[]

el yapımı seramik porselen'e giriş

Öncelikle konu hakkında hiç bilgim yok, sıfırdan başlama hayalim var, dolayısıyla sorum ne kadar abuk bilmiyorum, "sen çok yanlış gelmişsin kardeş" diyebilirsiniz, yadırgamam.

İstanbul'da kiralanabilir seramik & porselen fırını hizmeti veren bir yerler var mıdır? Yani workshop / atölye den ziyade, bir şeyler deneyip deneyip gidip fırına verebilmekten bahsediyorum. Malzemesini alıp nasıl yapılacağı hakkında illaki internetten kaynak bulabileceğimi düşünüyorum ama işin fırın kısmı bilgi, tecrübe ve maliyet gerektiriyor muhtemelen.


 
ben seramik okuyorum. normalde okul fırınına ulaşamadığımızda arayıp rica ettiğimiz bağımsız atölyeler falan oluyor, oraya iş veriyoruz fırınlıyorlar. yani evet bulabilirsin o tarz yerler.
evde bir şeyler yapıp fırınlanabilir hale getirmeyi öğrenmen falan gerekecek. uzun bir süreni alabilir çünkü çamur çeşitliliği çok fazla, her çamura göre de şekillendirme/kurutma farklılık gösterebiliyor. tabi belki internette bunun için güzel kaynaklar vardır evde seramik yapabilmek için, hiç bakmadığım için bilmiyorum.
aslında ev fırınında fırınlanabilir seramik hamurları var piyasası da epey geniş, onlarla da bir şey yapabilirsin ama çok giriş seviyesi kalabilir.
bana mesaj atabilirsin merak ettiğin şeyler hakkında bu arada.
  • nolmus yani  (13.07.20 15:35:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.