[]

İç mimar ile çalışmak

İç mimar olan arkadaşım dışarıya iş yapmak için görüşüyor. Görüştüğü insanlar da evi göstermiş, mutfak-banyo için çalışıp bizimle tasarımlarını paylaş bakalım demirler. Tasarımı görüp başkasına yaptırma ihtimali var, bu durumu nasıl aşıyorsunuz? Süreçlere hakim değilim, arkadaş da millete sormaya çekinmiş




 
Biz de ofis için iç mimarmarla görüştük. Tasarımlarını bize gösterdiler ancak PDF olarak vermediler. Anlaşmadan PDF olarak yollamıyorlar.


  • ciagra  (15.07.20 10:42:19) 
Yüzyüze görüşme imkanınız varsa kendi cihazınızdan gösterin karşı tarafa veri yollamayın


  • neysene  (15.07.20 12:43:28) 
kendi evim için ben bir iç mimar ile görüştüm fiyat aldım, bana bir liste gönderdi, içerisinde şurayı kıracam buraya kapı yapacam, minik iki tane balkon var onu içeri alacam vs. diye bunlara ait şimdiki durum ile bitinceki durumunu gösteren teknik çizim (üstten kuş bakışı çizimler olur ya o) gönderdi, fiyat şudur şu kadar zaman alır dedi, araya korona falan girdi de o iş yattı, hiç aklıma başkasına götürüp yaptırmak gelmedi açıkcası, zira iç mimar dediğin adamın kendi ustaları olur, alış veriş yaptığı yerler olur, o ustaların yaptığı işi denetler, başında durur falan, ben bunlarla uğraşmamak için iç mimara gidiyorum zaten. tabii ki zevk anlamında benden daha iyiler ve ona da güveniyorum ancak konu sadece iç tasarımı değil, işin yapılması.


  • selam  (15.07.20 13:37:32) 
Şöyle oluyor.
Öncelikle tanımadığı kişiler olduğunu varsaydım. Güven faktörü de önemli. Bu güvenin içinde karşıdaki kişiyi tanımak. Yani üç beş lirayla mı iş yapmaya çalışıyor, işi gücü yeri yurdu belli olan biri mi. Nedir. Öyle saçma insanlarla karşılaşıyoruzki.

kaba taslak derdi tasası anlaşılır. İşin kapsamına göre süreç ilerler. Bu kişiler mutfak banyo için yola çıkmışlar ve evi de göstermişler. Ben böyle ilerlemezdim. İşin kapsamıda aslında biraz karşıdakiyle alakalı gelişir. Bundan sonra yapacağı şudur. Evi gördüm, aşağı yukarı metrajları aldım diyip
1-tasarım projesi, ilk aşama eskiz gösterimleri.
2-tasarım projesinin nihayi hale getirilmesi ve tabii bu süreçte malzeme seçimleri
3- malzemelerin nihayi hale getirilip görsellerin imzalatılması/onaylatılması
4-proje süreci

uygulama projesi istiyorlarsa sürecin ikinci aşaması.

Falan..

Yani proje süreci ayrı, uygulama proje süreci ayrı, uygulamayı üstlenmek apayrı maddeler.

Uzatmadan ilk aşama önce şunu yapsın.

"tasarımla alakalı olarak, size banyo/mutfak için 2-3cephe/adet 3d görsel hazırlamaya başlayacağım. Fiyatı budur. Şayet arzu ederseniz ön taslak tasarım projesine başlayabilirim." yani sen projeyi teslim ettiğinde "ah ulan rıza kandırıldım ve bedavaya çalıştım" dememek için bir miktar almaya çalışacaksın.

Asla bir çıktı verip, bir gönderimde bulunmuyor. Ufak bir ücret almadan da emeğini ortaya koymuyor. Projeyi hızlıca halledeceğini düşünürsen, aman bir şey olmaz dersen riske girebilirsin ama sizinde şüpheniz var.

Evet maalesef sizle o proje sürecini başlar bir şekilde artniyet olmasa bile iptal eder ama kafasında proje bitmiştir. Vizyonu olmayan müşterinin revizyonu bol olur derler. Sizle şekillendirip gidip birkaç usta bulup yapan çok var. Ya da 1-2bin lira veririm diyip "içmimarla çalışıyorum" statüsü kazanmak isteyen bilgisizlerde çok var. Bu yapacağı her şeyi de yazılı şekilde yapmasını öneririm.
  • halboyle  (15.07.20 13:55:22) 
Bu arada o taslak tasarım ve görselleştirme işi dahi önce bir rölöveden geçeceği için emek yani. Bunun da bir bedeli var. Şunu diyene bile rastladım; "zaten tasarımı ben söyledim size, ne istediğimi biliyorum" iyi o zaman tekniker tutaydın diyeceksin böylelerine de. İç mimarın ne yaptıgını bilmeyen adamlara anlayış göstermeyin.


  • halboyle  (15.07.20 13:57:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.