[]

E-Posta servisi tavsiye

Bütün banka bilgilerimi, kayıtlı olduğum önemli siteleri / bilgileri yıllardır Google-Gmail ile kullanmaktayım.Ama son yaşanan olaylardan sonra Google'ın yasaklanması, erişememekten korktum biraz.Hem de Google'ın yıllardır bizden çaldığı bilgiler ve bunları işlemesinden epey şikayetçiyim artık.

Sağlam ve ayakları dik basan bi e-posta sağlayıcısına geçmek istiyorum bütün önemli bilgilerimi, kayıtlarımı oraya aktarmak istiyorum.

Sizce hangisi doğru olur? Aynı zamanda cloud hizmeti olması çok büyük bir veli-nimet aslında. Ondan ötürü Hotmail/Outlook düşünüyorum aslında ama güzel kombinasyon olmadığı için pek sıcak bakamadım.


@icloud.com mailler hakkında düşünceniz nedir acaba? Ya da başka önerebileceğiniz bir servis olur mu? Yandex, Proton.Mail pek düşünmüyorum, Proton.Mail güvenli diyorlar ama 2-3 sene sonra biz bu hizmeti durduracağız demelerinden korkuyorum.

Tavsiyelere açım, açığımmm.

 
kendi adına bir domain alırsın. sonra ister yerli istersen yabancı bir hosting üzerinden kendine ait mail servisini işletirsin. sana maliyeti yıllık 100-200 lira olur. hatta bu ücret içine sana ait bir web sitesi, bir miktar da cloud saklama alanın olur.

güvenlik dersen gmailden daha güvenli olmaz. ufak hosting veren firmaların özellikle vps veren firmaların hacklenme olasılığı her zaman vardır. amazon veya google cloud gibi bir servis kullanırsan daha güvenli olur.

domain senin olduğu için kapanması gibi bir olasılık da kalmaz.
  • orpheus  (10.07.20 01:16:34 ~ 01:18:12) 
kendi domainimi düşündüm ama bunun sorumluluguda fazla, bir şey olur domaini yenilemeyi unuturum. (olmazda) herhangi bir durumda, servis sağlanamaz vs. o tarz işlerle uğraşmak istemiyorum acıkcası


  • undundund  (10.07.20 01:17:53) 
domaini tek seferde 10 yıllık ödersin. o büyük dert değil. unutsan bile 3-6 ay başkasına devredilmiyor zaten.


  • orpheus  (10.07.20 01:19:03) 
Dediğim gibi bu başlı başına bir iş benim için.

Cloud içerisinde barındıran mümkünse, yarın ne oldu acaba diye düşünmeyeceğim bir servis olmalı kendimce.

iCloud mail, Hotmail-Outlook dısında bir seçenek yok sanırım. Varsa beklerim, önerinizide
  • undundund  (10.07.20 02:01:57) 
Benim cloud verilerim onedrive'da, mailim outlook (hotmail alma zaten artık), gayet memnunum. Windows kullanıyorsan onedrive senkron zaten. Microsoftun google gibi reklamcılık işi olmadığı için de veri güvenliği açısından daha az korkuyorum. O da illa ki yapay zeka vs için kullanıyordur ama google kadar her yerde eli olduğunu düşünmüyorum.

Fakat illa ki çok daha güvenli özel servisler vardır, ama onlar da ya çok para ister ya da bir gün kapatıp gitmeyeceklerine tam emin olmazsın.
  • nhk ni youkosu  (10.07.20 02:11:35) 
@nhk ni youkosu: hocam cok sagolun. peki @hotmail.com dan almayın diyorsunuz değil mi? @outlook.com zor telafuz oluyor mu sizce? biliyorsunuz hotmail.com.tr bile zor anlıyordu millet. tr mi var sonunda diyordu?

bu arada hotmail.com.tr'de çok klas bir mailim oldugunu fark ettim. sizce @outlook.com / @hotmail.com.tr mi olur? hotmail.com.tr nin ileride kapanma, bitme durumu olmaz herhalde? suan vermiyor ama geçmişte alanlar kullanıyor herhalde halen?
  • undundund  (10.07.20 02:14:13) 
Aklınızdaki durum bilgilerinizin işlenmesi ya da çalınan bilgiler ise; gmail, hotmail veya icloud hepsi aynı durumda. Bu nedenle bir geçiş yapmanız oldukça saçma olur. Yine yasaklanma konusunda da hepsi aynı gemide.

Önerilen yasa verilerin Türkiye'de saklama koşulu var ve bu firmaların hiç birisi verilerini Türkiye'de saklamıyor veya saklamaya yönelik bir plan yapmıyor. Sonuç olarak bir yavaşlatma-yasak olursa yine aynı durumdalar, geçiş anlamsız olur.

Google ile ilgili başka bir fikriniz var mı bilmiyorum ama bu iki neden, aynısının farklı rengi bir e-posta sağlayıcıya geçmek için çok geçerli nedenler değil gibi.

Bu çekincelerinizden kurtulmanın tek yolu, size özel bir hizmeti almak veya kurmak.

Eğer bir hizmet sağlayıcıyı değiştirecekseniz, alacağınız hizmetlere ve ödeyeceğiniz paraya göre değişiklik yapın bence.
  • cursor  (10.07.20 10:51:42) 
Genel olarak siz ne kullanıyorsunuz arkadaşlar? Gmail kullanmamaya karar verdim aslında ben :). Öneriniz ne olur? Domain alıp kullanmayı dusunmuyorum kesin olarak.


  • undundund  (10.07.20 16:29:18) 
google'ın tüm servislerini engellemeye kimsenin bir tarafı yemez. banka bilgilerin, kayıtlı olduğun "önemli" sitelerin de google'ın umrunda değil. forbes top 10'da olmadığın, istihbarat başkanı olmadığın, başbakan vs olmadığın sürece bunu dert etmene gerek yok. reklamlardan sıkıldıysan ublock kur geç.

cevap: gmail
  • beyaz power ranger  (10.07.20 16:47:02) 
google ip'lerini banlamak pek yemez doğru da, "önemli biri değilsen verilerin önemli değil" kısmı yanlış aslında. Senin tek başına verilerin bile sana gösterilecek reklamı hedeflemeyi etkiliyor, hele bir de senin gibi binlerce kişiden oluşturulan "profil" ileride belki halkları kitleleri yönetmek yönlendirmek için kullanılacak. Veri önemli bir şey, en küçük alışveriş veya konum verin bile.

Kişisel olarak bize bir şey yapmasa bile senin ne sevdiğin ne istediğini, ne hayal ettiğini google anne babandan sevgilinden iyi biliyor. Çünkü arattığın porno türünden, herkesten sakladığın ama internette arattığın sağlık sorununa kadar her şeyi onun üzerinden yapıyorsun.
  • nhk ni youkosu  (10.07.20 21:15:31) 
İşte bu konuda nhk ni youkosu ya katılıyorum. Ben çok önemli bir insan değilim ama YouTube'da izlediğim, arattığım şeyler 1 saat sonra karşıma reklam olarak çıkmasın.

Bilgilerimiz her türlü çalınıyor ama en az çalan daha makul. Google zaten bir kaç sene önce açık açık söyledi verileri kullanıyoruz şeklinde. Benim için en makulu önemli.

Dediğim gibi çok aktif cloud kullanıyorum bütün görsellerim, arşivim cloud'da yer alıyor. Ondan ötürü GMail artıydı ama artık istemiyorum.

Outlook + OneDrive
iCloud Mail + iCloud
Yahoo + Amazon Drive

Arasında kaldım, sizce bunlardan hangisi olur? Daha iyi olur?

Peki @Hotmail.com, @hotmail.com.tr ya da @outlook.com bunlardan hangisi daha kurumsal/söylendiği zaman tiksinç gelmiyor? Telefonda birine verirken zorlanmayız?
  • undundund  (10.07.20 21:32:34) 
bana kalırsa hotmail hoş durmuyor, ama bilinirliği yüksek.

Outlook daha iş maili gibi, herkes anlamayabilir, ama mesela çoğu şirket Microsoft altyapısı kullanıyor kendi şirket mailleri olsa bile.
  • nhk ni youkosu  (10.07.20 21:54:13) 
Önce tercihimizi belirtelim. Bence Outlook + OneDrive ikilisi windows ile oldukça temiz çalışıyor ve yükseltmek için ücretleri de oldukça uygun.

Bu arada, siz tabiki kendi ihtiyaç ve isteklerinize göre yeni bir hizmete geçin ama az çalanı diye bir durum ne yazık ki yok.

Outlook + OneDrive
iCloud Mail + iCloud
Yahoo + Amazon Drive

Hangisini alırsanız alın hepsinin sözleşmelerinde verilerinizi kullandıklarını söylediklerini göreceksiniz. Bu arada bu reklam ve veri işleme sektörü pek fena bir sektör, google veya microsoft'un sadece kendi hizmetlerinden edindikleri verileri kullandıklarını sanıyorsanız oldukça yanılıyorsunuz. Bu sayılanların tamamı satın alma veya karşılıklı anlaşmalar ile veri işleme verilerini birbirleri ile paylaşabiliyorlar. Verileriniz onlar için bir mal ve parasını veren herkese satmaktan hiç birisi geri kalmayacaktır. Yani google çok bakıyor, diğeri az bakıyor diye bir durum ne yazık ki yok.

Ücretsiz veya olması gerekenden düşük ücretli bir hizmet aldığınız sürece ürün siz ve verileriniz oluyor.
  • cursor  (12.07.20 18:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.