[]

Ayasofya mevzu

Tam anlamadığım nokta, danıştay'a açılan davada 1934 yılındaki bakanlar kurulu kararının hukuka aykırı olması (Fatih'in mülkü diye) ve Atatürk'ün imzasının sahte olması değil mi ? cami olması gerekir diye dava açılmıyor aslında, müze olması için verilen hukuksuz deniliyor (müze olmayınca cami oluyor otomatikmen gerçi).

önceki yıllarda yine müze iptali ile ilgili danıştay tarafından reddedilen davalar varmış (t24.com.tr). onlardan farklı olarak şimdi niye müze kararı iptal ediliyor hukuksal bir mantığı var mı ?


 
Blöf. Cebimde mermi var diyor.


  • pass  (10.07.20 19:13:43) 
Hukuksal net bir yanı yok.
Ayasofya Güçler arası çekişmenin (dış devletler de dahil) yaşandığı bir alandır.
Fatih Sultan Mehmet han İstanbul'u fethettiyse Ayasofya'da buna dahil ve fethin sembolüdür.
Bu zaman kadar olan şey ise vesayet sistemini hatırlatan olaylar silsilesidir.
Ve şimdi olan Ayasofya'nın aslına rücu etmesidir.
Yarın, sağ ya da sol çeşitli gazetelerde köşe yazarlarının konu hakkındaki görüşlerini karşılaştırıp değerlendirme yapabilirsiniz.
  • Erva  (10.07.20 19:25:27 ~ 19:26:05) 
Blöf demiştim elimde kaldı. Bazı konularda mantıksal tahminler yapmak artık mantıksız oldu.


  • pass  (11.07.20 01:04:47) 
'aslına rücu etmesi'yimiş. hahah. ayasofya'nın aslı kilisedir. eğer bir aslına dönüş olacaksa o da kiliseye olur. şov yapmayın.


  • mehmed resad  (11.07.20 01:18:30) 
Her şey Rte'nin iki dudağı arasında olduğu için bir hukuki zemin aramanın anlamı yok. Erdoğan oy kaybını engelleyip, son dönemde kaybettiği oyları da geri kazanma amacıyla bu hamleyi yaptı ama hiçbir işe yarayacağını düşünmüyorum. Çünkü Ayasofya'nın geri açılması, Erdoğan'dan kopan seçmenin kopmasına sebep olan faktörlerin hiçbirini ortadan kaldırmıyor.


  • fobfilm  (11.07.20 01:26:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.