[]

Yine bir aralikli oruc (IF) sorusu

Simdi ben bir suredir 8/16 if yapiyorum.
Sadece sabah 10 aksam 18 arasinda yemek, gerisi oruc kismi. Son zamanlarda bolca yemek daveti gelmeye basladi ve ben de bunlari geri cevirmeye baslaidm lakin uzun sure bunu surduremem. Soru su:

Bazi gunler 10-18 yemek yiyip diger gunler 12-20 yemek yesem ya da 13-21 yemek yesem olmuyor mu? Yoksa her gun gercekten ayni saatlerde mi oruc tutmam lazim? 5 gun 10-18 yemek yesem ve 2 gun 12-20 yesem nolur?

Tesekkurler

 
önemli olan 16 saat aç kalma kısmı min. yani ertesi gün 13-21 yaptıgında sonraki gün yemegini ancak yine 13'de yiyebiliyorsun. o yüzden düzende tutmak daha önemli. kalan 2 gün de 10-18 yapabilirsin bence biraz şartları zorlamaya çalış.


  • ayin yazari  (11.07.20 22:16:22) 
Kesin kurallar değil bunlar, sadece uygulamada kolaylık sağlıyor bu tip sınırlamalar. Özellikle otofaji sürecinin 16 saat sonrası başladığına dair çok yayın olması sebebiyle 16 saatin altına düşülmemesi iyi olur. Ben fastingin zıttı olarak İngilizcede yer bulan feasting tarzı durumlarda gün içindeki diğer öğünü zayif tutuyorum. Ayrıca yılın bazı ayları haftada bir bazı ayları iki gün 24 saatlik İF yapıyorum diğer 3 gün 18/6 ve 2 gün klasik üç öğün vs. Bünyeyi dinleyerek gün ve saat ayarlamalarini yapabilirsin


  • candanag  (11.07.20 22:48:19) 
Çok kasma,Farketmez


  • shredd  (12.07.20 01:42:38) 
cok kati kurallar degil bunlar soylenildigi gibi ama cogu makalede kadinlarin uzun sureli if yapmalari onerilmiyor; hormonlari etkileyebiliyormus.

16-8'den daha uzun yapilmamasini, yapilsa da uzun bir donem devam ettirilmemesi gerektigi soyleniyor. o yuzden araliklari ve saatleri ona gore ayarlamak iyi olacaktir.
  • fraise  (12.07.20 02:24:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.