[]

Sizce artık boşanmalı mıyım?

Selamlar herkese. 7 yıldır evliyim eşimle evlenmemiz çok ani oldu öyle oturup adam akıllı düşünme fırsatım pek olmadı diyebilirim evliliğimizin ilk dönemlerinde ufak tefek sürtüşmelerimiz olsa da bir süre böyle devam ettik sonra bir çocuğumuz oldu aradan geçen 7 yıl boyunca neredeyse 365 günün 300 günü tartıştık defalarca kavga ettik boşanmaya karar verdik ama her defasında karım barışmaya beni ikna etti ya da araya birileri girdi. Son zamanlarda artık neredeyse karı koca olma kavramını tamamen yitirdik onunla bırakın aynı eve girmeyi aynı ortamda bile bulunmak istemiyorum zaten çoğunlukla küs oluyoruz evde sürekli onun dedikleri oluyor onun sevdiği filmi izliyor onun sevdiği müziği dinliyoruz tamamen onun hayatını yaşıyoruz çocuğumu çok seviyorum onu kaybetmek en büyük korkularımdan birisi ama biliyorum ki boşanırsak çocuğumu rahat rahat göremeyeceğim çünkü her boşanma durumuna geldiğimizde çok çirkinleşiyordu son noktaya kadar. Ailesi ile sorunum hiç olmadı hatta ailesi genelde tartışmalarda hep benden yana oldu boşanırsak durum nasıl olur fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.

Not : eşimin ailesi çok iyi bir aile özellikle onları üzecek olmaktan çok korkuyorum.


 
Bence biraz sorun sizinle alakalı gibi. Onun hayatını yaşıyoruz yazmışsınız ama ne kadar kendinizi ona karşı doğru ifade ediyorsunuz? Ne kadar kendi istekleriniz için çabalıyorsunuz? Kadın herhalde size zorla kendi istediği filmi izlettirmiyor. Siz baya beraber zaman geçiriyormuşsunuz.

Eşiniz sizi barışmaya ikna edebildiğine göre hep orta yolu bulmaya çalışıp, ilişkiyi de toparlamayı çalışan taraf anladığım kadarıyla. Herhalde siz de çocuk değilsiniz eşinizle oturup boşanmaya gerek görmediğinizde göre sizi bu ilişkide tutan şeyler var.

Bu duyuruyu açmışsınız ama siz eşinizle oturup konuşsanız yine buraya gelip eşim beni boşanmamaya ikna etti yazarsınız. Demek asıl istediğiniz öyle boşanmak, eşinizden ayrılmak değil.
  • GoodMorningTeacher  (10.07.20 12:48:42) 
Bu duyuru, artık evlenmek için evlenmeli miyim diyen tüm gençlere ders olsun. Insanlar ne yazık ki programlanmış gibi, 22 yaşına geldim evlenmeliyim, 25 yaşına geldim çocuğum olmak zorunda, 30 yaşına geldim ikinci çocuğum olmak zorunda yaşam amacım bu..mantığıyla hareket ediyorlar. Çok az kişi evleneceği kişiyle bir iki yıl zaman geçiriyor, birlikte yaşamıyorlar, birlikte tatile gitmiyorlar, birkaç yıl sonra da evlilik umdukları gibi bir şey olmuyor. Çocuk varsa devam ediyorlar, hem kendi hayatlarına yazik oluyor, hem eşlerinin, en çok da çocukların.

Artık zararın neresinden dönerseniz kardır, kadının annesi babası iyi diye ömür boyu sevmediginiz bir kadinla yaşanmaz.
  • howfaristhesky  (10.07.20 12:52:50) 
Yazdıklarınızdan boşanma sebebi olacak bir şey çıkmıyor. Sanki 7 sene geçmiş sıkılmış ve boşanmanın hayatınızda bi hareket oluşturacağı düşüncesiyle bunları yazmış gibisiniz.
Ya eksik bilgi var, ya da sıkılmışsınız.
Terapiyi denediniz mi?
  • megalomaniac  (10.07.20 13:01:55) 
@ megalomaniac, boşanmanız için bir neden yok da sıkılmış gibisiniz yazmışsınız ama sanırım tam okumadınız 7 yıldır kavga ediyoruz yazmıştım oysa ki? Kavgalarımız her şeyden çıkabiliyor belli bir konu yok.


  • Makaroni  (10.07.20 13:26:11) 
hayat 365 günün 300 gününü huzursuz geçirecek kadar değersiz değil. mutsuz bir aile, mutsuz çocuklar vs..şu cümle "onunla bırakın aynı eve girmeyi aynı ortamda bile bulunmak istemiyorum" olayı zaten özetliyor. hatta aynı hissiyatı belki o da duyuyordur. ya da tersten düşünelim, böyle bir duyguyu eşiniz size karşı hissetse ve boşanmak istese karşı durur musunuz? sağlıklı hiçbir birey bunu kabul edemez.

tek ve tek, en önemli önerim, öncelikle kendiniz bir terapi alın. aile terapistinden bahsetmiyorum. önce tek başınıza bir gidin, ne hissiediyorsunuz, ne istiyorsunuz, ne yaşıyorsunuz bir anlayın, sonra karar verin ve süreçte ( ki evladınız da var) psikolog desteği ile ilerleyin.
  • awlmi  (10.07.20 13:44:28) 
Aldatma varsa veya şiddet varsa bunlar dönüşü olmayan kavgalardır. Sizin kavgalarınızın içeriği de buysa, veya geçmişte bunlardan biri aranızda geçtiyse fakat tekrar tam güven sağlanamamışsa, sonraki lüzumlu lüzumsuz tüm kavgalar bundan kaynaklanmış olabilir. Temelde yatan sebebi iyice düşünmek lazım. Belki de terapi bunu keşfetmenizi sağlar. Yine de son karar her zaman size ait, kimse için hayatınızı harcamayın.


  • megalomaniac  (10.07.20 16:04:34) 
Boşanmalısınız. Benim kocam da çok basit sebeplerle kavga çıkarıp aylarca küserdi. Akvaryumun 5 liralık dandik bir parçasını çöp zannedip attım diye 4 aya yakın küsmüşlüğü var :) Son zamanlarda birlikte vakit geçirmeyi bir kenara bırakın aynı odada oturmaz, uyumaz olmuştuk. Bizim çocuğumuz yoktu sizden farklı olarak. Sonuç olarak boşandım ve çok geç kaldığım için hala üzülüyorum.


  • dulcinea  (10.07.20 17:49:26) 
bu soruya default cevabim evet :D
bu sekilde hayatinin geri kalanini gecirebilecegini dusunmuyorsan...

  • hot potato  (10.07.20 18:00:22) 
Bu evlilik içinde büyümektense boşanmış ebeveynlerle büyümesi daha iyi çocuğun


  • photo85  (10.07.20 20:50:15) 
eşinizin ailesinin iyi olması çocukla ilişkinizde de destek olacakları anlamına geliyorsa bence büyük avantaj boşanma sonrası.
terapi yeni düzene geçiş ve çocuğu bu sürece alıştırmak için yararlı olur mutlaka ama sorunun cevabı evet gibi.

  • not dark yet  (10.07.20 20:57:25) 
Bence boşanma. beraber bir psikoloğa gidin bir şeyleri çözmeye çalışın. Onun istekleri karşısında düşünceleriniz belirttiniz mi? ya da hangi hareketleri neden kızdırıyor?


  • komando kani var bende  (10.07.20 21:24:26) 
Boşanma değil de terapi zamanınız gelmiş. İyi bir aile terapisti bulun derim. Acele etmeyin...


  • hushhush  (10.07.20 23:43:45) 
Boşanma. Sorunları çöz.


  • luluki  (10.07.20 23:48:41) 
çocuk sevgisi ve hasreti kolay katlanır şeyler değil. ben sadece çocuğunuzun çocukkenki haliyle biraz daha zaman geçirmek adına belki süreç uzatabilirsiniz.sadece dedikleri gibi allahın her günü kavgalı bir evde büyüyen bir çocuktansa...

genelde kavga neticesinde boşanma kararları olduysa iyi ifade edememiş olabilirsiniz.

buraya yazdığınız gibi tek kaygınızı eşiniz ve ailesiyle boşanırsanız çocuk konusunu yeniden konuşun.

boşanmış tanıdıklarınız veya birileriyle de konuşmaya çalışın. kuş gibi hafiflediklerini söyleyebilirler.en azından yaşamak istediğiniz huzurlu hayat için engeller kalkmış olacağına emin olun.
  • ala09  (11.07.20 04:50:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.