[]

karaciğer yağlanması

arkadaşlar sağ akciğer altında bir rahatsızlık hissediyordum , karaciğer yağlanması varmış bende.çok canım sıkıldı.henüz başlangıç sanırım ki doktor da diyet yap spor yap kilo ver dedi.(10-12 kilo fazlam var sadece) başkada birşey demedi.

şimdi ben ne yapıcam? 20-30 yıl sonra siroz mu olcam? karaciğerime ne derece büyük hasar verdim? artık ilaç prospektüslerinde tanımlanan karaciğeri hasarlı gruptan mıyım?

geri dönüşü olmayacak mı?

:(

 
2 yıl önce sigarayı bıraktım ve 12 kilo aldım sonra 1 sene sonra doktora gittim çek ap lar falan karaciğerde yağlanma var dedi, enzimler 3 katı fala çalışıyor vs dedi... alkol de kullanıyordum ekstradan bolca...

iyi bir rejim e girdim hem o sigarayı bırakırken ki aldığım kiloları verdim hem de karaciğeri düzelttim vs.

zor bir şey değil 2-3 ay dişni sıkacaksın her bir şy normale dönück.
  • cedric tweedledee  (06.05.10 15:27:16) 
Doktorun verdiği tavsiyeler uyarsan hiç korkmana gerek yok. Ama verdiği perhiz programını delmeden uygulamak önemli. Alkol falan kullanıyorsan kesin bir şekilde bırakman gerek örneğin.


  • pointer  (06.05.10 16:07:50) 
Merak etmeyin, karaciger denen organin buyuk bir rejenerasyon yetenegi vardir. Doktorunun dediklerini uygularsaniz bir sure sonra eski haline doner karacigeriniz.


  • achelon  (06.05.10 16:38:20) 
oyle "diyet yap, spor yap" demekle olmuyo.

(bkz: garantili zayiflama yontemi/@compadrito)

merak etme toparlarsin. sadece 10-12 kilo fazlayla karacigerine ne derecede buyuk hasar verdigini soruyosun. buraya yazamadigin baska bi sey daha mi yaptin? cok mu ictin mesela?
  • compadrito  (06.05.10 17:04:34) 
hiç korkma bende alt 300 e çıkmıştı ve karaciğerim yağlanmıştı.doktorum beni diyetisyen yönlendirdi ve 6 ay sıkı diyet yaptım hem kilolarımdan kurtuldum hem de kariciğer yağından.şuan altem 10 .


  • jpsartre  (06.05.10 18:06:51) 
doğru bir tavsiye olur mu bilemedim ama babamda aynı teşhis vardı, bu önerilen diyet spor programlrının yanında bir de milk thistle adında bir gıda tkviyesi önerildi ona*.


  • shubulubapshubaptishaluva  (06.05.10 19:10:38) 
ALT(SGPT
AST(SGOT)Aspartat'da yazabilir
Kolestrol
Trigliserid

Bu tetkikler yapılmıştır.Lütfen bana bunların sonuç değerlerini yazar mısın?
Karaciğer yağlanması bünyenin kendisinin yapacağı gibi dış etkenlerede bağlıdır(ilaç,yeme alışkanlıkları ve alkol) bu gibi dış etkenlere bağlı semtomlarda tedavinin daha başarılı olduğunu biliyorum.Genetiksel faktörlerde ise gene tedavi yöntemleri var tabi.Uzun süre bu hastalıkla yaşamış bir gemici olarak sana tavsiyem düzenli spor ve dikkali beslenmedir.
  • denizcimavisi  (06.05.10 21:56:20) 
aynı durum bende de vardı 3 hafta içinde bile normale dönebiliyor. beslenmene dikkat et ve egzersiz yap alkol alma.belki kullandığın bir ilaca bağlı oluşan geçici bir tepki de olabilir. kc kolay yenilenen bir organ bunu unutma


  • Paladin  (10.05.10 01:37:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.