tür markaların en basit bakım maliyeti bile 400 tl'den başlar..

Ford, VW gibi kendine has özellikleri olan karmaşık (hatta sorunlu) arabalar yerine daha basit arabalar kullanmalısın ki en uygun olanları japon-kore araçlarıdır..

Ha bana desen ki sen ne önerirsin usta? Hiç düşünmeden Kia C'eed Coupe derim.. Hem yeni çıktı, herkeste yok..

drive-line.com
  • anteelope_  (06.05.10 23:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.