[]

pimapenin yukarı açılmasını sağlamak

Arkadaşlar elimizde sadece yana doğru açılan pimapen pencere var. bunun yukarı doğru da açılabilmesi için yapılacak bir şey var mıdır acaba yeni pencere almak dışında?




 
mahallede pimapenci varsa çağır, mekanizma değiştirip yapar.


  • malheiros  (13.07.20 15:32:04) 
bildigim kadariyla her pencereyi cift acilima cevirmek mumkun olmuyor, kasaya oturmuyor o kullanilan mekanizma vs.. ama yine de ona uygun bir mentese vs var mi ya da yapilabilir mi diye gercek bir pencereciye (bu pvc sistemlerden bahsediyorum elbette) danisirsaniz daha dogru sonuc alabilirsiniz..


  • mecik balit  (13.07.20 15:35:14 ~ 15:53:53) 
yaptırınca eskisi gibi sağlam kapanmayacak bilginiz olsun.


  • marlonbranda  (13.07.20 15:49:00) 
şunun gibi mekanizmalardan edinmeniz gerekiyor, civarda mutlaka vardır pimapen işleri yapan. onlardan fiyat alın bence


www.gittigidiyor.com
  • pislick0  (13.07.20 15:52:50) 
Dönüşüm yapılabiliyormuş ama ilk yapanlar standartlara uydularsa. Aşağıdaki firmayla alakam yoktur, google'dan buldum.

www.pentamiri.com
  • kimlanbu  (13.07.20 16:12:48) 
Açılın ben doktorum. 3 ay önce eve sıfır tadilat yaptırdık, pencereler de değişti haliyle. Tadilatı yapan gerizekalı arkadaş üstten açılım yerine düz pimapen taktı. Kavga dövüş zorla usta getirttik eve üstten açılım yaptırmak için. Şimdi şöyle söyleyeyim;

Üstten açılım yapılacak pencere kanatları çıkarılıyor, kasa üzerinde kalan menteşeler sökülüyor. Kanat üzerindeki metal kilit aksamları çıkarılıp üstten açılıma uygun olanlar monte ediliyor. Pencere kilit kolu çıkarılıyor ve iç aksamı değişiyor. Kasaya yeni menteşeler takılıyor. (Düz açılım pencere menteşeleri çıkarıldığında aşağıda 3 yukarıda 3 olmak üzere 6 adet vida deliği kabak gibi kalıyor pencere pervazında, üstten açılım menteşeleri farklı yerlere takılıyor)

İyi bir pimapenci bulmanızı öneririm, benimki baya iyiydi herhangi bir sıkıntı yaşamadık şu ana kadar. Ancak iş sandığınızdan daha zor olacak muhtemelen, çoğu pimapenci pencereyi kendisi yapmadığı için kabul etmiyor, kabul edenler de fahiş ücretler istiyor.
  • captainimsi  (13.07.20 17:32:26) 
kanatli pencereyi ayni zamanda vasistas gibi cift yonlu yapmak da mumkum ancak cok onemli degilse bulasmayin.


  • turbo sadık  (13.07.20 23:25:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.