[]

Kira sözleşmesi

Arkadaşlar selam. Ev sahibi olarak ilk kez kira sözleşmesi yapacağım nelere dikkat etmeliyim? Kiracının kirayı ödememesi konusunda kendimi güvenceye almak istiyorum evin kredisini zor ödüyorum çünkü.




 
Avukata danışın. Eve minimum 400.000 lira veriyorsunuz; ama bir avukata gidip 500 TL verip danışmayı çok görüyorsunuz.


  • Gaip  (08.07.20 22:31:34 ~ 22:36:19) 
Imza sirküsü istemek
Her yıl yeni sözleşme yapmak
Tahliye taahhutnamesi imzalatmak
1 yıllık kira kadar senet imzalatmak

Benim ev sahibinin yaptıkları.
Daha önce sağlam kazık yedi sanirim.
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (08.07.20 22:56:36) 
@emcekare

her yıl sözleşme yapmanızın hukuken bir anlamı yok. ilk yıldan sonra belirsiz sürelidir artık. isterse aylık sözleşme yapsın yine de çıkaramaz kiracıyı.
  • han20  (08.07.20 23:47:14) 
Tahliye taahhütnamesinin yasal olarak geçerli olabilmesi için bazı şartlara uygun olarak hazırlanması gerekiyor.
Yazılı bir şekilde olması,
İlk kira sözleşmesi yaparken verilmemiş olması,
Özgür irade ile belirlenmiş bir tahliye tarihini içermesi gerekiyor.
Yukarıdaki özellikleri taşımayan ve kira sözleşmesi yapılırken alınan tahliye taahhüdü geçersiz sayılıyor.
  • delikedidilimiyedi  (09.07.20 00:18:33) 
-tefe-tüfe oranına göre her sene zam yapılması gerektiğini ekletin. aksi belirtilmedikçe her sene bu orana göre kira kontratı uzar.
-kiracı çıkarken minimum 2 ay önceden haber vermeli.

  • elektr10  (09.07.20 01:03:42) 
En çok dikkat edeceğiniz şey kiracıyı düzgün seçmek. Eğer ödemezse yasal süreçte alacağınızı almayı başarsanız bile bu çok uzun sürebilir. 2-3 aylık depozito veya mesela 6 aylık kirayı peşin isteyebilirsiniz, eğer maddi gücü sağlamsa öder ama kiracı bulmanız da bir o kadar zorlaşır. Sözleşme maddeleri yoluyla yapabileceğiniz pek bir şey yok.


  • mikro patlama  (09.07.20 03:21:48) 
Kiracı adayıyla sohbet edin, tanımaya çalışın, sıkı sıkıya pazarlık yapan insanları tercih etmeye çalışın.

50-100 lira için sıkı pazarlık yapacak olan adam kirasını ödeme niyetindedir.

Atıyorum eve 1100 istediniz ve biri geldi peki beğendim dedi tutmak istedi, biri de geldi pazarlık edip fiyatı biraz düşürmeye çalıştı.

Ben hep sıkı pazarlık edenleri tercih ederim kiracılık için, çünkü adam ödeme niyeti yoksa neden pazarlık etsin.
  • John Bloor  (09.07.20 16:38:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.