[]

ingilizce öğrenmek

son kez dil çalışmak istiyorum. daha önce kursa gitmiştim. haftada 3 gün üçer saatten grammer anlatıyorlardı. 1 kur 1.5 ay sürüyordu. ben azıcık da temelim olduğu için ve haftada 5 gün çalışacağım için 1.5 ayda a1 ve a2 kurlarına denk gelen kısımları bitirmek istiyorum. yani 31 ağustos’ta. eylül ekim gibi b1. kasım, aralık gibi de b2 konularını bitirmek istiyorum. sanırım c1 seviyesinde grammar kalmıyor.

bu şekilde hedefler koyarak ve programlı çalışmak istiyorum çünkü hedef koymayınca yarım yamalak çalışmış oluyorum ve süreç uzuyor. ancak kursa gideli de uzun zaman oldu hangi kura hangi konular denk geliyor bilmiyorum. şu yandaki resimlerdeki kitaptaki konuları bitirsem hangi kur bitmiş olur?


şurada kurlara göre konular ayırmışlar ama aynı konu birçok kurda karşımıza çıkıyor.
ingilizcebankasi.com

ya da özkan çelen’in videolarını izlesem hangi noktada olurum grammer konusunda? daha öğrenecek şey var mı?

www.ozkancelen.com/12/1_Seviye_Ingilizce.aspx

lütfen o şekilde ingilizce öğrenilmez, bu kurlar saçmalık, türk hocadan ingilizce öğrenilmez falan demeyin kurslarda ve hazırlıkların çoğunda ne yapılıyorsa onu yapmaya çalışıyorum. kısacası çalışabilmek için bir program, plan tavsiyesi istiyorum. bir de bu dediklerim sadece grammar için. ayrıyetten listening, vocab, reading çalışıyorum. belli bir seviyeden sonra da gerekirse hocayla vs. speaking ve writing çalışabilirim. amacım şu an sadece kendi başıma grammar ve kelimeleri halletmek. hedefim önümüzdeki yaza kadar hazırık okullarnın getirdiği yere gelmek. (ya da toefl’’dan 90 almak min.) ağustos sonuna kadar pazartesiden cuma’ya günde 4 saatimi kelime ve grammere ayrabilirim. gerekirse daha fazla da olabilir.

kısacası grammeri ve kelimeleri kendi kendine çalışmak için tavsiyelere ve yol haritasına ihtiyacım var. tek başına çalışmanın en zor kısmı bu. uzun bir süredir çalışıyorum ama bilinçsiz çalışınca yarısı çöp oluyor ya da disiplin sağlayamıyorum. bu grammer konularını ne kadar bir sürede, nasıl bir sırayla bitirmeliyim? sıfır değilim. oxford bookworms kitaplarından 3. seviyeyi falan %60 anlayabiliyorum. ancak hiç bilmiyormuş gibi harflerden falan başlıcam. eksik ya da yanlış bildiğim şeyler olabilir.

 
size tavsiyem ingilizceyi ingilizce calismaniz.. ingilizcede olan cogu zamanin karsiligi turkcede yok ve mantigini oturtamadiginiz noktada nasil kullanmaniz gerektigini kagit uzerinde bilseniz bile sozlu iletisimde sorun yasamaniz olasi.. toefl vs dediginiz icin bunu yaziyorum.. combridgenin essential grammar in use ve english grammar in use kitaplari (ucuncusu de var ama o advanced seviye) grammar calismaniz icin kullanabileceginiz en mantikli kaynaklar bana kalirsa.. zaten self-study kitaplar oldugu icin baska birinin yardimina da ihtiyac duymazsiniz.. eger yine de video vs destegi isterseniz de engvid.com diye bir site var, yine ingilizce konu anlatimi yapiliyor.. oradan yardim alabilirsiniz.. kelime calismak icin mumkun oldugunca okuyun, ne oldugu onemli degil.. bir de googlede random question generator diye arama yaptiginizda karsiniza bir suru site cikiyor, onlardan birine girip size verilen rasgele sorulari cevaplamaya calisin.. bunu yaparken telefonunuza sesinizi kaydedin.. sorulari yazili degil sozlu olarak cevaplayin yani ilk olarak.. sonrasinda kendi ses kaydinizi dinleyip agida gecirin.. boylece hem yalniz da olsaniz konusma pratigi yapmis olursunuz, hem de verdiginiz cevaplari yaziya doktugunuzde hatalarinizi veya gelistirebileceginiz yerleri analiz etmeniz daha kolay olur.. okuma ve dinleme pratigi icin de news in levels ve voscreen uygulamalarini tavsiye ederim.. bu arada 10 seneyi askin ingilizce ogretmenligi yapiyorum ve kendi ogrencilerime de aynilarini tavsiye ediyorum.. grammar bilgisi pratik acidan desteklenmedigi surece cok bir ise yaramiyor toefl vb sinavlarda.. danismak istediginiz bir sey olursa sozluk uzerinden msg yoluyla iletisime gecebilirsiniz.. kolayliklar dilerim..


  • mecik balit  (13.07.20 15:49:00) 
kitap oku.
bbc oku
the economist oku.

ogrenirsin.
  • baldur2  (13.07.20 15:51:25) 
@mecik o şekilde çalışıyorum aslında. bu program dışında her gün listening, reading vs. yapıyorum neredeyse. ama grammari de programlı bir şekilde çalışmam gerek. türk bir hocadan dinledikten sonra ayın konuyu english in use serisinde de çalışıcam ama ben direkt bir türk'ten dinlemeyince pek anlamıyorum.

merak ettiğim bu seviyelerde hangi konular var? hedefime göre ağustos ayının sonuna kadar a2 seviyesi denilen yerleri bitirmek grammer olarak. ekstradan diğer skiller için çalışma yapıcam. ancak haftalık olarak grammar konularını programlamak istiyorum. yoksa gelişigüzel çalışınca aksatıyorum.

hangi seviyede hangi konular var? ingilizce bankası sitesindeki listeye göre gideyim mi? ama orada da mesela simple present tensi her seviyede göstermiş. kafam karıştı.

şu resmini koyduğum kitaptaki konuları bitirirsem hangi seviyede olurum kurslara göre?

@baldur2 bu tavsiyeyi sürekli veriyorlar ama yeterli değil bence. 2 yıldır düzenli olarak okuyorum. hatta en çok vakit ayırdığım alanlar okuma ve dinleme ancak masaya oturup grammar ve kelime çalışmayınca sadece okumak yeterli olmuyor. o yüzden planlı bir şekilde dil bilgisi de çalışmam gerek.
  • black mamba  (13.07.20 19:15:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.