[]

paper yazmak

bu tam olarak ne oluyor? bazı okullarda lisans öğrencilerin ödevleri sanırım bunun üzerinden yürüyor. normal sınavın dışında olan bir şey değil mi? nota nasıl etkisi oluyor? iyi okullarda görüyorum daha çok. bence oldukça iyi bir şey.




 
Ohoooooo nasıl girilir ki buna.

"Paper yazmak" tam olarak "bilimsel bir makale yazmak" oluyor. Bizim tüm ödevlerimiz vs. de bu tarz ilerlerdi; saf kod istememişlerse bir şeyler yapar, vardığımız sonuçları sunardık.

Bir de "paper yayınlamak" var ki, çok zor bir olaydır, en az iki döneminizi bu olaya adamanız gerekir, derslerinizden bağımsız olarak bir yandan da bir projede çalışırsınız; başarılı ilerlerse ve iyi bir makale yazarsanız makaleniz yayınlanır, çok çok çok prestijli bir olaydır.

Ben makale yazacaktım lisansta, ama diplomasi mahvetti hayallerimi; yine de mentionda bulunuldu bana. (Second author olmam lazımdı) Tüm bunlara rağmen çok maaş alan arkadaşlarımın iki katı maaş alıyor olma sebebim akademik çalışmalarım.



(Notunuzu etkilemez ama, hatta siz paper kasarken düşürür bile)
  • aguen  (14.07.20 13:27:18) 
öğrenciler yazdığı akademik makaleden farklı sanırım. çünkü sadece hoca okuyor diye biliyorum. bir de bir öğrenci lisansta 200 paper yazdım demişti. haftada 1 paper ediyor. akademik bir makale bu kadar kısa sürede çıkmaz sanırım.

sınavlardan ayrı mı oluyor? not falan veriliyor mu? boğaziçi'nde okuyan bazı öğrenciler sürekli paper yazıyorlar sanırım. benim gördüklerim sosyal bilim öğrencileri daha çok.

hocanın yazdığı bir makalede, projede çalışmak için sürece nasıl dahil oldun?
  • black mamba  (15.07.20 02:22:19) 
yukaridaki arkadaslarin degindigi seyler surada ozetlenmis:

www.bestcustomwriting.com

paper yani research paper'in belli bir dizgisi var, belli bolumleri var icermesi gereken.

haliyle paper genelde essay/odev/artik ne derseniz deyin'e gore daha cok emek, arastirma ve analiz istiyor. genelde bir savi savunmasi vs beklenir yine.


"bazı okullarda lisans öğrencilerin ödevleri sanırım bunun üzerinden yürüyor"
bolumden bolume, dersten derse degisir.

"normal sınavın dışında olan bir şey değil mi? nota nasıl etkisi oluyor? iyi"
evet. yani sadece paper/paperlar yazdigin bir ders de olabilir. hem paper yazip hem sinava girebilirsin mesela. notun %40 paper, %20 midterm %40 final olur vs vs. Hocanin keyfine kalmis.

"iyi okullarda görüyorum daha çok."
e tabi haliyle ogrenciye arastirma yaptirmak, yazi yazdirmak, sonra bu yazilari okumak, geri bildirim saglamak falan zor. basit coktan secmeli sinav yapmak donemde 2-3 kere ise dunyanin en kolay seyi.

"yayinlama" olayina girmeye gerek yok, cocuk onu sormamis kafasini karistirmayin.
  • hot potato  (15.07.20 03:43:03 ~ 03:43:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.