[]

İnsan yapımı bir makine insan algısının ötesinde düşünebilir mi?

İnsan yapımı bir makine insan algısının ötesinde düşünebilir, yaratabilir, bir şeyler hakkında yorum yapabilir ve belki de insan algısının ötesinde merak edebilir mi? Yoksa insan yapımı her makine insanın dünyayı algılama biçimiyle mi yorumlamak zorunda kalır her şeyi?




 
Bu sınırlı canlıdan bu şekilde aşkın bir ürün çıkacağını sanmıyorum.


  • olaylar olaylar  (13.07.20 12:04:22) 
Hadi oldu diyelim, bunu nasıl algılayacaksın


  • olaylar olaylar  (13.07.20 12:05:01) 
Çok müphem bir sorulus bicimi bu soru için. İnsan algısı standart bir şey değil ki. O yüzden bu soru cevaplanamaz.


  • encokbenisevinnolur  (13.07.20 12:09:01) 
Otur ex-machine izle :)


  • janavarorion  (13.07.20 12:21:08) 
bence düşünebilir. insanlar doğduğunda sıfırdan başlayıp öğrenerek, bilginin üzerine bilgi ekleyerek gelişiyor. makinelere de bunlar yapılabiliyor, insanlar öğrenen makineler üretti. şu an emekleme aşamasında gibi görünüyor ama yakın gelecekte bizim gibi hatta bizden daha iyi ve daha hızlı yapabilirler.


  • MtKrt  (13.07.20 12:25:00) 
Insanların kısa bellek hafızası +-2, 7 nesne kapasitelidir. Ayrıca olan kurma ve yaratıcılık yeteneklerimiz de var. Kısa bellek hafızası 7'yi geçen bir makine 7'den fazla faktörü aynı anda hesaba katarak bizim yıllarımızı alan problemlerimizi saniyeler içinde çözebilir. Bunun için biraz daha işlemciye gerek var yalnızca.


  • howfaristhesky  (13.07.20 12:35:56) 
insanın yıllarını almasından bahsetmiyrum. insanlığın asla düşünemeyeceği, soramayacağı bir şeyi gözlemleyip tanımlayıp mtodolojiye oturtmasından bahsediyorum


  • Ranchoddas  (13.07.20 12:41:41) 
Dusunuyor zaten on yillardir.


  • dunal  (13.07.20 14:13:22) 
insan dediğin canlı nörönların birbirine aktardığı kompleks elektrik sinyalleri sayesinde düşünüyor. bu gun erken gibi gelebilir ama 20-30 sene sonra benzer yapılarda öğrenen yorum yapan makineler çıkması pek süpriz değil.


  • orpheus  (13.07.20 14:22:09) 
Evet algılar diye düşünüyorum. Bence ilerde robotların insanlara savaş açması olası. :)


  • The Student  (13.07.20 14:43:58) 
"insanlığın asla düşünemeyeceği, soramayacağı bir şeyi gözlemleyip tanımlayıp mtodolojiye oturtmasından bahsediyorum"

demişsin. siyah renkli beyaz bardak gibi birşey olmuş. insanlığın asla düşünemeyeceği birşeyi makina yapabilir fikrindeysek insanlığın asla düşünemeyeceği en az bir örneğin aklımıza gelmiş olması gerekir öncesinde. bu da insanlığın asla düşünemeyeceği söylemini yanlışlar.
  • the last  (13.07.20 15:09:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.