[]

Evde akrep var!!

Sarıyer'de müstakil bir eve taşındık. Ancak akreplerle başımız dertte. Her gün en iki üç tane öldürüyorum maalesef yenileriyle karşılaşıyorum. Her kapıda, pencerede sineklik olmasına rağmen evin icerisinde de görüyorum. Ayrıca evi girmeden önce bayerin ilaciyla ilacladim ancak akrepe etki ediyor mu bilmiyorum. Belli ki etmiyor. Ne yapmalı, ne etmeli? Profesyonel ilaçlama ile çözülür mü? Başınızdan geçtiyse lütfen paylaşın.




 
sarıyer + müstakil = binbir türlü böcek. Eğer sahile yakınsan çok nemli oralar, valla bizim evden (ki apartman giriş katı) akrep de çıktı başka böcekler de, en son 1 yıldır falan fare olduğunu keşfettik biz sonradan fark ettik. Biraz ilaçlamayla uğraştık ama sonra çıktık.

İlaçlat ama düzenli olarak ilaçlat, kapıları camları, boru kenarlarını, en ufak deliği kapat/kapattır. Bence şimdiden fare zehri de koy sağa sola. Gerekirse büyük siyah kutulardan al, onun içine koyuyorsun zehri, onun içinde karanlıkta rahat hissediyorlar yiyip evlerinde ölüyorlar.

Kolay gelsin

not: genel böcekler için bayer k-othrine 50. (sulandırıp)
fare için de bayerin mi ne mavi kapsülü vardı, basit mumlar yerine biraz daha pahalı olan kapsülü al.
  • nhk ni youkosu  (15.07.20 00:13:58) 
İlaçlama geçici çözüm.istanbul boğaz tarafının tamamında akrep görmek normal.sarıyer tarafında coğrafi durumda bu arkadaşlara müsait.binaların olduğu yerlerde göze batmazlar ama müstakil evde karşınıza çokca çıkarlar.evin arkasında yamaç falan varsa oradan geliyorlardır.


  • duptıs  (15.07.20 00:17:49) 
K-Othrine ile ilacladim. Böcek yok evin icerisinde ancak akrep sanırım etkilenmiyor bu ilaçtan. Ciddi tavsiyeye ihtiyacım var. Bayağı geniş bir bahçe var, 1 dönüm falan. Nasıl başa çıkacağız?


  • habarbey  (15.07.20 00:35:38) 
  • synax  (15.07.20 00:48:55) 
Hayatımda gördüğüm son akrebi çocukken Sarıyer'de oturduğumuz bahçeli müstakil evde görmüştüm.

Nasıl çözülür bilmemekle birlikte bu gece en azından yattığınız odada olmadığından emin olarak uyuyup, yarın sabah ilk iş komşularla ve hatta muhtarlıkla durumu konuşun bence. Elbet orada oturan insanlar kendilerince bir çözüm üretmişlerdir.
  • boyle buyurdum  (15.07.20 00:50:32) 
benim kardeş eskiden boğaziçinin orada oturuyordu. 3. katta evinden çıkardı. belediyeye ilaçlatmışlardı diye hatırlıyorum


  • argent dawn  (15.07.20 00:57:01) 
Tek sorunun akrep değil,kenesi,börtü böceği.bu yüzden bahçeye tavuk ordusu kuracaksın.ne kadar haşere varsa canını okuyacaklar.ama onlara çok sağlam kümes yapman lazım çünkü onların düşmanı gelincikte gene sizin orada var.dandik kümesi darmadağın eder.bir tanede ısıran köpek alacaksın.welcome to bahçeli ev.


  • duptıs  (15.07.20 00:57:41 ~ 00:59:05) 
Bahçeli evin derdi büyük olur. Tek çözüm maalesef düzenli ilaçlamak + eve girebilecekleri deliği yolu tıkamak, kapıları ve duvarları maviye boyamak.


  • jangbogo  (15.07.20 01:07:27) 
bahce 3-5 tane brahma tavugu al. yapinin eteklerini de maviye boya. 120 cm ya da 100 de olur ama genelde mimari olarak etek boyasi 1.20'dir.
kolay kolay akrep girmez.

  • turbo sadık  (15.07.20 07:55:19 ~ 07:56:13) 
akrep ayakkabilarin, terliklerin icini sever. mutlaka giymeden once kontrol edin.
bir de genelde cift gezerler. cok sayida var ise tek cozum ilaclatmak gibi bir de girdikleri yeri/yerleri bulup kapatmak.

  • cooperr  (15.07.20 09:50:35) 
Evin etrafına kükürt dök. Duvar kenarlarina. Evi kükürtle çevrele. Bahçe duvarı etrafına da dök. Kükürt kokusunu sevmezler. Kükürt olunca yılan, çiyan, akrep gelmez.



Ayrıca
Bahçedeki taşları vs. kaldırırken dikkat et. Genelde altında yaşarlar.
  • westblack  (15.07.20 14:19:09) 
bahçeye tavuk eve kedi lazım.


  • Fritz-X  (15.07.20 15:50:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.