[]

Konut projesi hakkında soru

Bu hayallerini erteleme türkiye kapsamında izmir’de bir projeden ev almayı düşünüyoruz, allsancak projesi. Reklamlarını görmüşsünüzdür belki, emlak konut&toki güvencesinde malum bu projeler ama az para da değil, ( 1+1 900 bin tl ) yatırım için düşünüyoruz. Şimdi sorum şu, yapan şirket pekintaş&burakcan inşaat ortak girişim ( daha önce ankara ağırlıklıymış sanırım belki ankaralı varsa aramızda bilgisi vs bilgilendirebilir ) bu şirket bu projeyi sorunsuz bitirebilir mi ? Yani bunlar hükümet destekli tamam eyvallah bilsem 5 sene bu hükümetin kalacağını kesin alırım, ama 1-2 sene sonra hükümet gitse erken seçimle olan bu evleri alanlara olur mu ? ( emlak konutun batması vs )

Evet en kötü senaryoyu düşünüyoruz ama yine de düşünüyoruz az para değil. Sizce ?


 
Pekintaş iyidir.emlak konutta batmaz ama izmirde 1+1 daireye 900k verilmez.900 k verdiğin 1+1 den kaç para kira almayı planlıyorsun,ne kadar prim yapar diye düşünüyorsun.bunlar öemli.


  • duptıs  (12.07.20 18:56:45) 
kira amaçlı değil, proje bitince alsancak’da olacağı için proje ( yanına evora falan da gelecek gibi ) 1.3-1.4 olur diye tahmin ediliyor. 2012 de 250 den satılan park yaşam mavişehir 1+1 leri şuan 850 sahibindende.


amaç kira olsa evet haklısınız çok saçma.

pekintaşı ilk kez duyduk izmir’de ondan biraz da.
  • garavel  (12.07.20 19:02:50) 
Abi 2012 seferihisarda 30 bine aldığımız 200m arsalara şimdi 300 isteniyor.izmir neden yukseldi önce buna bakman lazım.evet bittiğinde kaydi değeri yükselecektir ama izmirde bunu alabilecek insan zaten almış olacak,izmir bu tarz projelere istanbul ve ankaradan sonra başlandı ama yanyana bir sürü proje yükseliyor.arz çok fazla.

Şöyle düşünelim bugün bitti ve 900 fiyatı.kira çarpanınıda 300 ay de.kirası 3000 olacak.mavişehirde ortalama 1+1 2000 lira abart 3000 de bu oranlara ben yatırım gözüyle bakmam.
  • duptıs  (12.07.20 21:12:26) 
Emlak Konut projenin yarım kalmasına izin vermez, gerekirse projeyi müteahhitten alıp kendisi başka bir müteahhite tamamlatıyor.


  • okumakserbestbegenmeksart  (12.07.20 21:38:27) 
@okumakserbest yani emlak konutun batma, yeni hükümetle vs güçsüzleşme durumu olmaz diyorsunuz.

@duptıs abi orası öyle de izmir daha da göç alacak, yeni iş imkanları vs olacak uzun süre göç durmayacak yani. yani alabilcek insan zaten almış olur diye düşünmemek lazım şuan ne fiyatlara ne evler gidiyor.
  • garavel  (12.07.20 21:50:38) 
Projenin Alsancak’ta değil Umurbey’de olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ben almazdım, o paraya o mahallede ev kiralamak da istemezdim. Mavişehir ile kıyas kabul edecek bir yer değil.


  • orient blue  (12.07.20 22:22:45) 
@orient blue şuan için haklısınız da, mavişehirin de 20 sene önceki hali malumdu, park yaşam mavişehir'in arkası çingene mahallesi zaten hala hali hazırda, atlarla takılıyorlar. gel gelelim 4 bin liraya 1+1 kiralanıyor, 850'ye gidiyor.

bahsettiğiniz durum şuan için umurbey'de geçerli olabilir ama 5 sene sonra nasıl olacağını allah bilir, alsancakta daha önce benim bildiğim böyle site tarzı bir yapı yok çünkü.
  • garavel  (12.07.20 22:38:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.