[]

Bilgisayarım sürekli reset atıyor

1 hafta önce bilgisayar toplattim. Firma bilgisyarı toplayıp çalıştırıp orjinal windows 10 yükleyip teslim etti. 


Amd ryzen 5 3500x islemci rtx 2060 ekran karti var 16 gb ram. 650w kasa.


Sonra yine firmada bilgisayarı başlatıp windows güncellemeleri ve ekran karti güncellemelerini yaptı. 


Kullanmaya başladıktan sonra 4-5 saat oyun oynadığında bir sorun olmayan bilgisayar, boşta beklerken veya chrome internet gezerken ya da video izlerken, müzik dinlerken hiç bir uyarı vermeden kasa kapanmadan reset atıp tekrar açılmaya başladı. 


Tekrar ediyorum oyun oynarken olmuyor, yük altında degilken oluyor.


Olay goruntuleyicisinde kernel power 41 63 hatasi verdiğini gördüm. 1 hafta icinde düzensiz şekilde 30 kere olmuş. 


Firmaya götürdum kasanın pcu güç cihazını değiştirdi.  Lakin olmadı. Ekran kartı sıcaklığı normal .


çalıştığında zamanlar sorun görmüyorum.  


Konu ile ilgili ne yapabilirim? 


 Herhangi bir format ya da uygunsuz bir program indirmedim. Yazılımla ilgili bir sey yapmadım. Elim kolum bağlı. Çok sinir bozucu bir durum. 

 
tipik ekran kartı arızası gibi duruyor. eğer onboard kart varsa, harici kartı söküp bir süre onboard kart ile kullanın. reset atmazsa sorun ekran kartında demektir.


  • helenart  (09.07.20 09:40:24) 
Ekran kartı oyun altında zorlanmiyor mu. Tepki verse o zaman vermez mi.


  • Filinta61  (09.07.20 09:41:34) 
tarifine göre düşük perfomanstan kullanırken sorun çıkıyor. perfomans geçişleri arasında sıkıntı oluyor olabilir. o sebeple onboard kart varsa ekran kartını söküp deneme yapmak en makuludur.


  • helenart  (09.07.20 09:47:32) 
Onboard ekran kartın var mı? ikisi arasındaki geçişlerde sorun olursa da bu şekilde bir problem ile karşılaşabilirsin.
Bir de bilgisayarında overclock uygulaması yapıldı mı? İşlemci veya grafik kartı ayarlarını yaparken performans basamaklarından birisinde yanlış bir ayar yapmış olabilirler.

  • cursor  (09.07.20 09:52:45) 
Onboard yok sanırım. Aam tekrar servise gittiğimde bunu ileteceğim. Gerçi tekrar gelirseniz işlemciyi degistiririz demişlerdi.

Ben de çok anlamamakla birlikte bilgisayar ilk açıldığında windows u ve ekran kartını guncellemislerdi . Hatayı orada arıyorum nedense sebepsiz.

Onboard olmadığını hdmi çıkışına kablo taktığında görüntü gelmemişti. Ekran kartı üzerine taktığında gelmişti. Ordan biliyorum.

Över clock yoktu yani yapılmadı. Ama sorun için gittiğimde servisteki çocuk amd master diye bir program kurmuş onu internette aradığımda bu ise yaradığını gördüm. Yapmış olsa da yapmadan önce de vardı problem.
  • Filinta61  (09.07.20 09:53:07 ~ 09:56:50) 
Amd ryzen 5 3500x işlemcisinde onboard ekran kartı desteği yok. Yukarıda yazılmış ama benim düşüncem de sorun ekran kartıyla alakalı.


  • foolrules  (09.07.20 10:17:41) 
Ekran kartı en pahallı parça bilgisayardaki. Bir daah fırsat buldugumda götürüp söyleyeceğim ama bu bir şekilde test edilebilen bir sey mi. Şunun için söylüyorum. Firma alıp ekran kartını servisine yollayacak muhtemelen o da bir sorun yok diyip geri yollayacak ve boşa zaman ve stres yaşamayayım.

Bu bir test ile ortaya çıkar mi acaba
  • Filinta61  (09.07.20 10:45:36) 
ekran kartının sürücüsünü eski sürücülerden biri ile değiştirip öyle deneyin, zira bazen en güncel sürücülerde sıkıntılar olabiliyor.


  • shadowfollower  (09.07.20 11:06:36) 
Isın kötü tarafı ben bunları yapabilecek biri değilim. Durmadan kıta değiştiriyorum. Utopya dan aldım. Oraya gidip geliyorum


  • Filinta61  (09.07.20 11:25:11) 
Bios güncel olmayabilir, anakartta özellikle kuzey köprüsünde problem olabilir, ramların çalışma hızlarında problem olabilir, sizin elektrik tesisatınızda bile problem olabilir psu'yu etkileyen.


  • zekicalik  (09.07.20 12:40:18) 
Eve şöyle suç bulmuyorum. Ilk hata kaydi bilgisayarın orada açılıp guncelemelerim yapıldığı saate geliyor yani eve gelmeden o arıza oluşmuş bir şekilde. Diğer dedikleriniz olabilir ama sanırım her birini tek tek git gel bakmak mi lazım çözüm biraz zor gibi


  • Filinta61  (09.07.20 12:42:34) 
Yeni alınmış bir bilgisayar için bu kadar uğraşmanıza gerek yok, adamlara sert çıkın ya baştan adam gibi yeni ürünlerle yapsınlar ya da para iadesi yapıp sizde başka yerden almaya çalışın. Hiç kimse bu kadar para döküp yepyeni malı için uğraşmak zorunda değil, gerekeni yapın canınızı sıkmayın uğraşmayın bırakın onlar uğraşsın yok öyle dünya.


  • zekicalik  (09.07.20 12:56:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.