[]

macbook'un sadece bir süre sonra kasması

yeni başlattıktan ya da uyku modundan 1 dakika sonra falan kasmaya başlıyor. herhangi bir program açık değil. bir tarayıcı ya da masaüstünde gezintide bile kasıyor. ancak ilk 1 dakika hiç kasmıyor. bu yazıyı yazarken başta kasmıyordu ama şu an kasmaya başladı. neden olabilir?

1.5 yıl önce su dökülmüştü. servise götürücem ama belki çözebilirim ondan önce. 3 ay öncesine kadar böyle bir sorun yoktu.


 
1.5 yıl önce su dökülüp hiç müdahale etmedin mi? O su işi ciddi bir şekilde içlerine kadar gittiyse oksitlenmeye başlamıştır bile ve onun geri dönüşü olmaz. elinde kalabilir cihaz.
Macbooklarda özellikle de sistem yük altında değilken kasılma olması hiç normal bir durum değil.

  • foolrules  (10.07.20 09:05:25) 
foolrules +1


  • awareim  (10.07.20 10:01:11) 
icloud drive aktif ise ve masaüstü belgelerini iclouda eşitlemeye çalışıyor ise yapabilir. dropbox veya google drive da olabilir. şöyle emin olabilirsin. yeni bir kullanıcı oluştur, diğer oturumu tamamen kapat. yeni kullanıcı ile oturum aç. eğer kasma olmaz ise kesin kurduğun bir program veya bir drive uygulaması sıkıntı çıkarıyor olabilir.


  • walter white kilikli  (10.07.20 10:41:29 ~ 10:42:41) 
@foolrules batarya şişmişti onu çıkarttım. sonra temizledim. servise falan götürmedim neredeyse her gün kullanmam gerektiği için de. kasma sorununa kadar sorunsuz kullandım gibi. oksitlenme muhabbettini bilmiyordum. ama ilginç olan ilk 1 dakika falan kasmaması. sürekli kasıyor olsa anlıcam ama 1 dakika sonra kasıyor.

@walter yok icloud için kullanıcı girmedim. bir de sürekli var. ilk 1 dakika dışında sürekli kasıyor.
  • black mamba  (10.07.20 14:10:39) 
mal gibi bilgisayarı düşürdüm ve şu an kasmıyor. çok ilginç bazen günlerce kasıyor bazen günlerce kasmıyor. bu aralar kasmadığı dönem sanırım.


  • black mamba  (11.07.20 15:20:20) 
Biraz teknik bilgi ve teknik becerin varsa arkasını açıp anakartı ve bileşenleri kontrol edebilirsin. internette özellkle de youtube içinde yüzlerce marka/modelin bakımı ya da özel işlemleri hakkında video var.

Son olarak temiz bir formatı da deneyebilirsin. Ne demişler: kapat aç, düzelmezse format at :D
  • foolrules  (11.07.20 16:34:48 ~ 16:35:34) 
Açıp bakıcaktım derinlemesine ama 3 farklı tornavida gerekiyor. Hepsi yok. Bataryayı çıkarabildim sadece. Temiz yükleme yaptım ama bir etkisi olmadı. Dönem dönem kasıyor dönem dönem eski haline dönüyor.


  • black mamba  (11.07.20 17:11:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.