[]

Hesaptan nakit çekme ücreti

Merhaba arkadaşlar,
Bankadan (isim vermeyeyim, baş harfi ziraat) yüksek meblağdaki parasının tamamını çekmek isteyen bir yakınım var. Ancak banka, paranın tamamını şubeden nakit olarak çekmesi durumunda komisyon keseceğini söylüyor. Zaten yıllarca parayı işletip para kazandıkları yetmiyormuş gibi bir de üzerine ceza ödeyecek yakınlarım. Bunun dayanağı nedir?
Bu durumu aşmak için çözüm önerisi olan var mıdır?
Gördüğüm kadarıyla TBB'ye şikayet edilebiliyor, ama işin sonuçlanması çok uzun zaman alıyor. Yakınımın ise zamanı oldukça kısıtlı. Yardımcı olabilirseniz çok ama çok makbule geçer.
Şimdiden çok teşekkürler :)

 
parayı başka bankadaki hesaba etf edip oradan çekin.


  • paudi  (14.07.20 12:04:12) 
böyle bir şey olmaması lazım. ilk defa duyuyorum çok saçma. eft yapın dicem de ondan da ücret keserler kesin. başka şubeyi deneyin bi. olmadı bankanın genel müdürlüğüne ulaşın.


  • jelly bear  (14.07.20 12:07:43) 
İlginç bir durum, hiç bir bankanın böyle bir uygulaması yok, ya akrabanız bir şeyleri yanlış anlamış ya da banka şubesi bir şeyleri yanlış anlamış.

Büyük bir ihtimalle para vadeli mevduat hesabındaydı ve akrabanız mevduat hesabını kapatıp çekmek istiyor bu yüzden de yansıtılmış olan faizden feragat etmesi gerektiği söylenmiştir. Yoksa bankadan tüm paranı çekiyorsun diye senden komisyon alınması gibi bir durum olsa ertesi gün Türkiye'de yer yerinden oynar.
  • solo  (14.07.20 12:15:58) 
ATM ise her bankada günlük limit üstü çekme istekleri komisyonlu oluyor. o normal. şube için saçma geldi bu olay.


  • foolrules  (14.07.20 12:16:08 ~ 12:16:27) 
Hesap vadesiz, bu nedenle faiz vs feragat durumu yok. Benzer bir durum Halkbank'ta da varmış. sikayetvar.com'da örneğini görebilirsiniz:
www.sikayetvar.com
İnsanların sırtından daha ne kadar para kazanırım çabası hep bunlar, hey Allaaam!
  • placebo  (14.07.20 12:22:30) 
Böyle bir şey var öncelikle, bu durumun sebepleri;

Hesabınızın bulunduğu şube dışında bir şubeden para çekilmek isteniyordur ama aslında paranız farklı şubede olduğundan şubeye bir maliyeti olmalı.

Düşündüğünüz gibi yıllardır para kazanamamış daha yeni EFT ile gelmiş olabilir para, aynı gün içinde gelen yüksek tutarlı parayı nakit çıkarmak özellikle kendi şubeniz dışındaysa maliyetlidir ücretini keserler, kendi şubenizde kesebilir, 500 lira için karşılaştığım bir durumdu benim.

Bunun dışında acil çekmek istendiğinde grup aracının maliyetini ödemeniz gerekebilir kasada para yoksa fakat burada önceden haber verilmiştir sanırım diye düşünüyorum.

edit: para orada uzun süre dururken ve kendi şubesinin para istemesi çok uygunsuz olmuş ama ilgili banka için bir yandan da normal, siyasete alet olup sırf birilerinin çıkarı için milyonlarca görev zararı yazan bir banka bunu birilerinden çıkarmaya çalışacaktı tabi.
  • atom karincanin torunu  (14.07.20 12:23:04 ~ 14:53:48) 
Merhaba atom karınca açıklamış üstte.

Gidip hesap açtırdığı şubeden çekecek komisyon vermemek için. Ya da az bir miktarsa her gün atmden maks limitten çekebilir.

Şubeler arası eft ücreti her zaman olan birşeydi.
  • jimjim  (14.07.20 12:31:04) 
Hesabın açıldığı şube müdürünün verdiği bilgiler bu şekilde maalesef. Hesabın olduğu şubeden çekerlerse önceden haber vermiş dahi olsalar bir miktar komisyon ödeyecekler, başka şubeden çekmeye kalkarlarsa daha fazla ödeyeceklermiş. Saçmalığa gelin. Günün en anlamlı çıkarımı baş harfi ziraat olan bankadan uzak durmak galiba. Her türlü öpüyorlar yoksa


  • placebo  (14.07.20 12:46:32) 
@atom karincanin torunu: bu arada hesap yıllardır orada ve para öylece duruyor.

Bilgilerin hepsini tek seferde verseydim ölürdüm galiba.
  • placebo  (14.07.20 12:48:21) 
herkes kafasına göre bir şeyler yazmış da ben de bildiklerimi yazayım.

Uzun zamandır ticaret ile uğraşıyorum kendi şubelerim de farklı şubeler de dahil defalarca özel bankalardan toplu çekim yaptığım oldu bir kez bile komisyon ödemedim.

Defalarca yüklü döviz çekim talebim oldu komisyon ödemedim. En fazla 2 gün beklediğim oldu onun dışında bir mali yükü olmadı bana. Bu durumda bir tuhaflık var şimdiye kadar kamu bankalarından para çekme durumum olmadığı için yorum yapamıyorum ama yukarıda yazılanlara katılmıyorum bankadaki paranızı çekerken şimdiye kadar hiç komisyon ödemişliğim yok bana özel muamele yapılmıyorsa ortada tuhaf bir durum var.

Sonradan gelen edit : sanırım kamu bankalarında böyle bir durum var.
  • solo  (14.07.20 12:54:38 ~ 13:03:44) 
Aynen, baş harfi iş bankası olan banka da aynı şeyi yapıyor. Günlük belirtilen üst limiti aşınca komisyon alıyor. Onun için şikayet edilse sonucun lehinize sonuçlanması düşük olasılık gibi :)


  • superfluid  (14.07.20 14:47:12) 
olur mu öyle şey canım, hesabın olduğu şube olmasa bile bugüne kadar yüzbinlerce lira yatırıp çektik, hiç bir zaman komisyon falan istenmedi. bankacıların içine doğdum, bütün sülalem bankada çalışıyor, şimdiye kadar böyle bir şey duymadım.
sadece yüksek meblağlarda önceden haber verilmesi istenir.
o şube müdüründen sizin imzaladığınız sözleşmede bu komisyon ücretini belirten maddeyi göstermesini istesinler, eğer madde açık açık bunu belirtmiyorsa ilgili kurumlara ulaşıp hususu danışacağınızı bildirin.
defalarca gördük parayı çekmenizi istemedikleri için yokuş yaptıklarını, sebebini falan soranları. böyle paralarla çok haşır neşir olmayan vatandaşa her hile hurdayı yutturmaya çalışan çok var, dikkatli olun.
  • gkhncnzdgn  (14.07.20 16:57:16) 
Var böyle bir şey malesef.
Üç yıl önce ziraat atm’den biraz yüksek para çektiği de 10 lira işlem ücreti almıştı. O an anlayamadım, bir yanlışlık yaptım sanıyordum, akabinde şubeden para çekmem gerektiğinde ücret kesileceği söylenince mevzuyu anladım. Hesabın açıldığı şubenin dışından para çektiğinizde kendi paranızı çekiyor olsanız bile ücret kesiyorlar.

Bu nedenle bankalara elinizi kolunuzu kaptırmak istemiyorsanız faizsiz bankacılık yapmaya çalışan Kuveytturk ya da Albaraka gibi bankaları seçmelisiniz. İnternet eft ve pek çok işlemleri ücretsiz. (yüklü hesap çekimi denemedim)

Yani hakkınızı savunmak gibi pek şansınız yok, bankacılık kurallarına dayandırıyorlar yaptıkları işi. Ama hesabın açıldığı şubeden kesilmemesi lazım diye biliyorum.
  • epitaf  (14.07.20 18:47:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.