[]

İngilizce öğretmeni başka hangi işi yapabilir?

bu işi sevmiyorum. zaten özelde bu sene her şey sallantıda. hibrid eğitim modeli olacak büyük ihtimalle. ingilizce öğretmenine ihtiyaç kalmayacak. ben artık farklı bi sektör istiyorum. çok da seçeneğim olmadığını biliyorum ama nasıl iş bulabilirim? bana soracak olursanız mutlu olacağım sektörü, ben çeviri derim ama nerden başlanır, nasıl başlanır hiçbi fikrim yok. editör falan olmak için illa mütercim-tercümanlık mezuniyeti aranıyor galiba. benim sonsuza kadar mutlu olacağım yer kesinlikle kitapların arası ama eminim ki orada da bana ihtiyaç yoktur.




 
bir arkadaşım da ing. öğretmenliği mezunu. meb'e atanmak için uğraştı ve atandı. şimdi mutlu gözüküyor. meb'e atanıp sırtınızı devlete dayasanız?


  • tavish11  (15.07.20 12:25:24) 
yeminli tercüman olmak için mütercim bitirmenize gerek yok. Editör olmak için de böyle bir şart yok. ingiliceyi iyi bildiğinize dair bir belge (diploma) yetecektir. Ama ingilizce öğretmeni olmanız veya ingilizce'yi iyi derecede biliyor olmanız da tercüman olabileceğiniz anlamına gelmiyor. Piyasada bir sürü editör, bir sürü tercüman var. örneğin mühendislikle ilgili bir tercüme geldiğinde o konuyla ilgili bilgiye sahip olmalı terimler hakkında bilginiz olmalıdır veya ticaret hukuku hakkında bir çeviri geldiğinde o konu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.Edebi bir metin çevirirken bile hangi kelimeyi kullanacağınızı kestirmeniz gerekir.


  • janavarorion  (15.07.20 12:30:06 ~ 12:54:51) 
çeviri sektörü kan emici kaynıyor, uzak durun derim. onun haricinde salt ingilizce ile yapılacak pek bişey yok.

ingiliz dili ve edebiyatı mezunu bir arkadaşım, yurtdışı (abd, ingiltere, rusya) firmalardan çeviri alarak üst düzey paralar kazandı. şu anda ukrayna'da yaşıyor ve bir yandan da tıp okuyor. ama bu duruma gelene kadar çok çalıştı. düşünürseniz öyle bir şey olabilir.
  • avianthem  (15.07.20 14:27:06) 
Yaş 27 olmadıysa hava trafik kontrolörlüğü denenebilir


  • waztp  (17.07.20 12:15:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.