[]

Ev alırken ödenen ekstra zorunlu masraflar çok değil mi?

1.000.000 TL'ye ev alıcaz diyelim. Yüzde 2 emlakçıya komisyon yüzde 2 de tapu harcı ödeyecekmişiz. Yani ev oldu sana 1.040.000
Bir de yıllık emlak vergisi varmış ama çalışmayan ve emekli muafmış sanırım ondan.

Dünyanın her yerinde böyle mi bu yoksa sadece bizde mi tapu harcı ve emlakçı komisyonu denen nane var?

 
emlakci ile pazarlik yapabilirsin ya da emlakcidan almazsin zorunlu degil.


  • müptezel dostoyevski  (11.07.20 19:13:53) 
Alamanya devir ücreti da %6.5 a kadar çıkan bölgeler var diye okumuştum.


  • mutlu yillar sana  (11.07.20 19:15:23) 
emlakçılara ödenen herbir kuruş ziyandır. haraç konusu zaten çete devletinin hayatını sürdürebilmesi için gerekli olan yakıt. fazla bunlar. yapacak bir şey yok ama sanırım.


  • ala09  (11.07.20 19:15:52) 
Fransa; var dediklerin. Ama evini kendi satan da cok.
Yillik ev kiralamanin bile vergisi var da bu sene itibariyle kaldiriliyor.
Ama ev sahibi olmanin+kira gelirinin vergisi var.
Yalnız soyle bir güzellik var; yeni yapilan ve normlara uyan (enerjisi vs) evlerden alirsan misal 300bin euro ev. Devlet 8-9 senede totalde 50 bin Euro civari vergi iadesi yapiyor ev sana 250ye mal oluyor.
  • logisticsmanager  (11.07.20 19:26:51) 
Ingiltere'de Council tax da var, kiracı da olsan kendi evinde de otursan her yıl 1.5 kira bedeli kadar da belediyeye ödüyorsun.

Dünyanın her yerinde devlet dürtmeyi sever, ama burada mesela ev krialayacaksın ya da satın alacaksın, kiracı veya alıcı olarak emlakçıya para sen ödemiyorsun, sadece ev sahibi ödüyor çünkü hizmeti alan o, evini kiralamak/satmak isteyen ve müşteri bulması için hizmet bedeli ödemesi gereken o. Kiracıdan emlakçı parası alma ancak bizim gibi malı öok kıymetli cimri ev sahiplerinin olduğu sekizinci dünya ülkelerinde var.
  • bir nick var benden iceri  (11.07.20 20:00:27) 
En insaflı ülkelerden birisi türkiye bu konuda.ev sahipleri ben net bu parayı isterim hiç bir şeyede karışmam diyebilir,çokca olan birşeydir.sen olaya fazla ödüyorum diye değil evin fiyatı bu diyerek bakacaksın.


  • duptıs  (11.07.20 20:22:19) 
Irlanda icin:

Solicitor € 2,000
Outlays € 1,115
Valuation 1 € 130
Valuation 2 € 75
Snagging € 250
Stamp Duty Evin degerinin %1'i

Toplamda 8-10 bin € masraf cikiyor.
  • crown  (11.07.20 21:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.