[]

İngiltere, ingilizler ve sosyal medya kültürleri hk.

Demin aklıma bi soru geldi, çok kez de kafama takılmıştır da merak ettim.

Mesela ben az önce bi konu hakkında video izleyip sonra abd’li bi youtuber’ın konu hakkındaki görüşlerini dinleyip tekrar türklere geçiş yaptım. Beğenmediğimden anlamadığımdan değil. Sonuçta politik olsun eğlencelik olsun izlediğimiz şeyleri kendi ülke insanından izliyoruz. Bundan kültür ve dil ilişkisi önemi de var. En büyük pay onun hatta

Aklıma takılan ingilizler de böyle mi yoksa abd kültürüyle harman mı takılıyorlar? Örneğin bir ingiliz podcast dinlerken abd’li insanları da çoğunlukla dinliyor mudur? Ya da oyun videolarını örnek gösterirsek daha anlatabilmiş olurum sorumu. X oyununu izlemek isteyen bir genç youtube’da İngiliz youtuber’ları mı takip ediyordur, amerikalıları mı? Tabi dil mevzusu sorun olmadığından çok rahat gidip izleyip eğleniyorlardır o ayrı. Yoksa kültürel farklılık gibi bu da öyle mi? Full Abd kanalı takip eden de illa ki vardır onu saymıyorum.

Burada konu ne dil, ne milliyetçilik. Sadece farkı görmeye çalışıyorum o kadar

 
Bence biraz zevk meselesi. Ben de mesela youtube ta bir şeyler izliyorsam, hobimle alakalı mesela, genel olarak daha fazla amerikan kanal var ve bana onlar daha doygun geliyor. Birkaç tane türk kanalı izledim çok yetersiz buldum. Eğlencelik şeylerde de beğendiğimi izlerim. Ayrıca ingilizlerin de öyle pek ingiliz yapımı şeyler izleyeyim diye kastığını sanmıyorum. Amerikadan da çok güzel kanallar vs varken. Zaten şöyle de bir şey var, genellikle amerikan dizi ve şovlarından ötürü ingilizler de o kültüre epey hakim. Tersinde ise daha az aşinalık olduğunu düşünüyorum.


  • senolll  (15.07.20 02:11:31) 
  • baldur2  (15.07.20 02:27:06) 
hocam show business'ın membaı abd. yani baldur'un dediği de doğru ama bu işleri en çok amerikanlar yapıyor bu da bir hakikat. adamlar teknolojiye yön veriyor sonuçta.

mesela alanımla ilgili kaynak aradığımda ya amerikalı ya da hindistanlı çıkıyor. (video/belge) türklerin yaptıkları tabi ki de her zamanki gibi kalitesiz. benim ingilizcem varken ben neden aksanı bozuk hindistanlıyla veya kalitesiz türkçe paylaşım yapan türkle muhatap olayım ki? ingilizler de böyle yaklaşıyor olabilir. ben beynimde ingilizleri douchebag olarak kodlamışım. belki onlar da öyle düşünüyordur, yahu bizimkiler douchebag ben gidip amerikalıları izlerim daha iyi diyordur. ama bundaki en büyük pay amerika tabi ki.
  • beyaz power ranger  (15.07.20 02:42:07) 
Ingiltere dedigin ulke Amerika'nin emir eri. Onlarin artisligi Avrupa'ya. Amerika'dan ne gelirse kabul ediyorlar. Medya zaten Amerika'nin elinde. Sky dedigin NBCnin disinin kovugu bir olusum. Haberleri aciyorsun paso Trump, Florida'da korona vakalari asiri artmis, Epstein falan. Amerika televizyonu mu belli degil. Eglence sohbet programi aciyorsun illa amerikan aksanli konuk falan. Eskiden bazi kelimelerin Amerikan Ingiliz telaffuzu farkligi vardi (oFten ofin oftin, schedule secuul skecil muhabbetleri). Simdi artik ikisi de olur diyorlar. Reklamlar medya abdnin elinde. Atiyorum youtube'daki kullanici gayet tabi uyeligi fazla olan Amerikan youtuberi takip eder, onun daha fazla otorite oldugunu dusunebilir, ingiliz aksanli kendi adamini kayirmaz, milliyetcilik falan yapmaz sonucta ayni dil. Ama Avrupali bir rakip varsa milliyetcilik duygusu kabarir, ingilizcesi iyi olan bir fransiz otorite varken, gider kendi adamini dinler ya da Amerikaliyi secer


  • neverletyougodown  (15.07.20 09:56:37) 
ingilizler dışarıdan ne kadar ırkçı görünmeseler de kesinlikle ırk ayrımına önem veren bir millet. onlarda önce ingiliz sonra abdli birini izliyordur.


  • mikahakkinen  (15.07.20 10:51:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.