[]

Emanet köpeğe zarar vermiş olma ihtimalim? :(

Kendisi bir tane kirazı çekirdeğiyle birlikte yedi. Kendi köpeğim varken meyvelerin köpeklere etkisini araştırmıştım ama o da zaten meyve yiyen bir hayvan olmadığı için sadece üzüm kalmış aklımda zararlı meyve olarak. Kirazı aldığını görünce müdahale etmedim bu yüzden. Kendisi de çekirdeğini de yedi. :( İnternette bakınca kirazın hem siyanür zehirlenmesine sebep olabileceği hem de çekirdeklerinin bağırsaklarda tıkanıklık yapabileceği yazıyor. Sadece bir tane yedi ama küçük cins olduğu için korkuyorum. Bir şey olma ihtimali var mı gerçekten? Veteriner ya da tecrübeli köpek sahipleri varsa aramızda ve cevaplarsa çok sevinirim. Veterinere gitmeli miyiz yoksa abartıyor muyum bir tane kirazı? Cinsi pomeranian bu arada yani fazlasıyla küçük. :(




 
hiçbir şey olmaz. kiraz çekirdeklerini sindiremez köpek ve aynen dışkılar. eğer köpeğe ezilmiş/kırılmış/ufalanmış çekirdek vermiş olsanız ve 10 küsür tane yemiş olsa farklı olabilirdi.


  • malheiros  (15.07.20 15:20:05 ~ 15:20:12) 
çekirdeği bilmiyorum da o siyanürden bir şey olmaz.


  • fezagezgini_4  (15.07.20 15:20:17) 
bi şey olacağını sanmıyorum. meyve ağaçlarının bol olduğu bi yerde yaşıyoruz. benim köpeğim epey büyük ama bugüne kadar engellememe rağmen maalesef çok miktarda meyve yedi. beyefendinin dalından üzüm yemek gibi zevkleri var. hatta ben onu çekiştirirken ne yesem kardır diyip çekirdeğiyle yerden erik, kiraz vs yutuyor.


  • pide  (15.07.20 15:22:00) 
Bu biraz başım ağrıyor diye aratınca beyin kanseri olduğunu öğrenmek gibi bir şey. Bizim kedi ip yediğinde de aynısı başıma gelmişti, oradan biliyorum.

Ama çok merakta kalırsanız ve tiksinmezseniz detaylı olarak kakasını kontrol edebilirsiniz.
  • elorelia  (15.07.20 17:08:28) 
hicbir seycikler olmaz.


  • turbo sadık  (15.07.20 18:56:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.