[]

fitness personal trainer

birkaç sorum var.

fiyatları baya pahalı geldi. 20 ders 2000 lira falan. haftada 4 egzeriz yapılsa 5 haftada bitiyor. hocaya en az ayda bir asgari ücret ödemek gerekiyor. bu parları kimler veriyor? herkes mi zengin?

yurtdışında yaşayan var mı? amerika'da falan da bu kadar yüksek mi pt ücretleri?

bir haftada yapılan egzersiz aşağı yukarı aynı değil mi? her antrenman hocaya neden ihtiyaç duyuluyor? yani bugün biceps çalışıldı diyelim. diğer hafta aynı hareketler hoca olmadan yapılamıyor mu?

hocayla bir süre çalışıp sonra tek devam etmek mümkün değil mi? sonuçta hareketler aşağı yukarı benzer değil mi? 20 yıllık insan da aynı dumbell pressi, bench pressi yapacak mesela. pt'ler sadece başlangıç için yeterli olur mu yoksa uzun süre mi devam etmek gerekir?

param yok hoca ile çalışacak sadece merak ettiğim için soruyorum.

 
benim eskiden gittiğim gym pahalı private bir gym'di. ve hocalar daha yüksek ücretlere çalışıyordu.

ama adam sana istediğin vücudu yapma garantisi veriyor. derslere gelmek şartı ile. ben serbest çalışırken izliyordum mesela baya futbolcu koçu gibi ilgileniyor kişi ile. tabi bunlar iyi olanlar. dandik sallamayan adamlar da vardı.

yani şimdi sen bir salona yazılsan kendi başına takılsan vücudun toplaması en az 6-8 ay.

adam bunu 4000TL'ye bir-bir buçuk ayda yaptırıyorsa bence makul.
  • duyurukullanıcısı  (09.07.20 14:02:30) 
herkes zengin.

başlarda hareketi doğru yapmak adına hoca iyi olabilir. daha sonra siz belirli bir program çerçevesinde gidersiniz.

parası olan veriyor, motive oluyorlardır belki sürekli hoca ile çok yorum yapamayacağım. hiç kullanmadım ama uzaktan personal trainerlik yapanlarda var. daha uygun. size göre program çıkartıyor isterseniz supplement desteği vs. kendi öğrencileri ile platform kuran var soru cevap tarzı .
  • fezagezgini_4  (09.07.20 14:03:25) 
Benim gittiğim salonda 10 ders 2500
bob gym nişantaşı.

herkes zengin değil de, herşey pahalı diyelim.
Ülkenin içine ettiler diyelim.

O hoca da insan, onun da iyi şeyler almaya, yaşamaya hakkı var.
Senin 10 ders için verdiğin para, 300$, elin amerikalısının 300 birim parasını veriyorsun.

Telefonun, benzinin, araban, yemeğin, kolan, kahven hepsi de dolarla geliyor ülkeye.
sonuç: herkes fakir, herşey pahalı.

ben 10 sene önce, ilk senior developer olarak işe girdiğimde, o zamanın parasına göre 2.5k euro alıyordum türk parası karşılığı.
Şimdi 10 sene sonra, 2k euro maaş alan adam çok iyi para aldı deniyor.

o zaman 5500 maaş alıyordum, euro 1.9 du,
şimdi euro 7.6

kimsenin maaşı 10 senede 4 kat artmadı
hepimiz 4 kat fakirleştik.

herkes fakir dedim ama
ebubekir sıddık'ın ilk kakası partisi yapmayan cenahtan değilsen
  • Corc  (09.07.20 14:08:01 ~ 14:10:54) 
bizim spor salonu mantığımızda para veriyorsak hoca bizimle ilgilenmeli mantığı var aylık 100 liralık spor salonuna 1 ay kayıt olan arkadaşım hoca benle ilgilenmedi diye bırakıyor mesela.

kurumsal spor salonlarında çok kişi az hoca olduğu için verdiğin paraya karşılık sana yardımcı olabilecek birini bulamayabilirsin. özellikle erkeksen hocaların seninle ilgilenmesi için 40 takla atman gerekebiliyor. bu 40 taklayı atmak yerine parasını verip sana muamele hizmeti vermesini sağlamak = personal trainer.

para bayılmadan da yaparsın aynı şeyleri, belki biraz daha vakit alır, hareketlerin doğru yapılması, spor programı, beslenme önerileri vs kendin araştırman ve doğruyu bulman vakit alabilir.

merdivenaltı spor salonlarında personal trainer sen sporunu yap ben arkadaşımla muhabbet ederken göz ucuyla seni izliyor olacağım demek.
  • nahtoderfahrung  (09.07.20 14:10:23) 
Ben benimle ilgilenilsin, hareketlerim dogru yaptirilsin, hizli bir sekilde sonuc alayım diye tercih ediyorum. Evet pahali ama o 1 saat tamamen seninle ilgileniyor, gerektiginde hareket/alet degistiriyor, beslenmeni duzenliyor.

Yurtdisinda bu is cok daha pahali. Almanyada 40 dakikasi 75€ idi 3 yil önce, yanlis hatirlamiyorsam Amerikada da fiyatlar Almanya ile benzerdi.
  • 65 derece  (09.07.20 15:58:08) 
20 ders 2000 mi yuh ! net keriz silkeleme .


  • x571  (09.07.20 17:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.