[]

asus a15 vs msi gp65 amd vs intel

merhaba,

bu iki bilgisayar arasında kaldım, sizce hangisini alayım ?

msi daha pahalı ama marka msi :)
asus uygun fakat a15 almayın diye yutupta videolar var.
örnek: www.youtube.com

karar veremedim.

www.amazon.com

www.amazon.com

 
ikisinde de 2060 ekran kartı olduğunu görüp ekran kartı için alacağını düşünürsek msi çünkü soğutma sistemi daha iyi. asus'u 7 yıl kullanırsın msi'ı 10yıl.

satmaya kalktığında msi %90 fiyatına satarsın asus'u %60.

bu arada ne kadar acı bir şey yurtdışındaki adamın 1300USD'e aldığı şeyi ben 1700USD(kargo+gümrük) ödemek zorundayım.

USA'daki asgari ücretli 1 ayda bu bilgisayarı alabiliyorken bizdeki asgari ücretli 5.15 ayda alıyor.

yani aynı bilgisayar piyasaya sürüldü diyelim USA'da ki adam 1 ayda bilgisayarı alıp 4 ay kendini geliştirip piyasada cirit atmaya başlarken

bizdeki adam daha bilgisayar parasını yeni denkleştirmiş oluyor.

kafadan dünyanın 5-6 ay gerisindeyiz.

sonra neden gelişemiyoruz? nasıl gelişeceksin ki? hem az kazanıyorsun hem aynı mala daha fazla ödüyorsun.
  • duyurukullanıcısı  (13.07.20 14:39:07) 
duyurukullanıcı'nın ettiği sitemi her seferinde ben de ediyorum. Fiyatları gördükçe :/

Asus'un işlemcisi AMD; her ne kadar ısınma sorunu çözüldü deseler de ben hala mobilde (PC olsa kafana göre fan takarsın nolacak ama mobil ayrı) intelden yanayım.

Bu arada Asus kötü marka değil yahu hatta bu oyun serileri çıkmadan önceki Msi'lar çok kötüydü(2009 model birkaç tanesi çok iş açtı başıma) Asus'un o zamanki makineleri daha iyiydi ama oyuncu serisi diye hepsi düzgün makineler yapmaya başladı. Asus Rog kullanıcısı olarak düzgün Asus'tan korkma derim ama her seri her model aynı değil. Yorumları okuman iyi o yüzden.
  • nhk ni youkosu  (13.07.20 14:54:14) 
Fiyatlardan dolayı hobi olarak bakar hale geldim laptoplara, sizin soruya gelirsek, asus tuf serisi ryzen modellerde ısınma ile ilgili çok fazla şikayet videosu izledim, r/ryzenlaptops reddit sayfasında da çok fazla tartışma dönüyor, a serisinde alt ve yan hava kanallarının bazı kısımları tasarım olarak kapalı geliyormuş, bu kısımları kesip test yapmıştı bir videoda 95 ten 85 dereceye inmişti bilgisayar.
Ryzen serisi intele göre çok çekirdekte şuan daha avantajlı, fiyatı da ucuz ama çıkan ryzen modelleri çok fazla tatmin etmedi. Asus un model önceliği olduğu için milleti rog serisine yönlendirmeye çalışıyorlar gibi hissediyorum o yüzden tuf serisine kefil olamayacağım.
Msi model daha stabil gözüküyor, lakin 10. Nesil serilerin watt degerleri ryzen ile rekabet edebilmek için üretim çıkışlı yüksek, aşağı yukarı ryzen ile benzer ısınma yaptıklarına eminim.. Ben olsam disassembly videolarına bakıp heatpipe tasarımını incelerim, hangisinde gpu ve işlemci ayı heat pipe ile soğutuluyor, hangisinin fan yerleşimi makul bunlara bakarım.
Param olsaydı herhalde msi'a yinelirdim ama 10. Nesil işlemcilerin benim gözümde bir anlamı yok, sadece tasarım ve stabiilite açısından olaya bakıyorum.
  • superior  (13.07.20 15:28:14) 
masaüstünde amd, laptopta intel alınmalı. şimdiye kadar hiç yanılmadım. niye diye sorma..


  • beyaz power ranger  (13.07.20 15:46:58) 
masaüstünde amd alabilirsin çünkü güç fazla ve fiyat uygun buna rağmen amd intel'e göre çook ısınıyor ve masaüstünde ek soğutucu ile bu sorunu çözebilirsin. masaüstünde intel lüks bence.

laptopda ise ek soğutucu sorun olduğu için intel tercih edilmeli. pahalı ama sıcaklık büyük sorun özellikle yüksek performansta kullanıcaksan.
  • duyurukullanıcısı  (13.07.20 15:59:17) 
hocam desktop amd ısınıyor muhabbeti 2004'te kaldı ya yapma allah aşkına


  • beyaz power ranger  (14.07.20 12:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.