[]

Kurutmalı çamaşır makinesi - hangi marka hangi model?

2 makine birden koyup banyoyu daraltmak istemiyorum. ayrıca kötü de bi görüntü veriyor bence çamaşırhane gibi. bu yüzden kurutma özelliği de olan bir çamaşır makinesi arıyorum.

Anladığım kadarıyla inverter motor bakmak gerekiyor.
bir de kuruturken su ya da hava kullanan modeller var ama ne farkediyor tam olarak anlamadım. enerji olarak az harcıyor ama bu performansını kötü etkiliyor olabilir mi? çünkü yeni modellerde pek yok bu hava kullanma durumu.

incelediğim markalar: Electrolux, LG, Siemens, Samsung, Hoover, Arçelik...

marka ve model önerilerinizi merak ediyorum.
Bütçe 6'yı geçmesin ama 4-5'lerde kalsak daha iyi olur.

 
geçenlerde aynı konuda ben de soru sormuştum. bizim arçelik/beko’da indirimimiz olduğundan başka markaya bakmadık. arçelik 8050 yk aldık. zaten iki model var, bizimki ucuz olan. pahalı olan hava kurutmalı, bizimki su kurutmalı. fakat herhalde kapasitesi daha az olduğundan (8 kg yıkama/5 kg kurutma) pahalı modelden daha az elektrik harcıyor, daha sessiz.

hava kullanan sanırım klima gibi ısı pompası mantığıyla içeriyi ısıtıp suyu tahliye ediyor. su ile kurutan ise su buhari kullanıyor diye tahmin ediyorum. tüketim haricinde hangisi verimli bilmiyorum. sadece buharlı olana mi özgü bilmiyorum ama buharla kazan temizliği özelliği de var bendekinde. havları tüyleri kendisi temizliyor, harici kurutma makinesindeki gibi filtre temizlemiyorsunuz. sadece kapak contasında biraz birikmiş oluyor, onu elinizle alıyorsunuz.

makine yeni olduğundan 4-5 kez kullanma fırsatımız oldu. kurutulamayan giysileri kısa programda yıkadık, gayet güzel yıkıyor, eski makinemize göre çok daha iyi köpürtüp duruluyor ve sıkıyor, tambur dizaynı değişik, düz silindir değil. motoru acayip sessiz, yıkama esnasında su ve çamaşırların çıkardığı ses haricinde motor sesi yok. sıkmada da eski nesil makinelere göre sessiz ama tabii ki 1400 devir dönen motorun sesi var.

kurutmaya gelince; giysileri bozmamak icin en hafiften en şiddetliye göre deneme yanılma aşamasındayız. örneğin kotları yıkayıp düşük ısıda uzun süre kurutmayı denedim, hafif nemli çıktı. bir sonrakinde kurutma suresini bir kademe arttırdım (yaklaşık 3 saatlik yıkama kurutma programı), bu sefer mükemmel çıktı, al giy. pantolon harici diğer giysileri de bu şekilde denedik, henüz askı kuruluğu seviyesine hiç çıkmamamıza rağmen giysiler kupkuru çıktı. hatta kıymetli olmayan, kuru temizleme yapılmaz yazan tshirtleri de bu şekilde kuruttuk, gayet güzel çıktılar. program bitince hemen çıkarmak lazım herhalde, bir seferinde makinede beklediler yarım saat kadar, baya kırışmış içindekiler. hemen çıkarırsanız gayet iyi durumda çıkıyorlar.

şimdilik gayet memnunuz. fiyatı 4500 civarı, biz indirimle 3700’e almıştık birkaç hafta önce.
  • orient blue  (14.07.20 08:57:43) 
bizim de arçelik indirimi şansımız var. bakmıştım o modele de ama tekrar bakayım. çok teşekkür ederim detaylı açıklamanız için. :)


  • nıç  (14.07.20 16:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.