[]

İki aylık iki kedi ile otomobil yolculuğu

Merhaba arkadaşlar. Bizim 2 aylık iki adet kardeş cins kedimiz var. Ankara'dan İzmir'e gitmemiz gerekiyor. Bıracak veya eve gelip bakacak kimsemiz yok.

İki tane sağlam ve büyük boy taşıma çantası (ızgaralı kutulardan) var.

Bu iki yavrucağın yolculuğu en az rahatsızlıkla atlatmaları için ne yapabiliriz?

(İnternette veterinerden sakinleştiric alın falan yazılmış ama pek içime sinmedi.)

 
Direk koy kutuya götür.arada güzel yeşillik bir yer görürseniz indirir oynatırsınız biraz sonra yola devam edersiniz.


  • duptıs  (15.07.20 14:31:59) 
kutuda güvenli bir şekilde götürebilirsiniz, sıcak çarpması ve susuzluğa önleminizi alın, kaçma ihtimaline karşı da kutuyu bilmediğiniz yerde açmayın.
sakinleştirici 2 aylık kedi için sakıncalı olabilir.

  • not dark yet  (15.07.20 15:06:05 ~ 15:06:43) 
Yakın mesafe araba ile bir iki tur atarsanız tepkilerini ölçersiniz. Bizimkiler yarım saat kadar miyavlayıp sonrasında uyuyorlar. 4 saatlik yolculukta hiç mola vermedik, su ve mama istemediler.

Ayrıca evden çıkmayan kedilerse ve aşıları yoksa öyle yeşillik yerde indirip oynamayın bence :)
  • neskafefincanindaturkkahvesi  (15.07.20 15:23:52) 
benim kedim yolda hiç yemez ve su içmez.
buna dikkat edin.

başlarda 5 dakikalık yola bile kıyametleri koparıyor, tuvaletini yapıyordu.

bodrum-izmir arası seyahat ettik birkaç kere. ilk bir saat mızmız artık, sonrasında sessiz ama terdirgin.

sorun aracın ona aşırı sıcak gelmesiymiş. klimayı kökledim ve fark ettim ki, taşıma çantası sallandığı için tedirgin. başlarda arkada oturan annem kutunun üzerine kolunu koyunca sakinlemişti.
sonra hep serbest bıraktım.

ağızları açık ve mutsuzlarsa araç içi ısısını ayarlayın. ben yine arka koltuğun ortasına havalandırmanın doğrudan gelebileceği şekilde yerleştiriyordum.

bir de direksiyonun önüne yatma problemi oldu serbest olduğunda.


bence de ilk bir tepkilerini ölçün. benimkininki travmatik sanırım, bana sonradan geldi.


kolayca gidin gelin umarım.
  • janderzel zartanyan  (15.07.20 16:08:35) 
(git: 1426873)


  • surprise  (15.07.20 16:42:01 ~ 16:42:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.