[]

vahşi kediyle nasıl anlaşılır.

selamlar. yeni eve taşındım ve evde 8 yaşında dişi bir kedi var. (ben erkeğim) kendisi insan sevmiyormuş, sevdiğin zaman pençeyi basıyormuş falan. dokundurtmuyormuş. evde o ve ben kalacağız. henüz iki gün geçirdik ve bir olayını görmedim. kendi kafasına göre takılıyor. bu kediye ellemediğim sürece bana saldırma ihtimali yine de var mı durup dururken? varsa nasıl davranmak gerek. yaşı da büyük olduğu için bana alışmakta zorluk çeker mi? ilk kedim bu arada.
sevvgiler.



 
Abi ev sahibi kedi mi,ya da evin demirbaşı mı kedi.sahibi yok mu.sosyal deney gibi yazmışsın,ona şimdiye kadar bakan arkadaşa danışmak lazım,huyu suyu nedir diye.sadece sen pısma kediden,o senden pıssın.muhtemelen onun kraliyetine gelmişsin ama ipleride ona bırakma huzur vermez.


  • duptıs  (15.07.20 13:41:27) 
kedinin sahibi olan kadının sevgilisi anlattı. kedi buna çok çektirmiş zamanında. onlar yurtdışına taşındılar. kedi de bu ev dışında yapamıyormuş. veterinere bile götüremiyorlarmış falan. kedi 8 yıldır bu evde.


  • the man who fell to arcturus  (15.07.20 13:43:31) 
Abi kahkahalar attım valla,ev sahibin kim,kedi))

At sahibine göre kişner diye bir söz vardır ya muhtemelen asıl sorunlu olan sahibiymiş sanki,kediyi mundar etmişler.zamana bırak ısının birbirinize.
  • duptıs  (15.07.20 13:50:22) 
Bayağı ilgili bir çiftmiş gerçekten, bırakıp gitmişler. Neyse.

Arada sırada fazla yaklaşmadan halini hatrını sor, selam ver. Baktın olmuyor, yapacak bir şey yok. Kedinin çevresinde fazla dolanmazsın olur biter ama yinede dediğim gibi ilgiyi de bırakma(kediyi sıkmadan) Bakarsın yavaş yavaş alışır. Ekstradan psikopat bir kedi değilse durduk yere saldırmaz.
  • bitchesaintshit  (15.07.20 13:53:15) 
kendi haline bırakın, yanaşmak için çaba harcamayın.
ama mesela arada bir böyle konserve mama falan alıp jest yapın.
olta şeklinde oyuncaklar var, sopayı siz tutuyorsunuz, ucundaki ipte oyuncak bağlı oluyor.
mesela o sosyalleşmek için iyi bir oyuncak.
ayrıca devamlı adını söyleyerek konuşun yani karşınızdaki anlayacakmış gibi konuşarak anlaşmaya çalışın.
bir süre sonra anlar.
belki hali hazırda anlıyor bile olabilir.

ama yavaş yavaş, acele etmeden.
kendiliğinden alışır size.
çaba harcarsanız rahatsız olur, yani sevmeye, kucağınıza almaya falan çalışmayın.
yaşının büyük olmasının olumsuz bir etkisi olmaz, hatta daha iyi yaşının büyük olması.
yavru kedi gibi hareketli, oraya buraya saldıran hali olmaz, karakteri oturmuş olur.
şu durumda siz ellemediğiniz ya da bir şekilde rahatsızlık vermediğiniz sürece durup dururken gelip saldırmaz.

ama "saldırma" konusunu da yanlış değerlendirmeyin, kediler siz severken sevilmekten sıkılınca da bir pati atabilen canlılar.
ya da mesela gelip "tık" diye dişlemesi (ısırmak demiyorum) sevgi gösterisidir.
ki daha o aşamaya gelmenize çok var zaten de, örnek veriyorum.

yani arada bir belki bir uyarı patisi, tırnağı falan yersiniz ama "saldırı" başka bir şey.
öyle sadece varlığınızı bile tehdit olarak algılayıp psikopatça saldıracak olsa şimdiye kadar saldırırdı zaten, ondan korkmayın yani.
  • blatta hiberna  (15.07.20 14:02:07 ~ 14:05:06) 
kendi haline bırakırsan bir şey yapmaz.


  • ruby elixir  (15.07.20 14:03:42) 
Cins mi tekir mi? Bence de sahipleriyle ilgili olabilir. Gönlünü çelecek ödül mamasıyla, yaş mamayla ısınma turları yapabilirsiniz. Durup dururken saldıracağını sanmıyorum sonuçta güvendiği ortamda, siz yabancısınız şu an:) eğer siz de onu severseniz mutlaka yoluna sokarsınız diye düşünüyorum.


  • kums  (15.07.20 14:05:11) 
sokak kedisi ile british short-hair kırmasıymış kendisi.


  • the man who fell to arcturus  (15.07.20 14:18:53) 
Bırak o sana gelsin. Böyle terörist bir kedi vardı, aynı evde 3-4 gün takılınca (ve ben hiç ellemedim) en son kucağımda uyuyordu :)

Kediye sürekli dokunup mıncıklayıp bişeyler yaparsan tabii ısırır da tırmalar da. Bırak kendisi isterse gelip sürünsün sana. Ayrıca 8 yaş yaşlı biraz, eskisi kadar aksiyona girmez.
  • nhk ni youkosu  (15.07.20 14:22:21) 
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (15.07.20 14:29:47) 
Bende de aynı sorun var.


  • lenin benim amcam olur  (15.07.20 15:19:14) 
iki gündür vukuat yoksa olmaz sonrasında da.

şimdilik dokunmayın o yanaşana kadar. b.short hairin özelliği mi bilmiyorum ama sevdirmekten hoşlanmadıklarını gördüm.

arada konuşun ama yumuşak sesle. beslerken vs.

ben kedimi koşulladım. yemek yerken özel bir ıslık çalıyorum. sokakta iken eve çağırmam gerektiğinde ıslığı duyunca mıırrk diye geliyor :)

eğlenmeye bakın kediyle. kendisi sürtünene kadar da dokunmazsınız. dokunma faslına geldiğinizde, önce elinizi koklatın, sonra dokunun.

ilişkiniz yavaş ilerleyecek gibi görünüyor ama kim bilir. birkaç ay sonra yatakta koyun koyuna fotoğraf paylaşabilirsiniz.
:)
  • janderzel zartanyan  (15.07.20 16:14:02) 
Hastalik, tatil vs durumlarında ne yapacaksiniz?


  • elorelia  (15.07.20 17:57:17) 
çocukla konuşur gibi sakin sakin konuşun onunla arada. sesinizi tanısın. zararsız olduğunuzu hissetsin. bi ara ödül maması vb bir şey ile elinizle beslemeyi deneyin. hemen sevmeyin güvende hissetsin önce..vakti gelince o bello eder zaten. ya bacağına sürtünür ya kucağına çıkar.


  • hasmetizm 2046  (16.07.20 12:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.