[]

Avrupa vs amerika vs kanada

Yurtdışı düşünenler arasinda genellikle Avrupa düşünenleri gördüm. Oysa canada da iş bulmak daha kolay.neden Kanada ya da Amerika tercih edilmiyor.

Hayat pahalılığı mi ya da Avrupa da geriye daha çok birikim kalması mi


 
Kendi nedenlerim:
Kanada çok uzak.
Avrupa bir çok konuda abd ve kanadadan ileride ve daha gelişmiş olduğunu düşünüyorum.
  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (12.07.20 23:56:13) 
Kanadaya giden 3 arkadaşım yapamadılar Almanya'ya yerleştiler. İklime vs alışamadıklarını söylemişlerdi.


  • nahtoderfahrung  (12.07.20 23:59:44) 
Benim nedenlerim;
İş bulmak için gitmiyorum. İstanbulda halim rahatım yerinde. Elbette herkes insani şartlarda be hak ettiği ücreti alarak çalışmak ister ama yurt dışında olmak isteme sebebimde ekonomik nedenler ilk sırada değil.
Ayrıca Amerikayla ilgili tespitine katılmıyorum, oldukça tercih ediliyor bence.

Avrupa benim öneceliğim, kültür, tarih ve bunların insanların sosyal standartlarına nüfuz etmiş olması. Sonra ulaşım ve avrupa içinde (veya türkiyeye) alternatif rotalarda daha pratik seyahat imkanı. Eğitim, sağlık ve sanat gibi alanlarda oturmuş bir yapı. Yine tarih ve kültür yani..

Birikime çok takılmışsın bence, yeni dalga göçmenlerin hedefi çuvalla para biriktirip türkiyeye dönmek değil.
Bir de Kanada her şeye her anlamda uzak. Ayrı, kendine has, başka duruyor kafa olarak da uzak. Yoksa gayet güzel bi yer.
  • jimjim  (13.07.20 00:06:22) 
Avrupa 3-4 saat, Abd, Kanada 10+ saat. Psikolojik de bir sey, uzak bir yere giderken insan dusunuyor, gidip de donmemek var diye, belki son gorusum diye dusunuyor insan sevdiklerini ayrilirken. Ama Avrupa'da o psikolojiye girmiyorsun. Ucaga atladin mi son dakika planlamasi ile bile kafana esti mi ulkene donebilirsin yani. Bilet fiyatlari da caydirici zaten oyle git gel yapamiyorsun canin istediginde Amerikaya Kanadaya, kendi icinde gerekcelendirmen lazim, kendini ikna etmen lazim yani. Arkanda birakacagin kimse yoksa gidersin ama aile, es dost faktorlerinden insan yakin olmak istiyor. Mesafe onemli bir problem yani. Keza hangimiz istemeyiz Rio Karnavalinda olmak, brezilya plajlarinda tatil yapmak ama iste uzak. Ha deyince gidilmiyor Avrupa'nin ruhsuz sokaklarinda turist olarak takiliyoruz anca. Arti Avrupa insani kafa yapisi bize daha yakin, etkilesimimiz daha fazla sonucta.


  • neverletyougodown  (13.07.20 00:14:55 ~ 00:17:44) 
@xportant mühendisim 10 yıl tecrübeli. Bundan dolayı kolay olur dediler. İhtiyaç var dediler


  • seyyar satıcı  (13.07.20 00:59:16) 
ABD ve Kanada'nin tercih edilmeme sebebi:
1) Avrupa Turkiye'ye yakin sik gidip gelmek icin
2) Bazilarina Avrupa'daki gurbetci grubu cazip geliyor network kurmak acisindan. Oradaki Turk'lerle kaynasiriz, oooh ne guzel turk marketi turk restorani var falan kafasi.
3) Daha onceki gidip gelmisliklerden avrupa asinaligi daha fazla. Ki bu bence en sacma sebep zira turistlikle erasmusculukla is bulup hayat kurmak arasinda daglar var. Ama bu da bir etken.

"kimse de dememiş ki kanadada is bulmak kolay degil diye" - kesinlikle kita avrupasina gore cok daha kolay, genele bakarsak.
  • hot potato  (13.07.20 05:36:58) 
avustralya'dayim, 6 senedir. sadece 2 defa turkiye'ye gidebildim:(

burada yasayan turkler de gozlemledigim kadariyla her sene gidemiyor, maddi olarak iyi olanlar da butun akrabalari turkiye'de olanlar da. en sik gideni 2-3 senede bir gidiyor.
  • baldur2  (13.07.20 05:48:00) 
Daha önce ABD’de, Fransa ve Almanya’da yaşamış birisi olarak kendi görüşlerimi şöyle sıralayabilirim;

1. Avrupa’da ırkçılık, ayrımcılık ve ötekileştirme çok daha fazla.
2. Dil konusunun da etkisiyle Avrupa’da yabancı olmak daha zor.
3. ABD çok uzak.
4. Yeme içme konusunda Avrupa daha ideal.
  • but that was just a dream  (13.07.20 11:46:11) 
Amerikadayim, firsatim olsa avrupa da yasarim. Gercekten cok uzak burasi,


  • oscar  (14.07.20 06:49:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.