[]

Oto koltuğu kilidi

keşif meraklısı 2 yaşında çocuğun, resimdeki kilidi açmasını nasıl engelleyebiliriz. Hareket halindeyken annesinin bile zor açtığı kilidi açmayı becerip koltuktan inmeye çalışıyor. İlle ön tarafa gelip konsoldaki şeylerle oynamak istiyor. Bu her oluşunda kenara çekip tekrar takıyoruz.

Bilinçli ebeveynler olarak bunun yanlış olduğunu, kilidi açıp inmesi durumunda gidemeyeceğimizi ona anlatmaya çalışıyoruz. Hatta araçtan inip geri eve çıkıyoruz. O da siz bilirsiniz diyor kendi dilinde :)

Şimdilik çözüm olarak plastik kelepçelerden takıp her açıp kapattığımızda kesip yenisini takmayı düşünüyoruz. Bu kesin bir çözüm değil :)

Siz bu konuda ne yapıyorsunuz ? Piyasada bunun için bir önlem aparatı var mı ?

 
Haytaya bak sen :) hocam çocuk ya anadan ya babadan, birinizden korksun azıcık. Ömrü billah laf anlatmayla olmaz bence. Dövün sövün demiyorum ama bakışın, ses tonunun etkili olacağı bir moda girin.


  • antihero  (12.07.20 12:29:55) 
Kilit kısmı çocuk için ters kısımda . Yani kilit tetiğini doğrudan göremiyor. Bir de kuvvet isteyen bir şey. Ufaklık bu şekilde açabiliyorsa helal olsun :)

Plastik kelepçe olayını kesinlikle yapmayın. Allah korusun ama ani bir durumda onu açmakla, koparmakla uğraşamazsınız.
  • silah taciri  (12.07.20 13:05:22) 
Bunların uzmanı hanıma sordum,kahkaha attı.bak şu yaramaza diyip.üzerine bileğe egeçen peluş oyuncaklar gibi bir şeyle örtebilirler,açacakları zaman onu yukarı çekip kiliti açacaklar.çocuk peluşla uğraşacak der.


  • duptıs  (12.07.20 14:10:15) 
@antihero; çocuk bu korkusu en fazla 3 dk sürüyor. sonrasında yine bildiğini okuyor. araç kullanırken de hayt huyt diye devamlı ona kızmam daha kötü sonuçlar doğurabilir. tatlı sert olalım diyoruz ama nafile. arsız bir çocuk değil ama meraktan yanıma gelmek istiyor. navigasyon ekranı , kadran , direksiyon, korna cezbediyor. Allah korusun bir yere anne olmadan beraber gitmeye çalışsam daha büyük sıkıntı.

@silah tacir; bunun bir de mama sandalyesi versiyonu var. ondakini de açıyor ve atlayıp iniyor. 2 baş parmağını butona denk getirip popusunu yukarı kaldırıp, sırtından destek alıp ittiriyor. Dolapların emniyet kilidini açıyor. bazıları biraz sert ve Annesi açamadığı zaman oğlanı çağırıyor yeminle. plastik kelepçe inan çaresizlik :) henüz kullanmadık.

@duptıs ; o peluş oyuncağın en fazla 30 saniyesi olur. çünkü yerini ve mekanizmayı çözdü kafada. 27 aylık ve mouse kullanmayı öğrendi :D ben işlerimi bilgisayar başından yaptığım için beni görüyor. birebir taklit ediyor. tuvalete kalkıyorum, bir bakmışım youtube dan marangozluk videosu açmış izliyor :D (ben çok izlerim)
  • janavarorion  (12.07.20 14:42:12 ~ 14:43:23) 
O kilidi acan cocugu on koltuga oturtup sodali ayran ikram edin, haketmis :))

Besafe ya da britax'larin kilit mekanizmasi daha saglam. (Yo cidden baya saglam). Goturun bebek magazasina oturtun hepsine. Hangisini acamiyorsa onu alip cikin bence :))

Yolda cocukla ugrasmak hem tehlikeli hem yorucu.
  • brkylmz  (12.07.20 15:48:34) 
brkylmz ; ayran en sevdiği şey, tabi lahmacun yanında. Sodalıyı da deneyeceğim :D

oto koltuğunu değiştirmeyi bile düşündüm. britax ı rahatça açıyorum. şuan kullandığımı daha zor açıyorum. hatta en zor bunu açıyorum diyebilirim. hanım zaten tek elle açamıyor. baş parmak ile zorlamam gerekiyor.
  • janavarorion  (12.07.20 16:11:11 ~ 16:12:26) 
Bu arada bizimki besafe.. ben zor açıyorum, bizimkinin yapma ihtimali çok çok zor


  • silah taciri  (12.07.20 19:24:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.