[]

her şey üst üste gelince napıyoz?

ya taşınacaktım, evi alma süreci 4 ay sürdü korona çıkınca. geçen boruları deldik, camdan arabaya boya gelmiş cam çatladı, saçma sapan aksilikler çıkıyor sürekli. en son usta korona olmuş ya sdfds.

artık lanetli olduğunu düşünmeye başladım ki nazarmış şuymuş buymuş saçmalıklarla alakam yok.

süreç uzadıkça sinirlerim bozuluyor, ne yapsam da kendimi sakinleştirsem? her şey ters gidiyor yahu.

danke.

 
ev almışsın (evin var), boru delindi arabaya boya sıçradı (araban var) diye mi kafana takıyorsun. bunlar mı üst üste gelenler ?

hocam ülkede aç yatan, borcunu-kirasını aylardır ödeyemeyen. bunun için intihar eden. eşi, çocuğu hastalıklarla boğuşan bir de o sıkıntıda para arayan, çalışmak zorunda olsan insanlar var. ben ortada bir dert göremedim.bunları dert diye söylesen seni ulu orta döverler.
  • orpheus  (09.07.20 19:31:21 ~ 19:32:57) 
@orpheus
hocam şimdi o açıdan sonuna kadar haklısın ama şu süreç o kadar sinirlerimi yıprattı ki her iş kavga dövüş gidiyor...

ama dediklerin doğru, bu açıdan düşünmem gerekiyordu aslında

gerçi ev de eski araba da ama insanların durumu düşününce tabi...biraz malca olmuş isyanım
  • passion rules the game  (09.07.20 19:34:14) 
her şeyiniz de olsa derdiniz olabilir ve dertleriniz başkalarınınkine kıyasla küçük diye değersiz olmaları gerekmez. herkes her gün pollyanna modunda yaşayamayacağına göre eviniz ve arabanız olduğu hâlde siz de demoralize olma hakkına sahipsiniz elbette. ama demoralize olmanın sadece zararı olacağını söylemeden edemeyeceğim. derin nefes alıp atlatacağınızı düşünmenizi tavsiye ederim. her şeyin kötü gitmekte olduğuna/gideceğine dair düşüncelerin hep devamı gelir maalesef. isyan ettikten sonra basitçe sahip olduklarımıza şükredip dişimizi sıkıp sonunu göreceğimize ve en nihayetinde evimizde, arabamızda, her şeyde istediklerimize istediğimiz şekilde ulaşacağımıza dair kendimizi daha da motive etmeye çalışmalıyız.

www.canlaramama.com köpeklere mama yollayabilirsiniz
www.atyemi.com yük hayvanlarına yem yollayabilirsiniz
  • bir garip melek  (09.07.20 19:44:46) 
Bence isyaniniz malca degil, dunyada daha kotu dertleri olan insanlarin varligi sizin dertlerini sizin hayatiniz kapsaminda anlamsiz kilmiyor. Sonucta bunlar su anda kisisel olarak size sikinti yaratan seyler ve rahatsiz olmaniz gayet dogal. Ben de mesela excelde belli basli rakamlar tutmayinca sinir oluyorum, dunyada ac yatan insanlar oldugunu bilmek, excelde rakamlar tutmayinca kendimi daha iyi hissetmeme sebep olmuyor ve bu durum gayet normal.

Sizin icin en temizi, ev tadilat vs gibi buyuk islerle ugrasinca birsuru sorun cikabilecegini en bastan kabullenip belirlenen tarihin 3 ay otesini, belirlenen masrafin %20 fazlasini hedef almak. Bu kadar ise girisince illa ki sorunlar cikacak, hersey ust uste geliyor diye mizmizlanmanin alemi yok. Elbet bir gun bitecek ve zamanla herseyi tam istediginiz sekle sokacaksiniz.
  • taurina  (09.07.20 19:49:20) 
Katmer ye. Antep katmeri. Onu bulamıyorsan iki bira al git sahilde otur boşluğa bak.


  • pati  (09.07.20 19:56:24) 
benim demek istediğim ne dertler var tasalanma değil. bardağın dolu tarafına bakmak gerektiği.


  • orpheus  (09.07.20 20:49:09) 
taşınma ve tadilat işlerini güle oynaya yapmayı geç, hayata küsmeden atlatan bir arkadaşım olmadı şimdiye kadar.
musluğum damlatıyordu, tamirci çağırdım. ilkinde musluğu değiştirdi, ikincisinde akıl verip gitti, şimdi hâlâ damlatıyor ve boşverdim. küçük bir musluk bile akışına bıraksam çıldırtacaktı beni.

kısacası, gayet normal bu aksilikler. usta dediğin zaten korona olmasa da zamanında gelip iş yapmıyor genelde :) takma hiç.
  • lovemyself  (09.07.20 22:05:02) 
Biraz alkol iyi gelir. Herkesin başına gelebileccek şeyler. On yıl sonra önemli olmayacaksa şimdi de önemli değildir aslında. Öyle düşün.


  • antihero  (10.07.20 00:44:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.