[]

Yine arac tercihi sorusu

Selamlar,

Eşimde kullansın diye otomatik araba almak için aracımı satmaya niyetlendim, sattıktan sonra da 80 bin tl'ye kadar araç almam lazım, mümkünse station yahut hatchback. Mevcut aracıma 10 senedir biniyorum yani alayım da iki sene sonra satarım kafasında değilim, bi 10 sene bineyim istiyorum yine.

Birinci seçenek:
Babamın neredeyse 20 senedir gittiği Mercedes ustası var, memnun ki hiç değiştirmedi. Yıllardır kullandıkları bir araçları var 99 model c220 cdi station vagon 250 binde. Benim araç satılınca bunu alabilirim muhtemelen hemde bildikleri bir araç. O ustaya bakımlara vs. götürürüm ama muhtemelen son sahibi olurum ve paslanma,yorgunluk gibi riskleri göze almam gerekli. Arabaya 78 civarı istiyorlar. Fiyat yüksek ancak saçma sapan Türkiye şartları malum...

İkinci seçenek:
Clio, Civic vs gibi bir araç bulucam ancak geçmişini vs. öğrenemeyeceğim haliyle, km'lerine baktığımda gene 200 bine yakın hep. İnsanımız sağolsun dürüst araçtakini olduğu gibi söyleyen satıcı bulmakta zor.

Ne yapmalı?

 
Sanayi ustasının aracını tercih ederim, hiçbir araca kendi araçlarına baktıkları gibi bakmıyorlar.

Adına ne derseniz deyin , ölü mersedesi diri clio vs. araçlara tercih ederim. 78'i düşürebilirseniz süper olur.
  • synax  (09.07.20 13:42:08) 
99 model c220 cdi station wagon şu an alacağın çoğu araçtan daha konforlu ve rahattır. ancak mercedes vb. preminyum araçlarda parçalar çok pahalı. motor ve şanzıman durumunu iyi anlayan bir ustaya göstermek lazım. eğer motor ve şanzımanda sıkıntı olursa yüksek maliyet çıkabilir.


  • mikahakkinen  (09.07.20 14:55:20) 
ssangyong kyron temiz bulursan tavsiye ederim. o fiyatlara bulabilirsin.


  • the last  (09.07.20 15:04:04) 
Ben olsam clio, i20, fiesta falan alırdım sanırım. Bunları idamesi de satması da kolay. 20 yıllık aracı nasıl geri satacaksınız. Parça bulmak falan da dert.


  • the coon  (09.07.20 15:32:38) 
Kadınlar için nissan micra veya Honda jazz.


  • kumulatifvergimatrahi  (09.07.20 21:57:56) 
Zenginsen boş zamanın çoksa merso, fakirsen, mesaili çalışansan clio ve türevleri.

sebebini ekstra açıklama gereği bile duymuyorum.
  • bugisme  (10.07.20 00:03:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.