[]

Araba sürmeyi kolay öğrenen kişi vs?

İlk defa sürdüğü halde ,diğer eğitim almış kişiden çok daha iyi süren bir insanın bunu başarabilmesi neyle ilgili?




 
Bedensel-kinestetik zekası iyi, motor beceriler ve göz koordinasyonunu iyi sağlıyor.


  • coca cola  (12.07.20 21:25:42) 
Coca cola +1
Sosyal öğrenme. Yani çocukluğundan beri araba süren kişiyi birçok kez izlemiştir.

  • Başkalaşım  (12.07.20 21:28:41) 
Öncesinde iyi gözlem yapmışsa çok normal. Ben izleyerek öğrendim. Evde koltuğun kenarına sopa sokarak vites çalışması yapacak kadar hevesliydim mesela. Hiç vites şaşırmadım. Ben babamın ayaklarına bakardım. Ne zaman vites değiştirdiğine vs. Çocukken tabii.

Kardeşimse ne izledi ne öğrendi. Hala da doğru düzgün kullanamaz. Hevessiz çünkü. Heves olmayınca ilgi ve gözlem de olmaz. Beni bıraksan arabada yatardım. Hala da severim araba kullanmayı.

Olay anlamayı istemekle alakalı. Bizim insanımız biraz nispet yapmak için araba işine giriyor. X akrabam araba kullanıyor da ben niye kullanamıyorum gibi. E o meraklı.
  • pass  (12.07.20 21:30:07) 
iyi bilgisayar oynayan iyi araba sürer.

psikomotor yetenekler.
  • antikadimag  (12.07.20 21:32:26) 
bir çok araba yarışını ve most wanted'ı 3 kez bitirmiş, atari salonlarında bol bol direksiyon başına geçmiş biri olarak araba direksiyonuna ilk geçtiğimde hiç zorlanmadım.


  • trajikomix  (12.07.20 21:37:27) 
arabali ailede buyuyen kisi de cabuk ogrenir


  • neverletyougodown  (12.07.20 21:40:07) 
2004 yılında ehliyet, 2014 yılında da araba alıp ilk defa direksiyona geçtim. yaklaşık 30dk akrabalarla sürdükten sonra hiç bir tereddüt yaşamadan eve kadar getirdim.

şimdi antikadimag'ın yazdığını gördüm. belki onun etkisi olmuştur.
  • sutlu nescafe  (12.07.20 22:46:11) 
buna beceri deniyor. el göz kas koordinasyonu.


  • orpheus  (12.07.20 23:38:41) 
bu benim. kendimi bildim bileli araba daha doğrusu motorlu her şeyle ilgiliydim. ilk araba kullandığımda kırk yıldır kullanıyormuş gibiydim. çocukluğum boyunca arabada hep babamın yanında oturup onu izler, takip ederdim. babamda çok ilgiydi anlatırdı. bilgisayar oyunlarınında etkisi olmuştur muhakkak.


  • scudman1  (12.07.20 23:49:18) 
2. cevabim oldu ama aklima geldi. Korumaci, baskici ailede yetisen kisi de daha zor ogrenir. Oglum, kizim dusersin, oraya gitme bunu yapma, oynama, kurcalama, bozarsin, annen kizar, baban dover diye buyutulmus bir birey daha zor ogrenir bu tarz seyleri


  • neverletyougodown  (13.07.20 00:26:22 ~ 00:28:00) 
Arabalı evde ve iyi şoförlerin olduğu bir ailede büyümek çok etkili bence. Arabalara ve sürmeye karşı ilgili olmak da keza öyle. Ben bunlardan birisiyim, sürmeye geç başladım ama yılların şoförü sanılıyorum. Tamamen babamın iyi şoförlüğünü gözlemlememe bağlıyorum bunu.


  • landho  (13.07.20 09:49:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.