[]

Kimsenin kurallara uymadığı ortamlarda tavrınız ne oluyor?

Mesela haftada bir gün sabah işe gidiş saati trafiğin yoğun olduğu bir bölgeden geçiyorum. 3 şeritli bir yan yol, ilerde şeridin 2 tanesi sola ayrılıyor ve çok yoğun ilerliyor, en sağ şerit bomboş. Çakal sürücüler ne yapıyor, yol ayrımına kadar boş şeritten hızla ilerleyip, yol ayrımında sola kırıp şeridinde olan aracı sıkıştırıyor ordan yoğun olan yola giriyor. Yani şehrin yabancısı olursun, tabelayı son anda görürsün anlarım da bunu en çok yapan servisler, iett otobüsleri, doblo ve taksiler. Eğer bu şekilde benim önüme o noktada girmeye çalışan araç varsa kesinlikle müsaade etmiyorum. Ben yolun durumunu bildiğim için 300 metre önceden kuyruğa giriyorum. O nedenle kimseyi almıyorum. Geçen gün baktım şerit ilerlemiyor, çünkü sağdan basıp geçen sürekli önümüze giriyor. Ben de artık sinirlendim lanet olsun diyip bastım sağdan, çat diye daldım başkasının önüne girdim. İşimi gördüm ama inanılmaz gerildim.

Siz nasıl yapıyorsunuz böyle durumlarda?


 
Dediğin şeye ben de çok sinirleniyorum, ama herhangi bir şey yapamıyorum tabi.


  • pati  (13.07.20 12:52:00) 
istanbul'da çok oluyor bu. midesi kaldıran yapıyor işte. hırsızlık da aynı. sonucunda bir kazanç elde ediyorsun eğer toplumdaki pozisyonunun hırsızlık olması senin için önemli değilse afiyet olsun.


  • bohr atom modeli  (13.07.20 12:54:39) 
Ben arkası önü üçer km'lik boş yolda kavşaktan dönüş yaparken sinyal veren adamım, doblocu taksici minibüs şoföründen benim zaten trafik kuralına uysun diye bi beklentim yok ama o uymuyor diye ben de öyle davranırsam halimiz nice olur. Ha küfrediyorum ama yapacak bir şey yok bireysel de olsa trafiği kollamak lazım.


  • angelus  (13.07.20 12:54:54) 
bazi seyleri degistiremiyoruz maalesef, ama her seyi de duzeltecegiz derken zarari kendimize veriyoruz,

sokakta kibrit copu bile atamam yere, ama onumdeki insan yedigi gofretin paketini hic dusunmeden yere atabiliyor, bir kacini uyariyorsun ama sonra duzelmez deyip vazgeciyorum, eskiden cok uayarirdim ama artik kendim sinir oluyorum olan benim sinirlerime oluyor

biraktim artik
  • exlibris  (13.07.20 12:57:45) 
Trafikte asla sağdan gidip öne girmem girilmesine de izin vermem


  • basond  (13.07.20 13:18:09) 
Bu tarz şeylere o kadar sinirlendim o kadar sinirlendim ki ülkeden ayrilmamin bir kaç sebebinden biri de bu. Fransa'da 3 senede 2 kisi gordum belki boyle.

Malesef bunlar ugrasilarak bitmez, üstüne size saldirirlar ne savcı yaninizda olur ne polis. Cok ugrasmamak lazim, riskli is.
  • logisticsmanager  (13.07.20 13:43:19) 
trafikte her şeye takmayın. bizim insanımızın sorunu trafikte çok agresif olması.


  • sizofren06  (13.07.20 13:59:34) 
Ben eskiden tek tek insan gibi ya da kabaca uyarıyordum. Sonra baktım bir değil, iki değil, yüz değil, bin değil.

Trafik magandası ayrı dert, beyaz yakalı magandası ayrı dert, mafyacısı, siyasetçisi, müteahhiti, yandaşı ayrı dert, kural bilmeyip o kurala uymayıp bir de savunmaya geçen yerli neandertal turisti ayrı dert...

Bu kadar hayvan oğlu hayvan bir zihniyetle uğraşılmaz. Benim de ne böyle bir misyonum var ne bunlarla iletişim kurabilecek yetkinliğim.
  • pass  (13.07.20 14:26:24) 
Geçen gün ben arabada arkadaşımla gülerken yolun karşısındaki bir minibüs şoförüyle gözgöze geldik. Ters ters baktı. Kolay gelsin kaptan dedim. Bu kadar. Her kolay gelmişe gülme dedi. Yani sever misin sabah mı bırakırsın? Belli ki zibidi soytarının teki. Nasıl diyalog kurabilirsin ki? Kurabileceğim en kısa diyalog olan kolay gelsin deyip gitme metoduna adam nerdeyse levyeyle cevap verecekti.


  • pass  (13.07.20 14:29:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.