[]

Yurtdışında iş bulmak

Biraz genel bir soru olacak ama nasıl danisacagimi bilmiyorum. Moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum bilkentten, ortalamam düşük,3 tane staj yaptim. Yurtdışında iş bulmak istiyorum. Türk olmam durumu zorlaştırır mı, iş ağı turkiyede oldukça az avrupa ve amerikada fazla.




 
En mantikli yol yurtdisinda is bulmus sinif arkadaslarinla konusman ve/veya daha onceki mezunlarla iletisime gecmen. Onun haricinde gitmek istedigin ulkede master yaparsan o surecte ve sonrasinda orada is bulma olanaklarin artar.


  • hot potato  (10.07.20 17:37:26) 
Bilkent MBG mezunu tanidiklarim genelde master icin yurt disina gittiler, sonra gittikleri ulkede kalanlar da olmustur muhtemelen.

Turk olmaniz, daha dogrusu calisma iznine tabi olmaniz, durumu zorlastirir evet. Eger calisma izninie tabi olmayan bir ulkeden pasaportunuz varsa isler kolaylasir tabi.
  • crown  (10.07.20 17:43:54) 
Maalesef master yapacak bütçem yok ve burs icin de ortalamam yok.


  • meyve parcacikli kadin  (10.07.20 17:49:18) 
Avrupa'da ortalama beklentileri o kadar yuksek degil ve en azindan okul ucretini waive eden okullar/ulkeler var. Arastir bence.


  • hot potato  (10.07.20 17:56:39) 
"Türk" olmanız durumu özel olarak zorlaştırmaz ama çalışma izninizin olmaması zorlaştıracaktır. X pozisyonu için yeterli de olsanız, uluslararası bi firmada benzer bi pozisyonda iş deneyiminiz olmadan ya da ilgili alanda yl, doktora yapmadan sizi alma riskine çok kolay girmezler. Siz de benim yetkinliğim budur diye kendinizi anlatmakta zorlanabilirsiniz.


  • archmage mahmut  (10.07.20 17:59:57) 
Herhangi bir ücretsiz mastera kabul alsam da aylık ihtiyaclarimi karşılayacak, ki diyelim ki aylık 500 euro olsa bile, param yok


  • meyve parcacikli kadin  (10.07.20 18:06:52) 
sponsorluk bulmadan avrupa'da veya amerika'da çalışmanız imkansız şu haliyle


  • argent dawn  (10.07.20 18:26:32) 
Once bilkent mezunu olarak bunu sorman bana garip geldi, yanlis anlama. Kapasite anlaminda demiyorum cevren vardir diye dedim.
Turk olmanin ya da yabanci dezavantaji su, bizim grupta hoca diyo ki para yok. Ama konu bir alman ogrenci olursa bir sekilde ona burs buluyorlar.

Genetigi bilmiyorum, bizde almanca yoksa sirketlerde ise girmen zor.
Ya mastera tr de baslayip, cevre yapip, doktoraya gideceksin. Ya da ylsy, daad bursunu falan arastir.

Bir de ben kendim geldim yani basvurdum hoca kabul etti. Ama buradaki ogrencilerin cogu turklerde dahil hocalari vasitasiyla gelmisler.
  • durgunfoton  (10.07.20 18:34:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.